Възобновяеми енергоизточници, нагревателни и хладилни системи > Други нагревателни устройства
Начини за акумулиране на енергия.
montanar:
Да знаете че не съм се напушил ......
Но и мен от време на време ме хапе кучето и мисля глупости ::)
bugman:
--- Цитат на: montanar в Октомври 30, 2018, 11:16:16 pm ---bugman запознай се с принципите на горене на водорода - така няма да постигнеш налягане - при изгаряне на водород получаваш гореща пара която кондензира и си свива обема.
--- Край на цитат ---
Не бързай да отхвърлаш идеята: не съм правил еектролизна клетка, но доколкото съм запознат - на практика, електролузните клетки са различни и произвеждат различни газове, като основно можем да ги разделим на 2: такива, които правят експлозия с последваща имплозия и такива, които правят имплозия с последваща експозия... Всъщност мисля, че в затворен обем и подаване на искра, винаги имаме разширение..., а водата няма да ни пречи, напротив...
epwpixieq-1:
--- Цитат на: atos в Октомври 30, 2018, 12:15:12 pm ---epwpixieq-1, изчисленията съм ги направил (както писах вече по-горе - 4.655 kw/h), на теория си прав, но практическото извличане и ползване на тази енергия е невъзможно дори на 20%.
--- Край на цитат ---
Аз пък някак си съм останал с впечатлението че тук обсъждаме най-малкото невъзможни неща :)
Енергииние плътности са базирани на практически експерименти. Но съм съгласен за трансформацията, неефективността е там, и в това е разковничето на проблема. Но всеки следва интересите си.
--- Цитат на: bugman в Октомври 30, 2018, 09:04:52 pm --- "взривяване" на малки порции HHO - получен чрез електролиза... КПД на системата не ни интересува толкова, щото тока ни е фри...
--- Край на цитат ---
Тока не знам дали ще ви е безплатен, освен ако не го дърпате директно от две метални плочи в земята, но вижте ако използвате само напрежение за разтягане на водната молекула, и успеете да изкарате ННО без да загряване на клетката, тоест с минмален разход на ток, от типа на клетката на Стели Майър, тогава може и да направите нещо.
fantom4e:
--- Цитат на: montanar в Октомври 30, 2018, 10:24:38 pm ---fantom4e твърдението ти за КПД при горене на водорода е напълно невярно.
bugman идеята е интересна обаче малко обясни какво точно имаш предвид - как точно предлагаш да се ползва енергията от изгаряне на водорода?
--- Край на цитат ---
за цялата система писах, не за горене!
fantom4e:
--- Цитат на: montanar в Октомври 30, 2018, 11:41:23 pm ---Днес след малък мозъчен щурм с dimitarp и с негова помощ в тиквата ми зелена изапочна да зрей една идея.
Сложничка но пък напълно се вписва в концепцията ми.
Не е минала през сметалото щото все още не точно структурирана и изяснена но ще я нахвърлям и тук да мине рецензия от колеги чието мнение ценя.
Та ..... идеята е да се изгради система която на базата на получена ел. енергия от слънцето директно да се произвежда въглеводородно гориво без добавяне на каквито и да е суровини а системата сама да си ги добива от атмосферата.
Знам шантаво звучи но болен мозък това може да роди.
Разложен принципа е следния.
Имаме атмосфера в която има всичко необходимо за получаване на гориво.
имаме водни пари
имаме въглероден диоксид
Друго освен енергия да задвижим процеса не ни трябва.
Тоест провеждаме криосепарация на въздуха при -80 градуса целзии от която получаваме вода и въглероден оксид (вероятно и други неща но още не знам кави)
След това загряваме леко до и изпаряваме само въглеродния оксид и го прибираме на сигурно под възглавницата
После прибираме водата - тя ще ни трябва.
До тук имаме въглероден оксид и вода.
Сега разлагаме водата и и взимаме само водорода.
След това чрез Фишер-Тропш процеса си правим от водорода и въглеродния оксид каквото там гориво искаме.
Цялата тая дъндания има камара неизвестни но дори само 20% КПД да има на изхода ще имаме гориво което ще може да се съхранява и ползва в необходимия момент.
--- Край на цитат ---
Има горивни клетки които могат от въздуха и с ток да получаваш органики (метанол, етанол и т.н.) които после да ползваш за гориво например, или да ги продаваш
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия