Да, технократ, часовник не е нужен в приемника, ползва се "времевото отместване" като данни.
Забравих да ти кажа - Юлиан
никога не чете материал, който му предлагаш!
(Хипарх и технократ постват еднакви неща, Юлиан ги тълкува различно)
Отново се опитваш да поставиш някакъв център, нещо неподвижно.
Не, не е център и не е неподвижно, но е
измеримо!
Не мога да приема тази твоя теория. Ако ще е "чисто теоретично", "само да предположим"...
Абе...ти подиграваш ли се с мен (и с всички останали тук)
Какво значи "
чисто теоретично"? Разглеждаме
ТЕОРИЯ НА ОТНОСИТЕЛНОСТТА, не
ПРАКТИКА НА ОТНОСИТЕЛНОСТТА!!!Разбира се, че всичко е теоретично!!!
Опитите да вкараш теорията на относителността в конвенционални граници води то такива неразбории.
Самата теория на относителността е...неразбория! Тя си е чисто...субективна и изсмукана от пръстите, не е даже и конвенционална (не е чак толкова порасла/издържана)!
При условие че няма абсолютно време, няма отправна точка...
Времето го разглеждаме като променлива величина тук, какво се обърка такъв? Нали именно ти го разглеждаш като четвърто измерение!
Абсолютно тук е пространството 3 D, не времето!
Престани вече с тези "отправни точки", те не присъстват в разглеждания контекст, пак ли не разбираш?
Питах те какво мислиш за това:
http://mazeto.net/index.php/topic,10017.msg93719.html#msg93719
по-точно Отговор #479
Ако трябва да съм искрен - някакви почти неразбираеми брътвежи. Нищо, което да е подкрепено дори малко с някакви факти или наблюдения.
Ужасссссссссссссс.............
Толкова си капсулован откъм собствено мислене, че...чак потръпвам просто...
Дава ти се обяснение, което онагледява съществуването на различните материйни и енергийни нива и за теб е...неразбираем брътвеж???
Без да го осмислиш изобщо? Искаш пак "
наблюдения"? Факти?
Какви факти и наблюдения предлага ТО, по дяволите, след като всичко е ТЕОРИЯ, ДОПУСКАНЕ И ПРЕДПОЛОЖЕНИЯ?
Извинявай, надявах се заедно с теб да помислим малко върху една евентуално друга трактовка на "битието"...
но се оказва, че и сам нямаш лична мисъл, за жалост...
Не ме търси повече за отговори по този въпрос, няма смисъл! Мога да ти дам примери много, но...пак няма смисъл...