Алтернативни енергоизточници > Теории, хипотези, физични опити

Вярна ли е теорията на относителността на Алберт Айнщайн?

<< < (8/64) > >>

juliang:
Хипарх, благодаря за линковете. Ето че научих нещо ново - конструкторите на ГПС системата са взели предвид релативистичните ефекти и са ги вложили в алгоритмите. Признавам че не бях прав.

Обаче ... защо не ти харесва научното обяснение и релативистичната теория? Защо намесваш някакви меки електрони?

Аtos:

--- Цитат на: juliang в Октомври 18, 2018, 08:27:35 pm --- "Дай да го вържем с тел и тиксо и да го боядисаме в цвета на купето..."?

--- Край на цитат ---
Интерпретация в типично твой стил!

--- Цитат на: juliang в Октомври 18, 2018, 08:27:35 pm --- Но когато ВСИЧКИТЕ часовници на GPS сателитите (тествани на Земята преди полета) почнат да бъркат когато бъдат изкарани в орбита, това най-малкото би повдигнало някакви въпроси, които няма как да останат незабелязани.

--- Край на цитат ---
Ами те точно и затова са забелязани (отклоненията), та се коригират. А това, че не са се побъркали от изчисления, не означава, че корекциите не са перфектни!
Знаеш ли, че морският гмуркач рибар(птица е, да не се чудиш), когато атакува риба на 4-5 метра дълбочина, има на разположение стотни от секундата да свие крилете си, преди да се гмурне? Ако не прецени правилно, ще се размаже в морската повърхност, падайки със 140 км/ч. как мислиш, кой му прави изчисленията?

--- Цитат на: az_skeleta в Октомври 18, 2018, 09:05:17 pm ---Юлиане, ако се знае колко е точно, не е проблем да се настрои с толкова да избързва или да забавя. Хълк ти го написа по горе. Само че ми е интересно как са ги измерили. Това е 0,00000016 секунди. Това е като да ми разправят как е устроен атома. С какво точно са видяли какво има в него?

--- Край на цитат ---
Това не е толкова сложно, просто се измерва за по-голям интервал от време...малко е като броенето на коне, но в обратен ред.
Нали знаеш как се броят коне в многобройно стадо? Броиш всички крака и делиш на 4... ;D ;D ;D

juliang:

--- Цитат на: atos в Октомври 18, 2018, 11:50:36 pm ---Ами те точно и затова са забелязани (отклоненията), та се коригират. А това, че не са се побъркали от изчисления, не означава, че корекциите не са перфектни!

--- Край на цитат ---
Въпроса е не само да се забележат, но и да се установи причината за тях. Да се измисли нова теория, която да обясни защо часовника изостава или избързва, или да се погледне в учебниците и да се види какво е изпуснато при конструирането. Както Хипарх показа - конструкторите са си прочели внимателно учебниците, сетили са се че при такава точност е необходимо да се вземат под внимание и тези факти и са ги вкарали в алгоритъма.
Нали с това си губим времето тук - търсим обяснения (къде научни, къде езотерични) на неща, които на пръв поглед не се вписват в логиката или теорията.

tobo1:

--- Цитат на: juliang в Октомври 18, 2018, 09:43:44 pm ---Както нееднократно съм споменавал - измерването е една много сериозна наука, изключително подценявана в този форум.

--- Край на цитат ---
Инж. Ганев го питали на търга за тунел под Ламанша, за колко време ще свърши работата:
-За 6 месеца, ако не се срещнат бригадите - за 12 месеца, ама за сметка на това ще имате 2 тунела.

hyparh:

--- Цитат на: juliang в Октомври 18, 2018, 11:48:02 pm ---Обаче ... защо не ти харесва научното обяснение и релативистичната теория? Защо намесваш някакви меки електрони?

--- Край на цитат ---

Според мен те са по-близо до истината :) Няма да навлизам в обяснения защо така мисля, комплексно е... Да речем, че е резултат от дългогодишно подробно разучаване на всякакви конвенционални, неконвенционални теории и тяхното съпоставяне, експериментални постановки и т.н.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия