Алтернативни енергоизточници > Теории, хипотези, физични опити

Вярна ли е теорията на относителността на Алберт Айнщайн?

<< < (34/64) > >>

montanar:
Радико отново не си конкретен
Отделно това че разводняваш темата - говорихме за едно ти подхвана нещо съвсем друго......

--- Цитат ---Законът който твърди, че свободно падащите тела се ускоряват еднакво "демонстриран в клипа" според мен е погрешен. Та да обясниш евентуално защо е погрешен или защо аз греша.
--- Край на цитат ---
А конкретно за клипа той доказва точно това което и аз твърдя - тоест че тела с еднаква маса ускоряват с еднаква скорост в вакум - и не виждам защо аз трябва да обяснявам твое твърдение след като моето мнение е съвсем друго и твърди конкретното показаното в клипа.
Ако ти не си съгласен с това че тела с еднаква маса се влиаят по еднакъв начин от гравитацията в вакумна среда се обоснови а не ме карай мен :)

Аtos:

--- Цитат на: montanar в Октомври 30, 2018, 08:25:13 am ---Тоя от който е цитата изобщо не е в час в принципите на време и пространство ...

--- Край на цитат ---
Цитираш мен и питаш от кого е цитатът? Айде малко по-съсредоточено го давай, моля те?

--- Цитат на: montanar в Октомври 30, 2018, 08:25:13 am ---Времето за всички локално тече еднакво и да се движиш и да не се движиш - тука момента е такъв че има точка от която то се измерва - един и същи процес ако го мериш от разни точки в пространството получения резултат ще изглежда различно.

--- Край на цитат ---
Стига с тия "различни гледни точки" и мерене от тях, той Айнщайн затова ви обърква мозъците...
Резултат? Получен резултат? Наблюдател? Понятия, въведени пак от Анщайн, принуждавайки и другите да работят с тях, за да не излязат от руслото на теорията му, нали (досега е успешно, както се вижда).
Разбира се, че е локално времето и изглежда еднакво за всеки поотделно, но я го сравни?
Обясни ми това, за трети път питам и все без отговор:
"астронавт, движещ се със светлинна скорост спрямо Земята би било също толкова вярно твърдение, колкото, че Земята се движи със светлинна скорост спрямо астронавта!
Е?
Къде би следвало да тече "по-бързо" времето, на Земята или при астронавта?"
Ако кажеш пък, че не тече различно, отричаш парадокса на близнаците и по този начин сам отричаш ТО?

--- Цитат на: montanar в Октомври 30, 2018, 08:25:13 am ---Какви са тия частици бре? Етерни ли .... аде 1во да разберем какво е етера или поне да го констатираме като факт.

--- Край на цитат ---
Ами...такива са - последната дискусия тръгна от един пост на Хипарх и всичките ми разсъждения нататък са хипотетични, по тази постановка (което също за трети път го казвам)!
Защо не попрочете малко?

И..."локална маса" - кой претендира сега за нова физика?
Ако допуснеш, че има термин "локална маса", това означава, че има и понятие като абсолютна маса с големина по скоростен коефициент (пак спрямо кого, обаче?)!
При допускане на абсолютна маса и абсолютна (светлинна) скорост, за каква относителност може да става дума изобщо?

montanar:
Такааа - няма лошо колкото личности толкова мнения ....

--- Цитат ---Разбира се, че е локално времето и изглежда еднакво за всеки поотделно, но я го сравни?
--- Край на цитат ---
Тука се разминавам малко с Айнщайн - времето според мен тече еднакво и за всички - разбери ме правилно - според мен цялата глупост се корени в скороста на пренос на информацията - и да се движиш и да не се движиш времето тече еднакво - въпроса е кой кога и с какво закъснение регистрира резултата. Два часовника единия ускорен с скорост другия неподвижен според мен ще тиктакат еднакво ако отново се озоват на едно и също място след пътешествията си един спрямо друг.

Локална и абсолютна маса според мен са еднакви неща.

Аtos:
montanar, ти запознат ли си изобщо с "парадокса на близнаците"?

--- Цитат на: montanar в Октомври 30, 2018, 01:45:04 pm ---Локална и абсолютна маса според мен са еднакви неща.

--- Край на цитат ---

Това означава, че отричаш твърдението - "масата нараства при висока скорост"?

Прочети пак « Отговор #74 но Б А В Н О. . .осмисли го добре и ми кажи с кое не си съгласен?

Докато разглеждаме всичко относително и истината ще е относителна, разберете го!

технократ:

--- Цитат на: montanar в Октомври 30, 2018, 01:45:04 pm ---Такааа - няма лошо колкото личности толкова мнения ....
Тука се разминавам малко с Айнщайн - времето според мен тече еднакво и за всички - разбери ме правилно - според мен цялата глупост се корени в скороста на пренос на информацията - и да се движиш и да не се движиш времето тече еднакво - въпроса е кой кога и с какво закъснение регистрира резултата. Два часовника единия ускорен с скорост другия неподвижен според мен ще тиктакат еднакво ако отново се озоват на едно и също място след пътешествията си един спрямо друг.

Локална и абсолютна маса според мен са еднакви неща.

--- Край на цитат ---

Айнщайн още навремето е допуснал че два часовника раздалечени един от друг, не можели да се синхронизират помежду си, заради крайната скорост на разпространение на всякакъв сигнал, служещ за сверяването на часовниците. Разбира се това е глупаво заключение.

--- Цитат ---Времето за всички локално тече еднакво и да се движиш и да не се движиш - тука момента е такъв че има точка от която то се измерва - един и същи процес ако го мериш от разни точки в пространството получрения резултат ще изглежда различно.
--- Край на цитат ---

Би ли дал някакъв пример за това твърдение?

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия