Алтернативни енергоизточници > Генератори на Tariel Kapanadze и Donald Smith

+ и –...има ли фиксирана поляризация електрическият заряд?

<< < (2/53) > >>

dmitarp:
В тази схема няма нищо особено, освен това, че батерия 3 е консуматор на енергия заедно с лампата. За батерия 3 има две възможности, едната е да се зареди и по този начин енергията се изпозлва за химическо превръщане, другата е да отдели енергията под формата на топлина. Всичко това е при условие, че и трите батерии са еднакви като потенциал. Ако са различни то тогава трябва да се знае потенциала на всяка една за да се прецени накъде ще се пренесе енергията, може да се окоже, че батерия 1 и 2 са консуматорите.

VeleV:
Тази схема е ограничена от това че товара така трябва да е подбран, че тока който пропуска да не повреди батерия 3.
Хубавото е че хем използваме тока през товара с който си светим или някой ел. мотор, или друго нещо, хем зареждаме батерия 3. След това може да я заменим с някоя от другите батерии и нея да зареждаме.
Но най-интересното е че навсякъде в училище се учи че тока тече от + към - (или обратно), но никъде не казват че може да тече от + към + (или от - към -). Сега не зная как е в училище, може това да го казват вече :)

hyparh, завиждам им на тия от по-миналия век, които са гледали на и говорели за електричеството по-съвсем друг начин от нас сега. То и затова се лутаме и бъркаме, и не можем да открием вярната схема.

hyparh:

--- Цитат на: VeleV в Юли 18, 2018, 04:30:57 pm ---То и затова се лутаме и бъркаме, и не можем да открием вярната схема.

--- Край на цитат ---

Аз именно затова си търся силициева ламарина, чрез която може да се изгради специална намотка, черпеща енергия от околната среда в повече отколкото се пропуска през нея.
От ламарината се изработват цилиндри (8-10) с различни диаметри, които се помещават един в друг концентрично. Като между тях се вие намотка с разстояние между навивките и цялото пространство между тях, както и отделните слоеве, се запълва плътно с желязна прах. Целта е проводника на намотката да бъде изцяло обгърнат от желязо за образуване на силно магнитно поле при протичане на ток. Централния най-малък цилиндър се запълва с множество нарязани електроди за аргонно заваряване (те са най-удобни за целта).
Освен ламаринените цилиндри трябва да има и пластмасови (примерно PVC) такива, които се редуват с тях. Накрая е добре цялата така изградена бобина да бъде запечатана с множество редуващи се тънки слоеве органика-метал, което ще обезпечи постоянна висока концентрация на меки електрони в нея, готови за дезинтеграция.

Бобината се захранва с импулси или синусоида и се наблюдава работата. На теория би трябвало в същата верига да протече по-голямо напрежение и ток, при което има опасност да изгори самото захранване (или ако е батерия - да се повреди). Това е несвършен модел на устройство за СЕ, но става за изпробване на принципа. След това може да се усъвършенства с добавяне на няколко сателитни бобини около основната + позлатяване вътрешните страни на ламаринените цилиндри, което може многократно да повиши производителността.

Радико:

--- Цитат ---Но най-интересното е че навсякъде в училище се учи че тока тече от + към - (или обратно), но никъде не казват че може да тече от + към +
--- Край на цитат ---
VeleV
Това е твърде некомпетентно изказване. Я ми кажи от къде на къде тече тока при зареждане на акумулатор със зарядно устройство.

VeleV:

--- Цитат ---VeleV
Това е твърде некомпетентно изказване.
--- Край на цитат ---

Радико, имах предвид при включен консуматор към захранващ източник.
А тук идеята е за положителни и отрицателни заряди. Дали винаги положителни текат само към отрицателни.
Аз не писах подробно, защото се надявах че ще разберете за какво става дума.
Не става въпрос за обикновени електрически вериги, а за физиката на процеса.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия