Алтернативни енергоизточници > Генератори на Tariel Kapanadze и Donald Smith

+ и –...има ли фиксирана поляризация електрическият заряд?

(1/53) > >>

alan:
    Снощи говорих с един човек - ерудиран, начетен, знаещ и роден експериментатор понеже още като малък бил подкарал двуколката на дядо си с двата коня барабар.

Та... в мига на откровение ми каза, че меко казано интерпретираме термините за ток и напрежение неправилно, според него плюса и минуса са две еднакви неща отнасящи се до самото движение, но само обема бил различен.

Позитрона и електрона били взаимозаменяеми и лесно си сменяли местата без глобална намеса, а само с посочване на показалката, както той се изрази.
Не искам да коментирам в ефир какво мисля, но мога да предоставя част от диалога когато бях втрещен за малко.
Разбира се това е теория и не ангажира никого, но пък може да се помисли върху нея ако има интерес.  :)

MTM:
alan представи част от диалога. Интересна теория. Не трябва да се отхвърля нищо, без проверка.
 

dymelsoft:
alan, по отношение на "плюса" и "минуса" само ще отбележа един интересен факт, а именно това, че руската схемотехника е базирана почти изцяло на p-n-p транзистори за разлика от останалия свят, където е n-p-n. Също така значението на полюсите е обърнато на обратно.
Според теб това има ли обективна причина. За мен да, но бих искал да се обсъди този аспект на нещата и от други съфорумци и най-вече защото е свързано с темата, макар и косвено. 

VeleV:
alan, това за което пишеш много ми прилича на "SPLITTING THE POSITIVE".Тока тук тече от един плюс към друг плюс. В първия момент се създава впечатление, че няма положителни и отрицателни заряди, а просто има само заряди течащи от по-високо към по-ниско напрежение.
Но както се вижда минусите на батериите са свързани и отрицателните заряди "следват" съответните им положителни "половинки".
Същото се получава когато се свържат плюсовите клеми накъсо и тогава лампата свети между минусовите изводи на батериите.

Така че и на мен ще е интересна теорията на твоя приятел  ;)

hyparh:
VeleV, тази картинка ме подсети за едни разсъждения, които четох наскоро, относно това как наистина работят батериите (там също е даден твоят пример със "split the positive"). Авторът на тези разсъждения черпи познания от "Наръчник по магнетизъм" 1842г, от Д. Дейвис,
"Електромагнитът и електромагнитният механизъм", издаден през 1891г от Силванус Томпсън и "Наръчник по електроника за начинаещи" на Патрик Кели.

А ето и за какво става въпрос: http://apocryphal-academy.com/index.php?topic=319.msg1158#msg1158

Или как химическият дипол предизвиква ЕДС, което стимулира приток на токоносители от околната среда. Според авторът енергията се взема от "нулевата точка" (или ZPE), което не е особено изчерпателно и всеки може да го интерпретира по различен начин.
Изчерпателна картинка за този процес предоставя теорията за Soft particles - и по-точно как меките частици от околната среда проникват през изолацията и, срещайки проводника, дезинтегрират и освобождават твърди електрони (използваемо електричество), които се движат предимно по периферията на проводника, където срещат най-малко съпротивление.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия