Алтернативни енергоизточници > Генератори на Tariel Kapanadze и Donald Smith

+ и –...има ли фиксирана поляризация електрическият заряд?

<< < (53/53)

edin:
Моля. Радва ме, че допринесох, за твоето малко просветление. Дано повече хора го проумеят.

Ksurnev:
Не е просветление, просо името е перфектно. Отдавна съм "просветлен", смо че давах много сложни имена.

Bat_Vanko:

--- Цитат на: caduceus в Август 09, 2018, 08:37:30 pm ---Искрено се забавлявах с горния пост и тоталното невежество на писалия го - както в исторически план относно студените ядрени реакции от времето на проф. Стефан Найденов и Флайшман-Понс, така и по отношение на немухлясалите теории - а живите такива, примерно на акад. Борис Болотов, доказани с реална практика. Трансмутация, постигната в сибирски наказателен лагер, чрез преработен електрожен, 10 хилядна периодична таблица на елементите - и т.н. неща, които са видени и пипнати от свидетели, а не празни приказки на очилати псевдоучени.

--- Край на цитат ---
Драги ми caduceus, надявам се не само да сте прочели тези имена, но и някои от техните книги. И още повече да сте направили някой и друг опит описан там. И аз като вас бях впечатлен от титлата "акад." и биографията на Борис Болотов. Но всичко това докато не започнах да правя реални опити по така силно възхваляваната "катушка Болотова". Според авторите това е бифилярна намотка с две навивки с различно съпротивление (поради различното сечение на проводника с който са навити) но въпреки това притежаваща силна магнитна индукция. Собствената индуктивност на бифилярната намотка е нулева или минимална поради насрещните потоци. Но има силна индукция поради различните токове през двата проводника обуславяни от различните съпротивления.
Всъщност истината е съвсем различна: това е трансформатор с намотка на късо. В началният момент токовете в двете намотки са абсолютно равни независимо от различното активно съпротивление на проводника. В началният момент бобината няма собствена магнитна индукция - магнитните потоци на двете намотки взаимно се компенсират.
Посоченото явление е заложено като изходна база и доста други открития на "акад" Болотов. Нарочно или случайно, от незнание или умишлена заблуда, но един елементарен опит и малко разсъждение щеше да разкрие истината. Кажете ми сега как да приема и останалите "открития" като чиста монета.

PyroVeso:

--- Цитат на: caduceus в Август 09, 2018, 08:37:30 pm ---Трансмутация, постигната в сибирски наказателен лагер, чрез преработен електрожен, 10 хилядна периодична таблица на елементите - и т.н. неща, които са видени и пипнати от свидетели, а не празни приказки на очилати псевдоучени
--- Край на цитат ---
Аха... пък ако загрееш миризливите си чорапи на газената лампа на баба си, чрез трансмутация ще получиш 10 001-я елемент от таблицата... Можеш и с махалцето да му помогнеш малко, да не избяга случайно в 5-то измерение, или пък да не скочиш направо на 20 000-я елемент, че не знам тогава какво ще правим...

Я изреди няколко елемента от тази 10 000-на таблица? Да чуем... И кажи какво ѝ е периодичното, какво се мени между всеки два елемента? Какво е различното между 1-я и 10 000-я? На базата на какво ги номерираш?

Човек, колкото "офисът" ти е офис, колкото "оптимизаторът" ти е оптимизатор, толкова и това, което имаш в главата си е мозък. Гледай си там счетоводството (събиране и изваждане на числа с калкулатор...), и изобщо не се занимавай с неща, за които очевидно нямаш нито капацитет, нито дори елементарни критерии, чрез които да отсееш кое е реалистично и кое - не...

Ти виждал ли си изобщо рентгеноструктурен анализатор, атомно-адсорбционен спектрофотометър, мас-спектрометър, позитронно-емисионен томограф? ЯМР, ЕПР известно ли ти е на какъв принцип действат и какво показват? Пипвал ли си фотоплака с току-що направено изображение на бета-разпад, проведен в силно магнитно поле, да видиш как "празните приказки на очилатите псевдо-учени" изглеждат на практика? Или си мислиш, че ще опознаеш света клатейки махалце и разчитайки на неограничения си 5-мерен "ум"?

Дори и на селския идиот Мунчо не бих те оприличил...

P.S. - И не забравяй да пипнеш монитора горе вляво! Ако те засърбят пръстите - значи не съм прав... ;)

caduceus:
Bat_Vanko
Неуспеха е част от работата, възможно е да не е описано устройството както трябва /по ред причини, включително цензура, умишлена промяна, пазене на ноу-хау и т.н./
Просто опитайте да разберете принципа, заложен зад схемата и може би ще откриете сам нещата такива каквито трябва да са в оригинал. Не мога да дам мнение по конкретния слечай, защото не съм правил това устройство - но да се слага всичко в един кюп е техника на манипулация, за да се очерни някой. Болотов наистина е велик учен и това се вижда с просто око, стига човек да не е предубеден.
PyroVeso
Не виждам смисъл да отговарям на пост, който лъщи от злоба - и това е ясно дори за страничен наблюдател. Бъди жив и здрав все пак. Дано с времето разбереш някои неща.

Навигация

[0] Списък на темите

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия