Алтернативни енергоизточници > Генератори на Tariel Kapanadze и Donald Smith

+ и –...има ли фиксирана поляризация електрическият заряд?

<< < (35/53) > >>

edin:
Алан изчезна  :( Май е фанал, двете фази.....

alan:

--- Цитат на: edin в Август 03, 2018, 03:56:26 pm ---Алан изчезна  :( Май е фанал, двете фази.....

--- Край на цитат ---
Дори и да съм ги хванал, теб какво те вълнува edin?  :)

Мога само да кажа, че никакви фази не ни трябват за да работи барбекюто (примерно). Ако искаш заповядай на купона, ма се опасявам, че ще ти е малко късно вече.

пп. М/у другото Тюрен не ти ли дава съответните отговори, та само седиш и задаваш въпроси без лично мнение?  :D

alan:
   Предварително се извинявам на 4% от четящите темата!

Та така... освен електрона и позитрона, съществува и "спин" - това е направлението на въртене на частиците една спрямо друга. Електрона както казахме преди се върти обратно, а позитрона по часовника.

Тогава понятието "ел. напрежение" придобива друг смисъл характеризиращо количеството положителни и отрицателни заредени частици с различно спиново въртене.
До този момент, не можем да определим в каква посока тече тока, от плюс към минус или обратно. Но това не е толкова важно, а трябва да се разбере какви заредени частици участват във формирането на тока и напрежението.

Ако обаче приемем съществуването на два противоположни ел. заряда, носители които се явяват електрона и позитрона във формирането на "U" и "I", то доста от процесите ще станат ясни.
Напълно понятно е недоумението за направлението на тока, но се оказва, че той никъде не ходи, напротив, има взаимодействие на разноименните заредени частици, което може да се нарече - анихилация, образуваща се във връзката (точката) към товара.

На пръв поглед изглежда малко абсурдно, но ако приемем, че частиците се въртят (всяка в своето направление), излиза, че си взаимодействат с гравитационното поле където се формира електромагнитно поле около тях. В противен случай не би имало въртене  :)... тъй, че всичко си идва на мястото. За голямата маса или "земното" е друга тема си мисля.  ;)

Смело може да направим извод:

Напрежение - това е общото количество заредени разноименни частици.

Ток - Скоростта и плътността на потока на тези заредени частици, съединени с товара.

Колкото повече количество и плътност на потока на частиците, толкова повече мощ "Р", тоест правомерно действа формулата P=U*I, но с малко друго разбиране.  ;)

juliang:
Alan, само не разбирам защо намесваш позитрона в нашата вселена и по-конкретно в проводниците ни? Ако успееш да пуснеш равно на електроните количество позитрони в ел. проводник у вас, от кабела за наносекунди ще остане само облак плазма и сериозно гама лъчение.

MTM:
Напрежението определя силата.
 Аз тъй си мисля.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия