Алтернативни енергоизточници > Генератори на Tariel Kapanadze и Donald Smith
+ и –...има ли фиксирана поляризация електрическият заряд?
Радико:
Не знам защо и мойте думи са включени в цитата.
Повтарям ги отделно:
Всичко е било манипулативни изказвания с цел водене потребителите за носа далеко от опреддлени теми. На това още му викат демагогия. Не знам какви са причините за подобна политика а и не ме интересува. Всяко нещо което има начало трябва да има и край. Мисля, че сега е времето за мен. Смятам да прекратя участието си в този форум поне до като не забележа съществена промяна в съдържанието на публикациите, в което силно се съмнявам. От този момент нататък ако случайно някой има въпроси към мен, на лични или по пощата. Искрено желая успех на онези които наистина търсят СЕ. Все пак се замислете това ли е най доброто място за постигане на целите. Довиждане, въпреки, че по вефоятно е да е сбогом.
Успех на всички търсачи.
Bat_Vanko:
Atos, при магнитните вериги принципно протичането на два равни насрещни потока се неутрализира. Когато имаме магнитопровод, като проводник на полето, той се характеризира с магнитно съпротивление и промяна на хистерезисната крива. При някаква стойност на полето този магнитопровод би следвало да се насити. Във всяка една посока домейните могат да поемат точно определено поле докато се наситят и след това се увеличава магнитното съпротивление на веригата със съответните ефекти, които могат да бъдат измерени. Е такова явление няма, по никакъв начин не се променя нито хистерезисната крива нито някакъв друг ефект. Сякаш протичането на магнитното поле (ако такова протичане съществува) става на ниво атом без дори да достигне до домейн.
В случая със средният проводник, ако двете батерии са еднакви и лампите също, то той не трябва да има потенциал в двата си края. В този случай не трябва да има и протичане на ток през него. Протичането на ток през един проводник може да бъде измерено по ефектите които то поражда, а това са магнитно поле и загряване на проводника. Ако такива ефекти няма то може да се заключи, че или няма никакво протичане на ток или това протичане става на ниво атом. Би могло да се допусне и протичане на по-високо ниво от атом (нещо подобно на вихровите токове) но не виждам начин това да се измери за проводник.
Аtos:
--- Цитат на: Bat_Vanko в Август 03, 2018, 10:52:06 am ---Atos, при магнитните вериги принципно протичането на два равни насрещни потока се неутрализира. Когато имаме магнитопровод, като проводник на полето, той се характеризира с магнитно съпротивление и промяна на хистерезисната крива. При някаква стойност на полето този магнитопровод би следвало да се насити. Във всяка една посока домейните могат да поемат точно определено поле докато се наситят и след това се увеличава магнитното съпротивление на веригата със съответните ефекти, които могат да бъдат измерени. Е такова явление няма, по никакъв начин не се променя нито хистерезисната крива нито някакъв друг ефект. Сякаш протичането на магнитното поле (ако такова протичане съществува) става на ниво атом без дори да достигне до домейн.
В случая със средният проводник, ако двете батерии са еднакви и лампите също, то той не трябва да има потенциал в двата си края. В този случай не трябва да има и протичане на ток през него. Протичането на ток през един проводник може да бъде измерено по ефектите които то поражда, а това са магнитно поле и загряване на проводника.
--- Край на цитат ---
Това се знае. А загряване няма как да се измери ако проводникът е маса на машина с размерите на струг, примерно.
--- Цитат на: Bat_Vanko в Август 03, 2018, 10:52:06 am --- Ако такива ефекти няма то може да се заключи, че или няма никакво протичане на ток или това протичане става на ниво атом. Би могло да се допусне и протичане на по-високо ниво от атом (нещо подобно на вихровите токове) но не виждам начин това да се измери за проводник.
--- Край на цитат ---
Именно.
Bat_Vanko:
Масата е въпрос на конструктивен избор. Тя може да бъде изпълнена както като корпус на машината така и като отделен проводник. Освен това в случая масата може да бъде и някой от другите проводници от веригата, но тука вече се намесва и фактора "безопасност". Така че нищо не пречи средният проводник да се направи безкрайно тънък за да изгори от най малкият ток преминал през него. Според мен в този проводник изобщо не тече ток.
За явлението подобно на вихрови токове, те се появяват при поставяне на проводящо тяло в магнитно поле. В случая ако няма магнитно поле няма да има и вихрови токове. За това казвам че няма как да бъде измерено в проводник.
juliang:
--- Цитат на: Bat_Vanko в Август 03, 2018, 02:13:32 pm ---Масата е въпрос на конструктивен избор. Тя може да бъде изпълнена както като корпус на машината така и като отделен проводник. Освен това в случая масата може да бъде и някой от другите проводници от веригата, но тука вече се намесва и фактора "безопасност".
--- Край на цитат ---
В един кораб ме би тока, та там разбрах че макар че инсталацията е 220 волта 50 херца, и двата кабела са "фаза" спрямо корпуса на кораба - всеки с потенциал от 110 волта... :)
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия