Справочници, схемотехника, теория > Обща схемотехника

Омекотител на вода

<< < (5/7) > >>

врановски:
А пък аз откакто си пия кафето с калгон нямам проблем с кафеварката. :o
Теофилиус, не е добра идея да си лекуваш бъбреците със чешмяна вода. Клъстерите на водата, представляващи нейната памет, първо трябва да се изтрият.
Това се прави чрез преваряване или замразяване. След това може да се активира през пирамида, или чрез престой в църквата при молитва. Втория вариант има субективен фактор и затова е по добър първия. Чак тогава водата може да лекува бъбреци, черен дроб, съдови плаки тн. Със силни влияния от намотки или магнити може да станат неизвестни промени в структурата и с неясен здравословен ефект.

EDM electronics:
Най-добре омекотява и пречиства чешмяната вода: http://aquaphorbg.com/index.php/aquaphor-prestige
Каната е руска, с идеално качество и филтър в пъти по-добър от немските "Брита". Ресурсът му е 5 пъти по-голям от немския, а за капак и доста по-евтин - два пъти.
След прекарване на водата през каната, вкусът й става изключително мек и сладникав, също като мин. вода "Девин".

Каната пречиства на 100% от бактерии, хлор, варовик и всички тежки метали с един филтър 150 л. Скоро пробвах една забравена бутилка с такава вода от преди 5-6 м. - превъзходен вкус, т.е. никакви бактерии няма в нея. Това е руското качество!!!

Така пречистена водата е идеална за кафемашина, за направата на жива и мъртва вода и за ежедневна консумация.

Vector:
Има киселина и препарати които разтварят варовика в бойлера на машината.ем е добре да се подменят уплатненията при отварянето и.....

bserafimova:
Уважаеми форумци, включвам се само, за да кача подобно на вашето изобретение самоделно устройство, но приложено от група французи, които действат на вашия принцип "направи си сам и евтино". Поръчали са групово феритни магнити от Полша или Германия, въобще, откъдето им е по-евтино.

Пускам ви упътването, което е на френски език, но само ще ви кажа, че принципът е следният - създава се магнитно поле в началото на водната инсталация върху всякакъв вид тръби ОСВЕН ОТ ГАЛВАНИЗИРАНА СТОМАНА, а на местата, където водата се застоява (ако къщата е по-голяма, например) - съдомиялна машина, тоалетно казанче, пералня... - се поставят допълнителни магнити в самия уред, който е във вид на магнитна топка или пръстен, като последните се продават за по 5-6 евро.

Упътването е написано от електроинженер, който го е приложил, съдържа  снимки и връзки към производители на магнити на немски и английски.
За съжаление мъжът ми не е "майстор" и аз съм принудена да си купя от скъпите магнити за нашата къща. Говорила съм с много наши сънародници в България за тази възможност, но никой не ме чува...
Всичко добро ви желая.

Аtos:
Честно да ви кажа...не мога да ви разбера???
Защо намесвате разни магнити в темата?
Имам чувството, че всеки тук е писал за нещо свое (като мисъл) и няма общ език?
Първо - трябва да се дефинира - какво е МЕКА вода? Оттам да тръгнем?
Полезна ли е и защо?
После всичко останало ще си дойде на мястото.
Важното е да се отсее - само за уреди ли става въпрос или и за приложение върху организма?
И променената по такъв начин вода как влияе върху биологичните показатели? Все пак човек си мие ръцете, взема душ и т.н....

Имайте в предвид, че магнитите не винаги действат полезно - важен е интензитетът, посоката на силовите линии, поляризацията и...т.н.
Да се опитваш да ползваш магнити, за да действаш позитивно върху вода е все едно да се назобиш с антибиотик срещу проста настинка, вместо да си комбинираш сауна с масаж и билки...

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия