Справочници, схемотехника, теория > Обща схемотехника

Омекотител на вода

<< < (4/7) > >>

ivotosod:
Здравейте!
Темата е на почти две години, поне последното включване е от май 2009г.
Да попитам - има ли ефект от поставяне на магнити върху бронзовите кранове преди и след водомера?
Втори въпрос - подходящи ли са за целта магнити от харддискове(HDD)? Имам от тях няколко еднакви, дори съм им махнал планките.
Питам, понеже в къщи няма PVC и гъвкави връзки. Само поцинковани тръби и 100% хром-никелов бойлер. Изключение прави пералнята, тя е от тези, които се ползват за парно - PVC с алуминиева вложка.

П.П. Ето една идея, за какво да се ползват излишните магнити от HDD:
Имам автомобил, който не е луксозен, има открити метални части вътре в купето. Коланите, които не се използват понякога тракат. Сложих по един магнит на колонките, където е катарамата и когато колана не се използва, катарамата е залепена и не трака.

nempaku:
Добре де, аз сега не можах да разбера, тия магнитчета оправят ли водата - т.е. премахват ли и варовика, или просто някой прави реклама на фирмата и нейните продукти :? Предварително се извинявам, ако съм засегнал някой, ама като гледам никой не е отговорил на предното питане, та реших и аз да попитам, понеже си обзавеждам апартамента и точно това с варовика или котления камък, каквото е там ми е проблем и искам да си го реша по някакъв начин. Искам да направя така, че като мине водата през смесителите и душ кабината да не оставя следи по мивките и съответно да не ми се задръстят дупчиците в душкабината и после да се чудя какво да я правя.  Поздрави на всички и весело изкарване на предстоящия празник - Велик ден. Предварително благодаря на отзовалите се. (:

teofilius:
Магнитите не премахват варовика. Магнитното поле прави водата по-мека и да е по-добър разтворител. Съответно съдържащият се в нея варовик вече не може да се отложи във вид на котлен камък в пералните нито в бъбреците и жлъчката. Напротив - магнитно обработената вода постепенно разтваря жлъчните и бъбречните камъни.

dante68:
Вчера си поръчах неодимови магнити и чакам да ми ги доставят. Щом това стане и ги монтирам ще споделя преките си впечатления. Досега бях с метални тръбопроводи и нямаше как да направя цялото упражнение, но сега смених тръбите с ПВЦ и слагам магнитите! Поръчал съм неодимки 40/20/5мм и смятам, че ще са достатъчни по една двойка за двата кръга.

georgeg:
Здравейте, виждам, че на http://www.pramiz.com/framPlistbg.html има магнити с кат.№ 04.049, които са кръгли и с дупка по средата. Искам да попитам дали тези магнити ще са подходящи, ако си ги сложа директно върху пвц тръбата, защото от формата им изглежда, че ще са по удобни. Само не знам спецификацията им дали е подходяща.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия