Справочници, схемотехника, теория > Обща схемотехника
Омекотител на вода
ppg:
На сайта на производителя http://samozdrav-bg.com/38.213.0.0.1.0.phtml е оказан материала от който е направено тяхното устройство: Корпус - Немагнитна неръждаема стомана. Така че не се ограничавайте само в използването на PVC или силикон. Мислех си и друго-при домашните водопроводни мрежи, спирателните кранове, един преди водомера, един след него и самия водомер са от бронз. Вместо да режем и преправяме системата възможно е да се опита и вариант с по два магнита от двете страни на двата крана и водомера. Верно диаметъра им е доста голям и разстоянието между магнитите ще се увеличи, но за компенсация ще имаме 6 или повече магнита. Остава и да се експериментира :)
Успех на всички!
FreeEnergy:
А някой знае ли колко големи да са магнитите? Или колко силни?
ppg:
smsi-h,
Би ли споделил кой модел магнити си използвал, за постигането на този положителен резултат.
smsi-h:
--- Цитат на: ppg в Май 01, 2009, 07:59:18 pm ---smsi-h,
Би ли споделил кой модел магнити си използвал, за постигането на този положителен резултат.
--- Край на цитат ---
Две двойки, разположени върху мека връзка, като разстоянието между двойките е по-голямо от двойната дължина на дългата страна на магнита /целта е да няма привличане между двете двойки/. Мисля, че го споменавах в горните си постове.
И май johnny_fx ще излезе прав, като каза в горния си пост:
--- Цитат ---Най-добре да се резне малко от тръбата след водомера и да се замени с PVC например, но си е хамалогия.
--- Край на цитат ---
При този вариант два или още по добре две двойки магнити ще омекотяват цялата водопроводна система на една къща или апартамент, което си е още по-евтин вариант от това да слагаш магнити на всеки консуматор. И в тази връзка искам да попитам дали магнитите ще оказват същото влияние върху водата, ако се поставят върху тръба от бронз? Утре ще пробвам дали има привличане между неодимов магнит и желязо, НО ПРЕЗ БРОНЗОВО ТЯЛО, и ако става ЩЕ СМЕНИМ МАЛКА ЧАСТ ОТ ПОЦИНКОВАНИТЕ ТРЪБИ С БРОНЗОВИ, хе-хе-хе-хе, а върху бронза, магнитченца...
Днес един комшия ми говореше, че щял да слага омекотител на вода на печка/конвектомат и ми споменава цифрата от 40 лв., нооооооооо... този омекотител работел само до 2000 литра вода. Малко му поприказвах, че има по-добър, почти безплатен И ВЕЧЕН ВАРИАНТ за омекотяване на водата, без никакви ограничения за коичеството вода. За доказателство за думите си, му показах вътрешността на тоалетното казанче. Видя магнитите, видя казанчето и веднага...:"Кажи от къде да си взема и аз?".
А в казанчето наистина нямаше и помен от отложен варовик. Това от октомври 2008 до момента!
smsi-h:
--- Цитат на: altium в Май 02, 2009, 10:16:31 pm ---smsi-h, извинявай, но така и не се разбра как са ориентирани полюсите на магнитите ти.
На привличане или отблъскване? Какво наричаш двойки магнити? Би ли дал все пак размерите на магнитите?
--- Край на цитат ---
Магнити на "Прамиз" с кат.№ 06.015.
Двойка магнити са два магнита, разположени /както дойде/ около гъвкавия водопровод НА ПРИВЛИЧАНЕ /няма значение при поставянето на първия кой му полюс ще се прилепи към тръбата; вторият магнит или се привлича от първия, или се отблъсква/. ВАЖНОТО Е ПОЛЮСИТЕ НА МАГНИТИТЕ ДА СА РАЗПОЛОЖЕНИ ВЪРХУ ШИРОКИТЕ ПЛОСКИ СТРАНИ, за целта като се поръчват от Прамиз трябва да се уточни тази ВАЖНА ПОДРОБНОСТ. Трябва да са такива, за да има максимално навлизане като площ на магнитното поле във вътрешността на тръбопровода при контакта му с водата.
За по-сигурно съм разположил по ДВЕ ДВОЙКИ МАГНИТИ на мека връзка, което ще рече, на мека връзка четири магнита.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия