Алтернативни енергоизточници > Nikola Tesla
Джон Уоррел Киили - Пионерът
ndm:
--- Цитат на: Питър в Май 03, 2018, 11:39:37 pm ---
до тука се шегувах , ще се пробвам да съм няколко реда сериозен
насочих вниманието си към полето на науката съвсем от скоро , единствено за да се запозная лице в лице , на 2 очи , някои неща ми станаха интересни , някои хора ми станаха любими
Специално патрона на темата дори да не беше дал и един работещ уред , а само гражданската му позиция да стоеше след него ... нямам думи , няма и как да имам.
форума е основно приложен , няма как да дрънкам повече
--- Край на цитат ---
Буаа хаа...буаа хаа, убуу са шегуваш, а на шега носиш ли?
Питър:
Забелязах търсачката да не намира нещо , което го има по страниците, така е възможно да става объркване - лично при мен , много малко съм изчел.
Относно сложната терминология - ако не можеш да обясниш нещо съвсем просто - значи не го разбираш. Научете се да различавате хората. Това е най-важното, проблема на обществото ни е морал, култура, вкус, стил ... все такива. Не друго.
Не напразно всички тия хора са се притеснявали да оставят 'пробива' си отворен пред широки кръгове. Търсили са начини да остане за малцина изключително трудолюбиви. по-скоро просто маркират и продължават натам.
Термини изписани на повече от ред, формули записани на половин тетрадка - е няма как 'атом' да изпълнява този толкова сложен житейски танц.
Има нещо друго - то е съвсем друго - коренно различно друго ..най-общо за него е казано така : Когато изпиеш чашата на знанието на дъното те чака ... сещате ли се кой, да той , Бог. Ума се предава. Остава сърцето. Налага се да промениш себе си. Погледа към .. и знанието за ... себе си.Не искам да ги дърдоря тия, сори - това не съм аз , а и не ме интересуват.
Тук не говорим за дъното на чашата, а за самата чаша, докато пием тази лимонада нещата са прости. На който са му прекалено сложни ... има си пре голяма компания , аз не съм от тях.
Бих загубил повече от 99% аудитория с радост, ако ми остане контакта дори само с двама трима. Искате ли да цитирам Тесла - хайде пак скачаме в темата :
Питър:
Ако имаш желания да застанеш леко над ... е добре да сложиш широки основи. Ето на този етап съм - опитвам се да сложа възможно най-широки, лутайки се.
Лични впечатления от пътуването ? - споделям ги : Търсете и четете единствено проверени оригинали, превеждайте си ги както можете , саморъчно - не слушайте някой който ви казва как нещата трябва да се разбират , как той ги е проверил и оптимизирал ... Не си губете времето да четете постове на хора, които са из форумите измежду другите - единствено за да рзводняват концентрацията ви.
Желая Успех на форума.
juliang:
--- Цитат на: Питър в Май 04, 2018, 07:46:28 pm ---... Термини изписани на повече от ред, формули записани на половин тетрадка - е няма как 'атом' да изпълнява този толкова сложен житейски танц.
--- Край на цитат ---
Идея си нямаш колко ресурсоемко е да изчислиш формата на една водна капка падаща във въздух.
И още - знаеш ли защо първите стелт самолети са били с такава ръбата форма:
Защото когато са ги проектирали, нито един суперкомпютър не е бил способен да реши задачата - хем самолета да може да лети, хем да няма радио отражение. Това което виждаш на снимката е било най-доброто, на което са били способни суперкомпютрите на САЩ преди 30 години.
За 30 години физичните закони не са се променили, само компютрите натрупаха "мускули" и резултата е забележим дори и с просто око от неспециалист:
А задачата изглежда на пръв поглед елементарна.
Така че не подценявай природата - тя е способна да създаде такива неща, че не една страница, ами един том формули да не могат да го опишат достатъчно точно.
Питър:
Моето уважение към Хипарх за това, че се включва в разговора. Оценявам го като изключително широко запознат и с правилен усет човек.
Без здрав смисъл и още по-здрав труд ... наистина ми е време да спра да дрънкам. Край !
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия