Алтернативни енергоизточници > Nikola Tesla

Джон Уоррел Киили - Пионерът

<< < (4/8) > >>

Аtos:
Питър!

--- Цитат на: Питър в Май 03, 2018, 11:59:31 pm ---Номера с преразказването при някой друг , при мен го няма - дали ще затвориш темата или не - ако можеш спри Ниагарския ВЕЦ., хора с 4-цифрено число постове  ... едва ли могат да имат някакво отношение към мен , с моята една цифра ... при положение че щом те сложа на мястото ти и ще изхвърча от тук.

--- Край на цитат ---

Неочаквано незряло изказване!
Или не успяваш да вникнеш в идеята на това, което ти пиша, или нарочно го правиш (с неизвестна засега на мен цел)?
Давай, "сложи ме на мястото ми" :D
Странно е как изведнъж влизаш тук, врязваш се във форума и...вече си определил "мястото" на всеки от нас, може би?
14 поста в тази тема вече и...НИЩО КОНКРЕТНО ?!?

Единственият пост, носещ някаква смислена информация е (забележи) от ventsy74 !
От теб - нищо!
Не можеш явно да разбереш нещо - липсва конкретика тук! Никой не те упреква, че не си "учен" с десетки експерименти и изследователска практика! Сподели теория, твоя или чужда - без значение!
Дай някакви лични разбирания, покажи собствена мисъл?
Твоето тълкуване на "тези неща" (които дори не си показал) до сега...
Сам казваш, че "малко ти бяга" руският, как тогава изобщо разбра сентенцията на написаното? Ако си я разбрал, защо не я споделиш в резюме? Страх те е, че някой може да оспори твоето разбиране, или такова няма и очакваш някой друг да го направи и да ти поднесе готово разбиране?

--- Цитат на: Питър в Май 02, 2018, 06:41:37 pm ---... Не искам да давам готови стъпки. Нека всеки тръгне по свой път. За мен е достатъчно да не бъде пропускан във форума важен извор на оригинални знания.
Когато имаме какво да си кажем , нека пак се съберем тук ... За момента аз нямам какво да добавя.

--- Край на цитат ---

Това го разбирам така:

"Ето ви едно име - Джон Кийли, бягайте сега да четете и като се образовате достатъчно - явете се при мен да си говорим!"
И това без дори поне да линкнеш някакъв разбираем материал, върху който да има обсъждане?

Толкова ли не се сещаш, че подобна арогантност е (меко казано) дразнеща за съфорумците?

hyparh:
Здравей Питър!
Да, Кийли е изключително интересна персона, който си е изградил собствени подходи към практическата наука. От това, което съм позачитал от тук-от там (включително и от предоставените тук линкове) излиза, че Кийли е бил отлично запознат с явленията на атомарен и молекулярен резонанс и се е специализирал в частност манипулиране теглото на различни обекти (било то увеличаване или намаляване).
Цитирам: "След като една молекула може да бъде повдигната (по метода на резонанса), то тогава няма пречка това да се направи с безчет молекули на едно място, върху които да се въздейства също толкова лесно, както и върху една."

Една голяма пречка, която виждам тук от гледна точка изучаване на неговата теория, е, че използва доста сложни изрази, измислени от самия него и които може да се интерпретират по различни начини. Още по-объркващо става и поради това, че с времето Кийли променя тези негови думи и фрази (наименования на различни физични явления) в съвсем други и така нишката в разбиранията може съвсем да се изгуби. Както Юлиян отбеляза, дори перфектно да знаеш езика, пак е трудно да се асимилират тези писания.

--- Цитат на: Питър в Май 03, 2018, 08:53:35 pm ---Лично за мен, какво интересно намирам в модела на Севрюкова, което не го срещам още никъде. Също така тя казва, че няма да бъде признато от официалната наука 50 год. след смъртта й.
Севрюкова въвежда в атомния модел понятието 'неунищожим вихър'. И обяснява това онова за него, каква е ролята му и какво би станало ако 'това нещо' липсваше.

--- Край на цитат ---

Чел съм разясненията на Слава Севрюкова относно строежа на "елементарните частици". Те до голяма степен съвпадат с тези на Чарлз Ледбитър и Ани Безант (които са написали прелюбопитната книга "Occult Chemistry"). Преките наблюдения върху строежа на материята, се извършва екстрасензорно - чрез тренирано астрално виждане. Тук съм превел някои по-интересни моменти от Occult Chemistry: https://styleglassbg.com/od/viewtopic.php?f=24&t=31&start=10#p1234 (картинките се виждат само при регистриране; взети са от споменатата книга).

juliang:

--- Цитат на: hyparh в Май 04, 2018, 12:23:06 pm ---... Преките наблюдения върху строежа на материята, се извършва екстрасензорно - чрез тренирано астрално виждане.
--- Край на цитат ---
Усещаш ли, че загуби 90% от аудиторията ... :)

Аtos:
Не е точно така!

--- Цитат на: juliang в Май 04, 2018, 01:07:08 pm ---Усещаш ли, че загуби 90% от аудиторията ... :)

--- Край на цитат ---
Никога не подценявай нещо, само защото не го разбираш или го отхвърляш! Най-напредналите йоги, факири и будистки монаси (не говоря за циркаджиите по панаирите) имат "пряка визия" върху доста от тези процеси, въпреки, че доста от тях нямат "академичното образование" за да го обяснят на човек от твоята порода :D
Възгледите по тези въпроси на Дейвид Буум/Бом (квантова механика) и Согиал Рингпоче (будист, много напред в практиката) съвпадат почти напълно, това все пак трябва да ти говори нещо...
https://sebepoznanie.com/psihologiq/duhovnost/vselena/holografskavselena/

hyparh:
Нищо не мога да изгубя в някакъв си форум (който и да е) :) Аз важните неща и преводи така или иначе си ги съхранявам. Пиша това, което мисля или което някой друг е казал - в случая тези думи са на Ледбитър и Безант - а пък вече всеки си преценява за себе си има ли истина или не.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия