Алтернативни енергоизточници > Nikola Tesla

Джон Уоррел Киили - Пионерът

<< < (3/8) > >>

Питър:
0. Закон Единства*
Не существует разделения материи и силы на два различных понятия, поскольку они оба суть Едины. Сила есть освобожденная материя. Материя есть связанная сила.

* В этом универсальном Законе,который не входит в число последующих сорока Законов, Джон Кили объясняет отношение между материей и силой.

------------
Я задал конкретний вопрос - Вот ответ ... дальше не нужно  , наверно и  русский непонадобитьса
Както и аз не го знам до там хорошо - имах доста цафари

Този именит физик, за който питам също е първия сред първите - А. А.
----
до тука се шегувах , ще се пробвам да съм няколко реда сериозен
насочих вниманието си към полето на науката съвсем от скоро , единствено за да се запозная лице в лице , на 2 очи , някои неща ми станаха интересни , някои хора ми станаха любими
Специално патрона на темата дори да не беше дал и един работещ уред , а само гражданската му позиция да стоеше след него ... нямам думи , няма и как да имам.
форума е основно приложен , няма как да дрънкам повече
Айнщайн не е успял да стигне до единна теория на полето. Чудно как Дж. Кили нарежда нещата от игла до конец преди век и половина.
..сега вече ще излиза в търсачката на форума.
Има още един изключително оригинален извор , който ми се губи.
Ако се окаже че Дж. Кили е дал идея и до някъде стил на Тесла и Айнщайн.
То този другия, за който заговорих ред по-нагоре изглежда е 'пирона в етюдника' под обувките на Гребенников.
Фамилията му е Вейник , Алберт Йозефович.

Питър:
Моето мнение е - нещата трябва да се четат в оригинал - имам впредвид оригиналния оригинал на самия автор , ако има начин и ръкописа с личния почерк, бележки и поправки. Който е истински изследовател няма да се поскъпи да си даде труда. Макар че мрежата е залята от преразкази и преиздадени "оргинали".
Номера с преразказването при някой друг , при мен го няма - дали ще затвориш темата или не - ако можеш спри Ниагарския ВЕЦ., хора с 4-цифрено число постове  ... едва ли могат да имат някакво отношение към мен , с моята една цифра ... при положение че щом те сложа на мястото ти и ще изхвърча от тук.

Някои неща ги пиша съвсем ясно - електрически пастир знаеш какво е.
Така или иначе мрежата работи и ще продължава да работи. В този или в друг форум Дж. Кили , Алберт Вейник , Тесла , Севрюкова ... са извън оградата и широко усмихнати протягат ръка към всеки , който си даде труда ... не се познаваме , но нямам и желание

juliang:
Питър... що не си поговориш с администратора на един друг форум, в който си доста активен - да видиш там какво значи "пастир"... :) между другото там вероятно ще намериш доста повече разбиране отколкото тук. Ние повечето тук сме практици... работите с етера, оргона и шнуровете на Мировинг сме ги оставили на колегите :)

Питър:
 темата е друга

линка към рускоезичния сайт не е най-доброто , ще се намери по-  ,  Кили има особена терминология , едва ли е преводима

Maistora52:
Peter, добре започна, но според всичките колеги дотук, и косвено и директно, и съзнателно и несъзнателно, всички ти подсказаха, че Що се отнася до разработките на Дж..Кийли нищо по съществено не се каза от теб.
Да оставим теориите на втори план, видно е от Уикипедия и няколкото други линка, вкл. и клип в ЮТуб, че въпросният Кийли, който много си го харесал и вероятно вече си го проучил повече от нас, Е НАПРАВИЛ нещо.
За да отваряш тема, значи - ТИ СИ ЗАПОЗНАТИЯТ  - ти си проучилият, ти си пробвалият...
Ами питаме те: КАКВО Е НАПРАВИЛ ДЖ. КИЙЛИ?
Не ни пращай да четем другаде си, защото нямаме време за това... Кажи ни просто - ти какво разбра, че е направил (перифразирам те) "Бащата" на съвременната Физика, "Учителят" и на Тесла, и на Айнщайн, и сигурно на още дузина други...

Относно Ванга и Севрюкова - наивно е да се сравняват, защото ... !!!
Имал съм личен контакт и с Двете, и мога много да обяснявам и за това КАК, КАКВО И КЪДЕ го "виждат"  - "Нещото", и за въпросният "инструментариум"  и въобще всичко за Екстрасензориката. Имай предвид, че тук въпреки тезата на колегата по-горе, че всички тук сме повече практици, всъщност, НЕ САМО, но и сме твърде вещи и в Теориите и в Хипотезите, и въобще с фундаментите на Науката, и най-вече - с Челните Евристични Фронтове, не само в Парадигмата, но и чисто абстрактно - ако щеш!

С две думи - общи приказки нямаме време да четем.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия