Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Електромобили

Главния Проблем при Електромобила

<< < (5/28) > >>

juliang:

--- Цитат на: технократ в Април 28, 2019, 09:42:51 pm ---Тази информация от уикито не уточнава за мегават часа ли става дума.

--- Край на цитат ---

http://www.eso.bg/?did=32#%D0%A0%D0%B0%D0%B1%D0%BE%D1%82%D0%B0%20%D0%BD%D0%B0%20%D0%95%D0%95%D0%A1

Данни за електропроизводството в реално време. Турбините на двата реактора дават по 1000 мегавата всяка, и за 1 час произвеждат 2 000 мегаватчаса. Както се сещате работят абсолютно непрекъснато в продължение на години (между зарежданията).

--- Цитат на: технократ в Април 28, 2019, 08:19:22 pm ---Правят и реклама, а ти се хващаш като шаран  ;D

--- Край на цитат ---
Да, и от 10 години стотици хиляди шарани се ловят на тая въдица...

технократ:

--- Цитат ---Да, и от 10 години стотици хиляди шарани се ловят на тая въдица...
--- Край на цитат ---
Ми не са много, само някои които имат симпатии към електричките като по безшумни и видимо незамърсяващи.

juliang:
Технократ, ти знаеш ли че за да си купиш нова Тесла модел С се чакаше на опашка? И то се чакаше месеци. Всички коли които се произвеждаха бяха вече продадени и за тях беше платено капаро.
Нещата с новия завод и с новия модел 3 вече се нормализираха до известна степен и сега се чака само 1-2 седмици. Но пак се чака - почти невъзможно е да намериш нова Тесла на витрината, да платиш и да я вземеш веднага.
Говоря за Щатите.

Ksurnev:
Гооворя за изразходвана енергия за час. Не сте прочели поста ми като хората.

--- Цитат на: Радико в Април 28, 2019, 04:00:42 pm ---Добре имаме 3000000 автомобила които харчат по 30 киловатчаса дневно

--- Край на цитат ---
Не говоря как и през каде ще се зареждат. Говоря колко трябва да заредят.
В кая на краищата като идеш на бензостанциятя, не те питат колко време ще зареждаш, с какъв дебит да бъде...
Питат колко гориво искаш ("колко киловатчаса") в крайна сметка.

Радико:

--- Цитат на: Ksurnev в Април 29, 2019, 12:00:19 pm ---Гооворя за изразходвана енергия за час. Не сте прочели поста ми като хората.Не говоря как и през каде ще се зареждат. Говоря колко трябва да заредят.
В кая на краищата като идеш на бензостанциятя, не те питат колко време ще зареждаш, с какъв дебит да бъде...
Питат колко гориво искаш ("колко киловатчаса") в крайна сметка.

--- Край на цитат ---
Добре говориш за триисет киловата изразходвана на час. А през колко часа от денонощието ще изразходва такава енергия един автомобил. През всичките 24 ли. Според мен 30 киловатчаса дневно е нормален разход това са около 90 - 100 километра дневно. Не знам ти как ги смяташ.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия