Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Електромобили

Главния Проблем при Електромобила

<< < (4/28) > >>

технократ:

--- Цитат на: juliang в Април 28, 2019, 08:07:14 pm ---
--- Цитат ---Лукойл е един от големите консуматори на ел. енергия.
--- Край на цитат ---
Разлика правиш ли?

--- Край на цитат ---
И колко потреблява Лукоил за една година?

--- Цитат ---Тесла Модел С й дават със 100 киловатова батерия пробег от 300 км. Тоест средно тази кола харчи 300 вата на километър.
--- Край на цитат ---

Правят и реклама, а ти се хващаш като шаран  ;D

epwpixieq-1:

--- Цитат на: kd_dinev в Април 28, 2019, 07:46:43 pm ---Колега,и ти май бъркаш с тези 108 GJ...

--- Край на цитат ---
Абсолютно сте прав, имам грешка, трябва да са 108 МJ. Един kW/h има 3.6 МJ по дефиниция, или по скоро един 3.6 МJ са дефинирани като kW/h. Благодаря за поправката.

Радико:
epwpixieq-1  това е някакво съвсем примерно усреднено число за евентуалната консумация на електромобилите. Съгласих се за него със Ксурнев защото ми се вижда съвсем реалистично все пак повечето превозни средства изминават под 100 километра дневно. Въпреки, че намаляването на цената за кклометър придвижване неминуемо ще увеличи средния пробег. 
Технократ нещо имаш грешка в сметката и ти. Не знам какво точно смяташ. Тези 3750 мегавата МОЩНОСТ които съм посочил е необходимо да работят всеки ден по 24 часа за да осигурят по 30 киловатчаса за всеки от трите милиона автомобила или със други мерки това са лев и петдесет дневно на автомобил при сегашна цена на тока.

технократ:

--- Цитат на: Радико в Април 28, 2019, 09:11:37 pm --- 
Технократ нещо имаш грешка в сметката и ти. Не знам какво точно смяташ. Тези 3750 мегавата МОЩНОСТ които съм посочил е необходимо да работят всеки ден по 24 часа за да осигурят по 30 киловатчаса за всеки от трите милиона автомобила или със други мерки това са лев и петдесет дневно на автомобил при сегашна цена на тока.

--- Край на цитат ---

Ми ква става тя, производството на АЕЦ, няма да стигне и за ден, за да се заредят тези електромобили.

Към март 2018 г. в АЕЦ „Козлодуй“ работят само 5-ти и 6-ти реактори с общ капацитет малко над 2000 MW

технократ:
Тази информация от уикито не уточнава за мегават часа ли става дума.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия