Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Електромобили

Главния Проблем при Електромобила

<< < (21/28) > >>

montanar:
 Имаме два еднакви електромобила с еднакви по капацитет акумулатори но единия има кондензаторен буфер да речем достатъчен за 5-секунди обезпечение за задвижването без участие на акумулатора. (по-голям буфер ако е най малкото ш оскъпи значително самото устройство за размери да не говорим)
Каво ще ни даде това.....
Да действирелно ще ни даде някаква икономия на електроенергия но не от рекуперация и подобни а от самият по-лек режим в който ще е акумулатора. По мое мниение около 1най много 2% повече пробег. Но по-голямото предимство което ще ни даде е удължения ресурс на акумулаторът. Кондензаторен буфер може да усигури даже 50% повече цикли а при условие че нормалните цикли които остискват сегашните авто батерии са средно 1000 а + 50% хич не е малко.

Идеята е супер НО лошото е че ще се намеси чисто пазарния принцип и идеята макър и отлична ще се изроди само след няколко време. А именно - ще започнат да се ползват по некачествени акумулаторини елементи щото кондензатора ш им изправя недъзите ........ и в края на крайщата поне според мен разликата няма да е особена.

MTM:
montanar това е точно така.
 Само че Фирмите, ще продават по малко части,, акумулатори, електроника". Така им е по добре  :)
 И нямат конкуренция. Поне за сега.

Радико:
Аз мисля, че както по същите причини виндоса нивга за почти триисет години не стана по малък и по добре работещ а само по лаком и тромав. По същата причина и това няма да се случи. Защото е "по важно" да има ръст. Проценти да се отчитат. А интересите на клиентите. Правата им. Вие шегувате ли се те имат само едно право:
Да плащат повече и повече.

montanar:
Криворазбрана пазарна икономика .... ебава ..... на много ценни неща.
Камара примери за нея - мани компютрите - виж битовата техника и автомобилите .... там е пълния ужас
И то мани ниското качество - проблема е разхищението на ресурс - ценна материя де после нема от де да я вземеме (лесно).....

Радико:
Van, малко ретро ми звучи изказването ти. През 1970.....80та година това е било точно така. В момента електрониката е много напред по въпроса. Не би било зле малко да наваксаш и ти. За начало може да хвърлиш един поглед тук:
https://store.comet.bg/Catalogue/IC/Integrated+Circuits/VRSWCAP/Inductorless+%28Charge+Pump%29+DC+DC+Converters/?group=PWMG#eyJpcHAiOiIyMCJ9 

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия