Алтернативни енергоизточници > Теории, хипотези, физични опити

Електромагнитна индукция & Импулсен Ток

<< < (5/10) > >>

Михаил Кузмов:
Още веднъж честито locco! Вече имаш мастит адвокат, който разбира от импулсни токове! Двамата ли ще го правите?

Аtos:
Това е най-вярното твърдение за момента:

--- Цитат на: valex в Март 29, 2018, 09:28:28 am ---Според мен енергията е една и съща, но мощностите се различават много. Мощността е енергията за единица време. Тоест получената енергия е една и съща, но се получава един път с малка мощност за дълго време и другия път с голяма мощност за малко време.

--- Край на цитат ---

Да, locco, но не получаваш по-голяма енергия, а само по-силен импулс, което е за сметка на краткотрайността му, това се опитват да ти кажат останалите!
И електрошокът го зареждаш няколко часа, а го изпразваш  с 5-6 мощни импулса, той СЕ ли е?

П.П.Електронен вариант на недоразумението на Теню за лоста...

MTM:
atos  е напълно прав и аз подкрепям, тезата, че с импулсен ток, няма СЕ.
   Поздрави!

Аtos:
MTM, може би някои от вас (ти, dimelsoft, mi68, Mito и др.) са прави, че импулсното въздействие може да се ползва като "помпа" за "източване на енергия от средата", но не и само по себе си да дава СЕ...аз с моите ограничени познания по електроника съм дотам :D

mi68:
Здравейте,
Импулсният ток го ползвам за следните основни свойства:
-повишавасе КПД на транзисторите
-широк честотен спектър, лесно се постига резонанса
-най-важното просто релейно регулиране на притока на енергия от  "помпата".
Недостатъци:
използване на високоволтови ВЧ транзистори.

Ползвам импулсния ток защото взривих две синусоидални установки, а регулировката ми бяга защото притока на енергия е моментален. Тъмната антиматерията е навсякъде. Като цяло синусоидалния режим е по-добър, ако импулсния ток е по-добър, то захранващата мрежа щеше да е импулсна. 

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия