Алтернативни енергоизточници > Теории, хипотези, физични опити

Електромагнитна индукция & Импулсен Ток

<< < (4/10) > >>

valex:
Според мен енергията е една и съща, но мощностите се различават много. Мощността е ергията за еденица време. Тоест получената енергия е една и съща, но се получава един път с малка мощност за дълго време и другия път с голяма мощност за малко време.

Bat_Vanko:

--- Цитат на: locco в Март 29, 2018, 09:11:13 am ---Ако разсъдим не от Математическа (реципрочни дроби), а от Физична гледна точка в първия случай вкарваме 10 условни единици енергия и получаваме 0,1 на изхода, а във втория с импулсен ток вкарваме пак 10 единици енергия и получаваме 10 на изхода т.е. 100 пъти повече разлика при една и съща входяща енергия 10 условни ед. за пример. На изхода имаме стократно усилване на енергията, благодарение на принципа на импулсния ток приложен заедно със закона на Фарадей за ел.магнитната индукция.

--- Край на цитат ---
Малко си в грешка locco. В първият случай губиш 9.9 от условните единици енергия, а във вторият не губиш енергия. Никъде не става въпрос за усилване а за намаляване на загубите до минимум.

getca:
Хе-хе, той locco спец бе, Bat_Vanko. Къде е той, къде сме ний?!.. ;D Импулсни тоци, реципрочни дроби, бла-бла...да се пълни сървъра, карай. Форума става все по-интересен, мда. Занимателно четиво. :) Вива демокрация!!!
Сори за отклонението, ама не се сдържах. Atos, пущай гумата смело.

ndm:
Като е тръгнало на математика ето и една центробежно-центростремителна задачка. Аз съм на 20 години, а дядо е на 60 и е 3 пъти по-голям от мен. След 20 години аз ще съм на 40, а дядо ще е на 80 години и ще е 2 пъти по-голям от мен.

Robinzon:

--- Цитат на: getca в Март 29, 2018, 08:51:32 pm ---Хе-хе, той locco спец бе, Bat_Vanko. Къде е той, къде сме ний?!.. ;D Импулсни тоци, реципрочни дроби, бла-бла...да се пълни сървъра, карай. Форума става все по-интересен, мда. Занимателно четиво. :) Вива демокрация!!!
Сори за отклонението, ама не се сдържах. Atos, пущай гумата смело.

--- Край на цитат ---
АлоЎ.. сериозните!
Оставете човека да си направи сметките дори и да му излязат криви, това на Вас не би трябвало да влиза... някъде.

getca, това че не си се сдържáл, не е оправдание да спамиш подигравателно... за разлика от Bat_Vanko който тактично си налага наученото в университета.

И не ти прави чест на човек занимавал се с импулсни недовършени захранвания да дава наклон на модератора какво да прави.
В analogov.com™ си предавай важностите! Нищо лично.  ;)

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия