Алтернативни енергоизточници > Теории, хипотези, физични опити

Електромагнитна индукция & Импулсен Ток

<< < (3/10) > >>

Robinzon:
Някой губи, друг печели... ще видите вий как Кадуцея  ще захвърли магнитните кутийки и станиолчетата и започне серийно производство на СЕ-захранвания за лаптопи.

Сега по-креативните трябва да побързат и да се регнат там в гаража при Антон Стойнев докато не му е дошло нещо друго на ум, а може да има и скрит раздел където не се вижда от простосмъртните.  :)

epwpixieq-1:

--- Цитат на: locco в Март 22, 2018, 04:44:08 pm --- Ключевое слово – «скорость».

--- Край на цитат ---

По скоро "скорост в сравнение със времевата константа L/R на определена ел. верига", кондензатора е средство за усилването ефектите, както забелязва Струт.

http://mazeto.net/index.php/topic,1546.msg92389.html#msg92389

В този коментар съм дал информация и обяснил накратко къде за първи път съм забелязал добре обяснено явлението. Мислех си че Тесла е първооткривателя, но трябва да се отбележи че това не е така. Джон Уилям Струт е бил първия, поне от досегашните ми познания, който публикува по темата, приблизително 20 години преди Тесла да се насочи към изследване на явлението.
Тесла, определено е първият, който намира начин за приложението му в практически системи.

mi68:
Спокойно,
Само с електромагнитна индукция няма да стане, трябва да се затвори цикъла с магнитоелектрична (електростатична ) индукция.
Обичам да съм простосмъртен, защото мога да се превърна в царица, както пешката в шаха. Офицерът трябва да чака повишение за да стане царица.

dmitarp:
Графиките, ясно показват резултата. Синята област има еднаква площ и в двата случая. Тази площ е еквивалентна на енергията. Това е геометрично (графично) интегриране, намиране на площ под дадена функция. Това, че ти се опитваш да интегрираш аналитично и не ти се отдава това си е твой проблем. На графиката (на очите си ) ли да вярвам или на акъла ти?

dmitarp:
С математика няма да се постигне СЕ. Единственото, при което е възможно СЕ е физичен пробив, например улавяне на енергия от неутрино.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия