Форум > Филми, видео лекции

Филм за експериментите на Ръдърфорд, довели до грешния модел на атома

<< < (3/7) > >>

edin:
Може и с числово изобразяване. Виж внимателно, какво пише под изображенията и не си мисли, че във време оно, хората са били прости. Точно наопаки е. Затъпяването е СЕГА и аз постоянно виждам примери.

nizo:
Какво общо имат изображенията и реалното устройство на атома. Аз също мога да ти направя колкото си искаш изображения, със звездички, триъгълничета, елипси и т.н. ... каквото пожелаеш ще ти нарисувам.

edin:
Чети книгата.
Всъщност съм учуден от нежеланието на хората тук, да четат. Явно всеки иска да му се сложи, сдъвкано в устата. Или пък хората не са в състояние да разберат написаното :o :o :o Айде да е някой технически неграмотен, с нулева обща култура, ще разбера, ама при условие, че тук има хора с акъл, не разбирам каква е причината.

juliang:

--- Цитат на: edin в Март 23, 2018, 08:35:36 pm ---Чети книгата.
Всъщност съм учуден от нежеланието на хората тук, да четат. Явно всеки иска да му се сложи, сдъвкано в устата. Или пък хората не са в състояние да разберат написаното :o :o :o Айде да е някой технически неграмотен, с нулева обща култура, ще разбера, ама при условие, че тук има хора с акъл, не разбирам каква е причината.

--- Край на цитат ---
А аз съм учуден от хората които четат без да мислят.
Гледам лявата страница на снимката и там се говори за температура и числото 273. Първо това не е точното число, точното е 273.15. Второ това е в градуси целзий, които са "изкуствена" единица, несвързана с нищо. Във физиката температура се мери в градуси по Келвин. Американците пък мерят по Фаренхайт, и при тях абсолютната нула е съвсем друго число: −459,67.
За мен тези писания са стъкмистика. Напомнят ми тоя канал: https://www.youtube.com/channel/UCEhT4GpMK3ofMugU_W4JudQ/videos ... :)

edin:
Но за теб? За мой късмет, за мен не са :P

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия