Форум > Филми, видео лекции
Филм за експериментите на Ръдърфорд, довели до грешния модел на атома
edin:
Казах, каквото трябва.
nizo:
Еdin, ти да не си баба Ванга, че като кажеш и всички вече да вярват, събуди се братле, 21 век е.
edin:
Знаеш ли какво е вярата? Това е нещото, което предхожда действието, без което действие, няма резултат!
Или си мислиш, че вярата е нещо религиозно, а тук сме секта с гуру? Ако някой вярваше, щеше да чете, вместо да ми казва кой век сме, все едно не го знам. Освен, че чета, също и действам и резултатите са налице. Имам предвид метода "Тюрен". Ако ти се чете, ето книгата, която Хипарх сканира. http://alt-bg.com/forum/images/Louis_Turenne_Nau4na_Fizikalna_Radiestezija.pdf
Накратко, защо теорията за електронните слоеве е вярна. Ако начертаем модел на един атом, с електронните слоеве, като концентрични окръжности и точки за електрони във всеки слой и сложим и една точка (ядро) в центъра на концентричните кръгове, ще получим свидетел (фантом) на съответния химичен елемент. С този свидетел, по закона за подобията, може да се открива в природата, дадения химичен елемент, макар да нямаме този елемент, като материя под ръка. За мен дискусията приключи!
juliang:
--- Цитат на: edin в Март 23, 2018, 04:40:36 pm ---... Ако начертаем модел на един атом, с електронните слоеве, като концентрични окръжности и точки за електрони във всеки слой и сложим и една точка (ядро) в центъра на концентричните кръгове, ще получим свидетел (фантом) на съответния химичен елемент. С този свидетел, по закона за подобията, може да се открива в природата, дадения химичен елемент, макар да нямаме този елемент, като материя под ръка. За мен дискусията приключи!
--- Край на цитат ---
А този свидетел дали няма да те заведе до най-близкото стрелбище? Щот това обяснение пасва на 100% на мишена :)
Също така доста неточна е представата че електрона обикаля по кръгова орбита около ядрото. При тези размери нещата са подчинени на квантовата физика, и там нещата относно местоположение и време не са това което ние сме свикнали да виждаме.
nizo:
Защо ще рисуваме концентрични окръжности и точки за електроните? Значи, представи си там тия времена предишни, никой не знае какво е атома, а ти идваш и казваш "Ами ще нарисуваме едни концентрични окръжности и точки и това е то атома!". ::) Мхммм, туй било атома, точки и окръжности.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия