Животът- начин на употреба! > Политика, религии, себеосъзнаване

това наистина трябва да ни плаши

<< < (167/266) > >>

Михаил Кузмов:
И сега какво? Да се върнат на власт и да започнем отново. Предложи нещо друго ако не си съгласен!

dmitarp:
Много съпо беше през социалистическото управление, не ми го хвалете, един светодиод струваше 5 лева, а сега за 5 стотинки си купуваш поне десет.  ;D, а ако случайно ти попадне високо честотен транзистор моментално те обевяваха за диверсант.

EDM electronics:

--- Цитат на: Михаил Кузмов в Септември 04, 2020, 02:09:16 pm ---И сега какво? Да се върнат на власт и да започнем отново. Предложи нещо друго ако не си съгласен!

--- Край на цитат ---

Кузмов, аз винаги съм давал предложения, но кой ги разбира.
Разрухата не идва от частната собственост или дългата ръка на комунистите от гробищата, а от колониалната зависимост. Не може да се върнем в миналото. Няма как без частна собственост да се произвеждат разнообразни и качествени стоки и услуги.
Проблемът е, че не ни дават свобода, тази за която всички говорите. Свобода държавата да взема самостоятелни решения за външната си политика.
Нямам нищо против американците, но не и да имаме отношения равнис-мирно. Когато един ден това свърши и започнем да имаме нормални отношение с всички, не да заемаме геополитическа позиция в една чужда нам вражда, ей тогава и всички ще имаме консенсус и нещата ще тръгнат.

Нормално е да пъддържаме търговски отношения с Русия, както с държавите от ЕС и САЩ поради исторически, антропологични, религиозни и куп други причини. Но щом ни налагат насила да заемаме чужда позиция, щом най-редовно изпълнителната власт ходи в американското посолство за издаване на заповеди, е няма как голяма част от народа да се примири с това.

Стана ли ясно?
Не комунизма или капитализма пречи на развитието ни, а колониалния ни статус.
Разбра ли се къде е проблема според мен и какво предлагам аз?
Като си извоюваме тази свобода, като вземем да не пропускаме ползи за икономиката ни, като спиране на ядрени реактори, прекарване на проекти, които ще ни носят големи печалби, като търгуваме с който ние решим, а не с когото те ни кажат, ей чак тогава мисля конфликта фили-фоби ще заглъхне от само себе си.

VITAN:

--- Цитат на: Михаил Кузмов в Септември 04, 2020, 02:09:16 pm ---И сега какво? Да се върнат на власт и да започнем отново. Предложи нещо друго ако не си съгласен!
--- Край на цитат ---
Нищо не може да се направи с народ, който има робско колониално мислене.

--- Цитат на: dmitarp в Септември 04, 2020, 02:20:39 pm ---Много съпо беше през социалистическото управление, не ми го хвалете, един светодиод струваше 5 лева, а сега за 5 стотинки си купуваш поне десет.
--- Край на цитат ---
Не лъжи, не беше 5 лева.

EDM electronics:

--- Цитат на: dmitarp в Септември 04, 2020, 02:20:39 pm ---Много съпо беше през социалистическото управление, не ми го хвалете, един светодиод струваше 5 лева, а сега за 5 стотинки си купуваш поне десет.  ;D, а ако случайно ти попадне високо честотен транзистор моментално те обевяваха за диверсант.

--- Край на цитат ---

dmitarp , ти си ми фаворита във форума, който винаги е давал смислени и компетентни отговори, дано се бъзикаш.

И аз преди бях на 20, ама сега съм на 30. И преди в САЩ едно жилище струваше 40 000 $, а сега същото струва 800 000 $. И те ли да искат да се върне студената война и социализма, че да им е по-евтино?

Светодиода е струвал еднакво навсякъде, не е виновен Тодор Живков, че бил 5 лв., пък и не е бил толкова, щото по заводите беше пълно за без пари. Много стоки поевтиняха не щото си е отишъл социализма, а защото поевтиняха технологиите и се пови голяма конкуренция в лицето на Китай.

За ВЧ транзисторите и че те обявявали за диверсатнт също не е вярно, не ме карай да ти ровя старите руски СВЧ-та, правил съм и предаватели и т.н., радиостанции и пр. никой пострадал няма. Има огромен брой радиолюбители от онова време, правеха си всичко без проблем, само подлежаха на регистрация. Разбира се има забранени честоти и не трябваше да смущаваш ефира. Но това е по цял свят.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия