Животът- начин на употреба! > Политика, религии, себеосъзнаване
това наистина трябва да ни плаши
VITAN:
--- Цитат на: juliang в Септември 04, 2020, 05:24:19 am ---Отново да попитам: Колко струва да се добие това злато, някой има ли идея? Или по друг начин - колко е печалбата, а не колко е оборота?
--- Край на цитат ---
Ако питаш > на някой, колко му е струвало да подработи тоя и оня, и накрая да ограби банка < после колко му е печалбата -
то значи не си със всичкия си!
"Дънди Прешъс" се отказа от проучванията в региона за добив на полезни изкопаеми
https://dariknews.bg/regioni/stara-zagora/dyndi-preshys-se-otkaza-ot-prouchvaniiata-v-regiona-za-dobiv-na-polezni-izkopaemi-2229883
"
„Дънди Прешъс Металс Челопеч“ няма да пристъпи към подписване на договор за търсене и проучване на площ „Свети Никола“ и няма да се реализират бъдещи възможности, свързани с добив на злато.
Позицията си канадската компания изрази в писмено в становище, което стана ясно в края на срещата между кметовете от региона и областния управител Гергана Микова.
В официално становище, изпратено до Областна администрация, от дружеството заявяват: „“Дънди Прешъс Металс Челопеч“ ЕАД няма да пристъпи към подписването на договор за търсене и проучване на площ „Св. Никола“ с Министерството на енергетиката. Изразяваме съжаление, че така една възможност за добавяне на знание към Националния геофонд на страната и бъдеща възможност за региона няма да бъде реализирана“.
Кметовете на Стара Загора, Казанлък, Павел баня, Чирпан и Братя Даскалови заявиха своето категорично несъгласие с намеренията за проучване на компанията за добив на злато в региона, на площ от 155 кв км и настояха да се прекрати даденото за това разрешение на компанията....."
Лично аз съм се шматкал началото 90-те години из община Братя Даскалови по тамошниоте реки с гаванката да промивам злато.
Чел съм това-онова, знам какво говорят хората.
Щом и до там са я опрели аркадаш, то тия печелят ужасно много!!!
VITAN:
Цитат от предният линк:
"Концесионната такса е престъпно ниска. В Германия и Испания тази такса е 30%, в Индия – 45%. В България при правителството на Костов таксата е 1,5%, при Шулева – 0,75%, при Станишев – 2-3%, но не повече от 8%. Реално обаче "Дънди Прешъс Металс" плаща 1,5%."
Аркадаш, църните африканци не падат под 3% !!! Да не говорим за другите обиколни далавери!!!
Има престъпник, има и съучастник в престъплението. Всички защитаващи пладнешкият грабеж са съучастници.
Простичко е.
EDM electronics:
То е резонен и въпроса, а от колко добив ни плащат тия 1,5%?
Доколкото ми е известно се пресява грубото, остава една обогатена маса, товари се на вагони, кораби и се носи в Канада за извличане на металите.
А де, каква им е печалбата и добивът, кой да ти каже?
Ще ти каже, ама колкото му хрумне от кумова срама, да не е без хич.
Кой проверява добива от българска страна - никой.
Това е съдбата на всяка колония - суровинен придатък. И те колониите имат колониален сатут: роб, по-голям роб, най-голям роб, тотален роб. Ние сме винаги в дъното на класацията.
Е, не им харесва на някои да се казват такива неща, но щом е американско, лайно да е, хубаво е. А щом е руско - няма нищо хубаво.
А колко печели България от пладнешкия грабеж на злато, също както колонизатора в момента ограбва петрола в Сирия и го казва директно, без да се притеснява от международната общественост. Ама като е американско ограбване, то това не е нещо лошо, това е то демокрацията им.
1.5% от някакви измислени мижави добиви не може да покрие екологичните последствия от добива.
Не сме можели ние да добиваме злато?
Ами навремето бяхме едни от първенците в Европа в това отношение и България, ако не се лъжа е 2-рата или 3-тата страна в Европа по залежи на злато, след Гърция.
Това да си даваш подземните богатства за жълти стотинки е престъпно и безотговорно отношение към бъдещите поколения. Какво ще им оставим? Американска демокрация?
Ще опоскаме де що има и ще останат голи камъни.
Печалбата ни от транзит на руски газ щеше да е в пъти по-голяма от 1.5% американска демокрация. Само преминаването на една тръба, нищо повече. Спряхме проектите заради тяхната диктатура. Германия може да транзитира де що има газ, ние не. Сега ще внасяме под давление и с 30% по-скъпа американска газ. Пропуснахме ползи за милиарди. Кой управлява всъщност тая държава, някой съмнява ли се?
Дори наглия колонизатор и диктатор се намесва в търговските взаимоотношения на Германия и Русия. Вика ембарго, няма да си продавате газ, нашия ще купувате, скъпия, нашие е по-хубав, той не ви прави зависими, другите газове ви правят зависими, нашия не, не.
Тия въобще не се съобразяват, че всеки е свободен да търгува с когото и както си иска. Нали това уж беше американската демокрация?
Ква стана тя, заменихме една диктатура с още по-страшна. Поне предната беше наша, а тая е вносна.
EDM electronics:
Фактът, че се изнася концентрат от добива в чужбина, а не се извършва в България самото извличане на металите, означава, че им е по-изгодно да возят до другия край на света тая обогатена земна маса с огромни транспортни разходи и им излиза хисапа, отколкото да направят тук завод и да извличат металите. Но тогава ще е ясно какъв е реалният добив. А те не искат това да се знае. Те ти го казват и ти трябва да им вярваш. Имаш ли друг избор? Ами хич, ами хич...като в Сирия?
VITAN:
Упорството на някои аркадаши е за завиждане. Извинявам се, технически форум, технически форум, но дори
масон е помогнал на СССР да влезе в България преди САЩ + Англия + Гърция => и така след Втората световна да не загубим територии.
Дали съм комунист? Не, антикомунист съм.
Дори навремето скачах за събаряне на системата. В цирка "кой не скача е червен" естествено не съм влизал, що отвсякъде бе упражнение за дебили.
Защо съм антикомунист? По една основна причина - ако няма Бог, то няма и дявол.
Ако няма дявол, то всичко е позволено. И, каквато и система да строиш, що тя рано или късно ще се събори...
Аркадаши, ето ви едно четиво, кое навремето ми прати EDM:
http://kzone.blog.bg/novini/2020/08/27/mrysni-komunisti.1725208
МРЪСНИ КОМУНИСТИ!
Ние не ги молехме, а те строяха за нас санаториуми, и училища, и детски градини, и заводи! ГАДОВЕ! Представяте ли си как ни караха безплатно да се лекуваме? Безплатно ни караха и да се учим, И на всичко отгоре пращаха родителите ни в платен отпуск. МРЪСНИЦИ! Ами 8-ем часов работен ден си беше подигравка направо! И мислеха даже да намалят пенсионната възраст! Добре че не успяха! Тези паразити ни караха да се занимаваме със спорт. Даже и организирани туристи имаше. Комунистите се гавреха с народа! Апартаменти безплатно от предприятията даваха. Цената на тока и водата им бяха смешни! Бензина стотинки, а нафтата без охрана в цистерни седеше по гарите. Хитри комунисти долни! Даже и терористи и бандити нямаше. Сигурно не им е било интересно да живеят в такава свобода. Подли комунисти! В който и град да отидеш все работа ще си намериш. Даже и купони за стола ще ти дадат. Децата изпращаха на лагери на море или планина тези гадове.
И тъпите комунисти даваха ордени не на олигарсите, а представете си на някакви краварки, шивачки, шлосери. Вкараха неграмотните в училищата. Вкараха електричество по селата и индустриализираха страната! Тоя ток изкриви зрението на хората. Сега щяха да са си на свещи още. А те? Десетки електроцентрали построиха. Мръсници. Превърнаха селска България в индустриална.
Не може никой да ги разбере тези комунисти мизерни- защо направиха такава държава никому не нужна? Само за 40 г. при това ........ с една дума задници!
Я виж как за 27 г. само успяхме да се върнем там където сме били. Роби, клошари, мизерници........
-
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия