Животът- начин на употреба! > Политика, религии, себеосъзнаване

това наистина трябва да ни плаши

<< < (168/266) > >>

krasias:

--- Цитат на: EDM electronics в Септември 04, 2020, 02:26:56 pm ---
Стана ли ясно?
Не комунизма или капитализма пречи на развитието ни, а колониалния ни статус.
Разбра ли се къде е проблема според мен и какво предлагам аз?
Като си извоюваме тази свобода, като вземем да не пропускаме ползи за икономиката ни .......

--- Край на цитат ---
Да взех да те разбирам, това можеше да стане доста отдавна ако Георги Димитров беше малко по умен и не беше се наврял в ръцете на Сталин да го утрепе като куче въпреки предупрежденията на Тито.

VITAN:
"Колония се нарича зависима в политическо и икономическо отношението на територия на земното кълбо, владение на чужда държава....
Много често жителите на колонията нямат никакви граждански права. Официалният език обикновено е езикът на колонизаторите и в много редки случаи местният език на кореннното население. "

Да видим:
1. Политичесто - и тогава, и сега - все тая.
2. Икономическо >  РСФСР (Русия) през 90-те с голям кеф изхърли от себе си Украйна, Белорусия и особено другите - защото дотираше всички!! За нас и не споменавам.
3. Можех да гласувам за 1 партия, сега за стотици, но не ми се гласува изобщо! Все тая.
4. Езика - толкова лудо руски не се е учило, както сега. А то надписите на много места - няма нищо българско...

В казармата (на учение) съм минавал покрай съветски генерал-летенант без да отдам чест. Факт!
Така че, основната разлика е: дали ще те грабят и скубят като индианец, или ще те дотират със суровините като съюзник.

Радико:

--- Цитат на: juliang в Септември 04, 2020, 05:24:19 am ---Отново да попитам: Колко струва да се добие това злато, някой има ли идея? Или по друг начин - колко е печалбата, а не колко е оборота?
Щото е много лесно да кажеш "В България има 2 млн автомобила, всеки автомобил минава средно по 20 000 км на година, това прави 40 милиарда километра, разхода на автомобила е 10/100, това са 4 милиарда литра бензин, следователно Лукойла печели 8 милиарда лева на година само от леките автомобили". Ама не е така нали?

--- Край на цитат ---
Отново ти отговарям. Имам не само идея.
Знам точно колко струва. НИЩО НЕ СТРУВА, НУЛА РАЗХОДИ.
Дънди Прешъс във Челопеч добиват МЕДНА РУДА Която продават СЪС ПЕЧАЛБА на Аурубис.
Златото което една част се добива в Челопеч още а друга в Аурубис си е чиста далавера и за двете фирми. Чиста далавера са и огромните заплати на миньорите. На загуба е само Русия която по рано прибираше златото а сега нищо. Тс за това натискат всички русофили да реват като вдовици за... По въпроса.

VITAN:

--- Цитат на: Радико в Септември 04, 2020, 09:27:37 pm ---На загуба е само Русия която по рано прибираше златото а сега нищо.
--- Край на цитат ---
"....Все нас тъпчат кой отдето завърни,
щот сме туткун, щото не сме кадърни...
Всякой вика: яман ни е нам хала,
а всякому мерамът е развала...

Не сме народ, не сме народ, а мърша,
пак ще кажа и с това ще да свърша..."
П. Р. Славейков

Радико:

--- Цитат на: VITAN в Септември 04, 2020, 09:40:58 pm ---"....Все нас тъпчат кой отдето завърни,
щот сме туткун, щото не сме кадърни...
Всякой вика: яман ни е нам хала,
а всякому мерамът е развала...

Не сме народ, не сме народ, а мърша,
пак ще кажа и с това ще да свърша..."
П. Р. Славейков

--- Край на цитат ---
Щом го цитираш значи си съгласен с това. Във тскъв случай "понеже истината не е обида" не можеш да ми се сърдиш ако те нарека мършляк. Аз обаче няма да го направя защото не съм съгласен с цитата ти. Въпррки, че изповядвам максимата, че всеки е свободен да се чувствува такъв какъвто му е угодно. Кой Джендър кой мръшляк. Въпрос на личен избор. Жив и здрав.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия