Животът- начин на употреба! > Политика, религии, себеосъзнаване
това наистина трябва да ни плаши
VITAN:
--- Цитат на: EDM electronics в Март 17, 2020, 09:22:02 am ---Италия има голям грях пред своя колониален началник от поднебесната митрополия. Италия сключи договор с Китай за транзитен товар на стоки и услуги, чрез пристанищата си в северната част - Ломбардия, посока Централна и Западна Европа. Това никак не съответства на пазарните принципи на поднебесния колонизатор.
--- Край на цитат ---
Ъм да де. То и нищо 100% германско няма. Има почти на всякъде китайски комплектуващи. Стоките по море от Китай за Гемания (че по-евтино) пристигат в старите пристанища Венеция и Генуа.
От там краниста с крана ги товари от кораба на камиони.
Няма контакт с хората.
Обаче Милано е логистична (складова) база. Там има работници.
И здраво удариха точно Милано....
VITAN:
Понеже темата е: това наистина трябва да ни плаши
Гледах дискусия по една телевизия и питам работещите в Холандия - това вярно ли е?
От 5 клас се учи задължителен предмет: Sex and drugs
Леката дрога позволена, иначе тежката не е ОК, ЛГБТ и всякакви там противоестествени и естествени "упражнения".
Ако откажеш, глоба. Ако пак - съд и ти отнемат детето и го дават на друг да го гледа.
Либерализъм и евроатлантически ценности.
EDM electronics:
--- Цитат на: plcsoft в Март 17, 2020, 10:08:09 am ---ЕДМ решението за споменатият проблем във Видеото е едно. Човек да започне отново сам да се грижи за прехраната и здравето си, а не да разчита на разни институции и системи. В природата има всичко, тя вече го доказа с милиардите години еволюция и това че в момента седим пред компютрите и чешем клавиатурите. За мен това е много лош сценарии но, ако се случи, ще бъде добър рестарт за природата и еволюцията на все още останалите след човешкото изтребление живи организми! Може да е садистично и мазохистично но, мен това ме радва! Именно сега ще си проличи кой има истинска воля(стоманен самоконтрол, трезвост, реалистично мислене) да оцелее и продължи в еволюционните стъпала на природата и кой е добре дресирано от социума мекотело и паразит! Аз съм за!!!!
--- Край на цитат ---
Разбирам те напълно, поглеждам нещата от твоята камбанария дотолкова, доколкото си загатнал за себе си, но ще те разочаровам, не съм съгласен с теб.
Казваш човек сам да произвежда храната си и всичко щяло да се оправи? Как ще се оправи, от само себе си? Та човек няма само нужда от храна. Ако сметнеш, то храната е най-евтиното в тоя живот, трябват и услуги, технологии и пр., а те няма как да дойдат, ако всички се върнем там откъдето сме дошли. Т.е. ти апелираш ретроградност!
Винаги се ръководя от природните закони и никога не съм грешил. Каквото в макрокосмоса, такова и в микрокосмоса. Космоса се разширява непрекъснато, вселената се уголемява, раждат се постоянно нови планети, увеличават се разстоянията между тях. Така трябва да е тук на Земята и то е така. Оня космос там горе нас чака или поне мен, за вас не знам ;). Аз съм дошъл от космоса и там отново ще се върна. :D А в космоса с мотика и садило за праз и лук не се ходи.
Знаеш ли как са възникнали държавите, защото преди това са живеели хората в комуни?
След развитието на селското стопанство, след опитомяването на животните и появяването на излишъци, селяните решили да отделят една част от най-коравите мъже, които отлично държат меча и те се занимавали само с охрана от нападения от съседни нашественици, а в замяна им доставяли безплатно и без да копаят с мотиката цялата храна за семействата им. Така се появила първата държавна институция - АРМИЯТА! После се появили и останалите. Отказвайки се от собствена армия /справка колонизирана България/една държава е обречена на гибел, но това е друг разговор.
Много хора, включително и аз, отдавна сме преминали периода на "мотиката". Ние разчитаме някой друг да ни осигури прехраната, а ние да им служим по друг начин, където се изисква много повече от държането на мотика. И за да не изглеждам на буржуазно първеню, ще призная, че доста съм държал мотика в детските си години, бая кърска работа е минала през ръцете ми, зная как се копае, оре, магаре съм водил за юздите и яздил ;), и т.н., макар и да съм на 33 г. ;) в Христовата възраст, но не ми пречи да карам Лада :D, вместо мерцедес.
Кучето не е заровено там където го търсиш!
Имаш същия поглед, като Иван Димов и за себе си си прав, наистина, но за други правдата е на друго място. Наивно е да си мисли човек, че като се върне назад ще оправи нещата - гледа се само напред, това е божи закон. Само Радико се оглежда назад, него все го преследват комунистите от отвъдното. :D
plcsoft:
--- Цитат на: EDM electronics в Март 17, 2020, 01:52:12 pm ---
Казваш човек сам да произвежда храната си и всичко щяло да се оправи? Как ще се оправи, от само себе си? Та човек няма само нужда от храна. Ако сметнеш, то храната е най-евтиното в тоя живот, трябват и услуги, технологии и пр., а те няма как да дойдат, ако всички се върнем там откъдето сме дошли. Т.е. ти апелираш ретроградност!
--- Край на цитат ---
Не, погрешно си ме разбрал или аз не съм се изразил правилно. Не ми се чете отново. Разбира се че няма върщане назад!Глупаво е човек да мисли така! Казвам че, човек прекалено много се е отделил от природата, дори и храната му идва от системата. И според последните думи на господина от видиото" няма да има какво да ядем, ще ръфаме картофи" и едва ли не ще стане като в оня американският сценарии. За това говоря, Никой няма да ти предложи по-прясна и по-добра храна от това което сам си произведеш. А идва пролетта, време е за садене.............. Говоря за някакви нормални количества за да си здрав ти и семейството ти, разбира се и всеки човек преминал на такъв начин на живот и да можем да работим спокойно без сътресения и паники. Това имах предвид, а не да се връщаме в каменната ера. Това е невъзможно!!! Казано по-друг начин или водиш природосъобразен начин на живот като хвърляш по-едно око на системата в която живееш и се съобразяваш с нейните закони без да и робуваш(демек без да клечиш в магазините и да се тъпчеш със химията която те разболява)а само работиш за да изкараш пари за другите си нужди или изцяло се вживяваш във предлаганите условия на живот и си сърбаш попарата която други са надробили за теб! Това е!
Иван Димов:
EDM electronics, замисленото от мен ТКЗС става все по-актуално. Най-важното в него ще е да избегнем това:
--- Цитат ---plcsoft: сърбаш попарата която други са надробили за теб!
--- Край на цитат ---
Защото сега постоянно ни предлагат попара, която за нищо не става. Никой не те пита за нищо, пък има претенции да ти вгорчава живота с некадърността си. А в нашето ТКЗС ще имаме относителна самостоятелност сами да си решаваме проблемите, защото държавата досега доказа през годините, че генерира проблем и след него още по-голЕм. Разбира се всеки ще дава най-доброто от себе си и в областта, в която е спец, но по-важното е, че ще имаме някаква сигурност и стабилност. Сега отиваме към пълен хаос, въпрос на време е. Аз съм в положение на изолация от 20 години. Знам всички хватки на конспирацията понеже разкодирах начина й на комуникация. Те си спускаха нарежданията по медиите чрез тъй-наречения езоповски език. За тях човешкият живот не струва пукната пара и са готови да убият напълно невинен човек само за да сплашат останалите. И не само това, дори война са готови да подпалят само заради власт и пари, но това всички вече го знаете. От тази гледна точка нищо не е сигурно, дори ТКЗС-то. Просто трудно ще се отървем от наглостта, когато е добре въоръжена и то много често с откраднати технологии от изобретатели. Идеята за ТКЗС-то е да имаме някаква независимост за храна и оттам свобода за творческа работа, защото ако умреш от глад няма да има никакво значение, че имаш поялник и разбираш от електроника.
Така трепят хора:
https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=2815198191859204&id=100001071521436
А тук е моята идея за ТКЗС:
https://www.facebook.com/groups/155117094510007/permalink/1195892670432439/
И най-ужасното е, че глупостите на системата следват една след друга. Коронавирусът е изкуствено създадена ваксина и сега гласят друга ваксина да убие "короната". Въпросът е новата ваксина кой ще я убие? Въобще положението е като в "Умно село" на Доньо Донев.
Умно село???
https://www.vbox7.com/play:5a5b9950?fbclid=IwAR1v9vppBZN7QI5Ux_4eBgkSpPPaZaF86faJuF4Q59Ec0NKZziZbryBx2h8
https://www.facebook.com/profile.php?id=100001071521436
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия