Животът- начин на употреба! > Политика, религии, себеосъзнаване
това наистина трябва да ни плаши
EDM electronics:
--- Цитат на: Радико в Март 16, 2020, 10:27:21 pm ---Както казва народа:
Всяко чудо за три дни, Китай празнува
https://www.chernomore.bg/sviat/2020-03-15/kitay-praznuva-izpisan-e-i-posledniyat-zarazen-s-covid-19-ot-bolnitsata-v-uhan
--- Край на цитат ---
Казваш, а сам не си вярваш. На "четвъртия" ще тръгнеш ли обратно за Германия?
Нека позная от първия път...? :D
Китай знаеш ли защо празнува?
Китай е изключително, ама изключително ТОТАЛИТАРНА държава. И като такава, там дисциплината и патриотизма са железни - това им помогна. Там не ги питат искаш ли или не, да не им нарушили чУешкити права. Га Германия се справи, като Китай, веднага съобщи. Стой, та гледай това чудо за "три дни" - масов мор ги очаква, като ги гледам как са се закахърили.
epwpixieq-1:
--- Цитат на: sorrry в Март 16, 2020, 10:05:08 am --- Ако всеки дава от себе си колкото може, а получава колкото му е необходимо, тогава всички ще благоденстват. В един организъм някой от органите вземе превес над останалите, сетете се какво ще се случи с тялото. Не по-различно е и в обществото, ама малко го осъзнават.
--- Край на цитат ---
sorrry, това не ви ли напомня на:
--- Цитат ---От всекиму според възможностите и на всеки му според потребностите
--- Край на цитат ---
Това е най-голямата неправота в живота и се казва "комунизъм", "социализъм" или каквито и имена и глупости да си мислят хората по отношение на това. Да оставим такива зверщини като лагери и заточения ( майка ми е била в такъв лагер ), но цялата идея да се взема от някой според неговите възможности а да му се дава според потребностите е една от най-големите глупости на които хората вярват.
Ето ви елементарен пример за размисъл: Всички деца в едно училище учат, но малко са отличниците. Сега понеже повечето деца нямат възможност да бъдат отличници, но имат потребности да бъдат такива, дай на всички да пишем 6-тици. Надявам се да виждате проблема който се появява, даже и в такъв абсолютно елементарен пример. Изобщо не говорим какао става при комплексните транзакции в едно общество. При този пример си помислете какво ще стане ако се приложи този принцип. Надявам се да виждате как има поощрение не само за тези които (реално) не могат а и за тези които са мързеливи. И така, тези които могат да правят много (отличниците) се деморализират страшно много и накрая на този експеримент, цялата учебна активност на училището пада. Това е точно което се получи и със соца, само не беше учебната активност а икономическата.
Най-важното нещо в една икономическа система е обратната връзка по отношение, не толкова дали се работи много или малко, а това каква стойност се създава в обществото и кой я оценява. За съжаление оценката която правим е най-вече през "инфлационните" пари ( поне за сега ). Разруши ли се тази връзка, бавно но сигурно (като гравитационно притегляне), настъпва запад на тази икономическа система.
plcsoft:
--- Цитат на: epwpixieq-1 в Март 17, 2020, 12:42:34 am ---Това е точно което се получи и със соца, само не беше учебната активност а икономическата.
Най-важното нещо в една икономическа система е обратната връзка по отношение, не толкова дали се работи много или малко, а това каква стойност се създава в обществото и кой я оценява. За съжаление оценката която правим е най-вече през "инфлационните" пари ( поне за сега ). Разруши ли се тази връзка, бавно но сигурно (като гравитационно притегляне), настъпва запад на тази икономическа система.
--- Край на цитат ---
Ще бъда малко нецензурен но ако моделатора реши може да го изтрие!
От самата природа е заложено такова развитие на човека и живота. А ние просто трябва да следваме природните закони и да ги прилагаме - мъдро. Ще цитирам една поговорка която съдържа вулгаризми но мисля че на елементарно ниво много точно отразява взаймовръзките в социума. Света се движи от Трите К-та. Това са Кур, Келепир, Конкуренция. Първото знаем за какво е, за размножаване и подържане на населениеоборота! ;D Второто подсказва това че интереса клати феса, значи всеки си гони целите в живота. Едни имат възвишени цели, други имат по-примитивни цели, трети нямат цели и самата природа им създава такива условия че, да не деградират! Третото според мен най-важно условие е конкуренцията. Създаваш условия за състезание и дърпаш конците. Елементарно!И именно тук си проличава генетичната мъдрост. Друг е въпроса когато тъпотията вземе надмощие в това начинание, нещата излизат извън контрол. Видяхме различните системи чрез свойте механизми на контрол до какво доведоха. Справка историята на отминалото столетие. Нека да видим и сегашната система основана на дигитализацията и глобален контрол, дали ще е адекватна на природните заложби! Или ще премине в още една извратена система за подтисничество и безжалостна мръсотия. :(
EDM electronics:
"Един призрак броди из Европа, призрака на КУ..." :D
Не е на КоМуНИЗМА Радико :D, не е, а е призрака на "кУро-навирУса"! ;D
Горната фраза е казана от германеца Маркс. :D
Куро-навируса приятели молекуладжии ;) е демократичен вирус. Създаден е от най-най-най-най-развитата демокрация. Следователно той е необходим и дори засегнат, човек закърмен с идеите на демокрацията, скачащ по площадите, го приема с лекота и разбиране. Казвам го, защото аз съм демократ :D.
То остави, че ще се заразят най-големите поклонници на свишата демокрация, ами тя самата взе да се САМОРАЗРУШАВА - тя се самопрострелва в крака. Перке драги молекуладжии, уай?
Разсъждения на глас:
Демократическата система и пазарна икономика върви против принципите си. Тя буксува, тя умира. Но обвинява призрака на комунизма в старостта и импотенцията си. Какво имам предвид?
Германеца Маркс, който уважават в цяла Европа е казал, че последният стадий на капитализма е домонополистическия империализъм, т.е. монопол и имперски свръх амбиции, на превръщане целия свят в суровинен придатък и финансова зависимост, това ще убие западния свят по съществуваш природен закон.
1. За да не се срине финансовата им системата, противно на основния принцип в капитализма - ЛИХВАТА, нарушавайки го те я направиха отрицателна. Таково никакда не было ранше! ;)
Взимаш заем 100 000 $, връщаш 90 000 $. Това ми прилича на комунизъм.
2. Въведоха базов доход, засега експеримент. Т.е. не работиш, нищо не правиш, гуляеш по щрасето и взимаш заплата. Това не е капитализъм, а е жив комунизъм. Разочарова ме, защото аз съм с капиталистическо мислене и съм разочарован.
3. В Германия въведоха забрана да НЕ се повишават жилищните наеми, ограничиха, сложиха таван. Питам аз и отговор не искам - това пазарна икономика ли е или изпълнение на петилетния план на БКП? Они отказались от свои принципи, они бросить сваю систему. :D
Ще почетвъртя
Яков Кедми каза: следващия ударен ще е Германия. Близките дни ще разберем дали е прав.
Възниква обаче и логичния въпрос, защо преди това Италия се сбълсъка с бедствие, та тя е миролюбива и послушна, не е претендент за световен лидер в икономиката и хегемон?
Италия има голям грях пред своя колониален началник от поднебесната митрополия. Италия сключи договор с Китай за транзитен товар на стоки и услуги, чрез пристанищата си в северната част - Ломбардия, посока Централна и Западна Европа. Това никак не съответства на пазарните принципи на поднебесния колонизатор. Пазарен принцип означава: най-големия дял от общия пазар има онзи, който има оръжие, който няма духа супата. Правото в демокрациите е винаги на онзи, който има оръжие и пари - още от времето на гръцките полиси, другия винаги попада под санкциите на закона, правия - въоръжения никога.
Китайския "Един пояс, един път" всъщност не е в буквалния смисъл само един спедиционен маршрут, а това е стария път на коприната, който ще има много разклонения, около 5 алтернативни маршрута на обмен на стоки и услуги Китай-Западна Европа-Азия.
Европа изневери на колониалния си господар, който ги охранява 60 г. почти безплатно с мизерни отчисления за поддръжка на НАТО. Господаря загуби своята курва Европа, тя се отдаде на Китай, избра Китай, че и Русия донякъде.
И в подкрепа на гореказаното:
САЩ изпратиха 37 000 хил. армия в Италия, за някакви учения уж. Какво ще учат там, та Италия има символична армия, като нашата. Този контингент е по-голям от цялата българска армия.
Приятели, демокрацията трябва да се охранява с оръжие и окупация, не може на който му кефне да си сключва договори с когото си иска, те питаха ли началника? :D
Ето тук едно интересно видео, един дядка обяснява същото дето съм писал горе, но без да използва като мен чуждици - колонизиране, митрополия и т.н. все латински понятия, на по-достъпен език го обяснява. Специално за Радико: :D
Забележи какъв портрет показва до половината "случайно" ;D
https://www.youtube.com/v/mblolgMnUdk&t=433s
plcsoft:
ЕДМ решението за споменатият проблем във Видеото е едно. Човек да започне отново сам да се грижи за прехраната и здравето си, а не да разчита на разни институции и системи. В природата има всичко, тя вече го доказа с милиардите години еволюция и това че в момента седим пред компютрите и чешем клавиатурите. За мен това е много лош сценарии но, ако се случи, ще бъде добър рестарт за природата и еволюцията на все още останалите след човешкото изтребление живи организми! Може да е садистично и мазохистично но, мен това ме радва! Именно сега ще си проличи кой има истинска воля(стоманен самоконтрол, трезвост, реалистично мислене) да оцелее и продължи в еволюционните стъпала на природата и кой е добре дресирано от социума мекотело и паразит! Аз съм за!!!!
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия