Животът- начин на употреба! > Политика, религии, себеосъзнаване

това наистина трябва да ни плаши

<< < (250/266) > >>

krasias:

--- Цитат на: mzk в Декември 05, 2020, 07:17:17 pm --- Малко съм изненадан за валежите, в софийско беше доста сушаво, а на село наистина вкараха воден режим, който преди това не е бил.

--- Край на цитат ---
Не знам за софийско но аз съм от другата страна на Витоша и тука цяла година валя. То ясно се вижда и от това че язовира се напълни от почти празен. А за резервоарите си прав добре е човек да има. Нашето село се захранва от много дълбок карстов извор и сушата не му влияе но аз съм на високо и лятно време имах проблеми с  водата но си имам резервоар 5000л и това много ми помага.

EDM electronics:
Това, че в западна, югозападна и централна България е валяло и е така, защото редовно ходя на яз. Доспат - беше пълен догоре и ме валяха доста дъждове, не означава, че в останалата част на страната е същото, напротив. Капка дъжд не е паднал пролетта, лятото и есента от централна България до морето. Но язовирите не се изпразниха от липсата на дъжд, а от умишленото им изпразване, заради малки честни вецове, построени и незаконно под стените на язовирите. Редовно ловя риба до кулите, където се източва водата и дебита на източването беше огромен, водата падаше с по 10 см на ден.

Понеже ходя почти всеки ден и знам докъде е била водата предния ден на кулата, има един метър, който показва нивото, той стоеше все на едно и също показание, а метъра е подвижен. Това ще рече, че някой влиза с лодка и бута метъра да показва същото ниво.

Генералната идея на източването обаче не са някакви вецове, а зад това стоят съвсем други цели на чужди на страната ни сили. Пламен Пасков много точно описва за какво иде реч. Който се интересува, ще намери. Никакви естествени процеси не стоят зад безводието!

valex:
Когато дойдоха комунистите и ДПС на власт (няколко пъти) ДПС си подсигури на всички по-големи язовири  микро водни вецове. По европрограмите взимат пари като инвестиция и съответно еко добив на електоенергия. Това са фактите. А сега берем последствията.

krasias:
EDM electronics, има едно такова съотношение при водата в язовирите, приход-разход. ВЕЦовете на тези язовири работят на друг принцип, там тока се получава само от водата за питейни нужди и колкото мощност изкарат толкова от това количество вода. И така когато прихода в язовира ти е малък а разхода голям какво друго очакваш. Тука при нас миналата година при сушата прихода в язовира беше 40л/с  при разход 950л/с при това само за питейни нужди. А ако слушаш Пламен Пасков и оня гологлавия брейкаджия няма как да не мислиш така, то и тука при нас изкараха че ВЕЦа е виновен та дори и Валя Ахчиева правеше разни сметки но пропуснаха един важен факт. ВЕЦа беше спрян на 6 юни (тогава язовира беше над 60%) заради очакван ремонт на водовземната кула и вече година и половина не работи. Та интересно как неработещ ВЕЦ може да източи водата на язовира за това питай Пламен Пасков той тогава много вещо обясняваше как става.

EDM electronics:
На яз. Жребчево, който най-много пострада от безводие, като остана на 20% от обема си, заприлича на река Тунджа, вецовете се построиха по време на това правителство, а то не е комунистическо, либерално е. Когато бяха ДПС и БСП на власт, не съм виждал такова чудо.

Не защитавам тоя или оная партия, защото и тия дето наричаш комунисти направиха най-много да станем роби на САЩ, те ни вкараха в ЕС и НАТО, а президента Първанов скъса 3 чифта цървули да ходи в Белия дом, да му набиват канчето и да получава заповеди.

Така ли не разбрахте, че няма никакво значение коя партия ще е на власт при условие, че всички те изпълняват нарежданията на диктатора-колонизатор. Комунисти били....поредните тъпотии...

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия