Животът- начин на употреба! > Политика, религии, себеосъзнаване
това наистина трябва да ни плаши
juliang:
EDM, виж реките какви са мижави в равнините... Искъро направо го нЕма, Марица и нея можеш да я прегазиш без да я забележиш. За Струма не съм обръщал внимание, но предполагам че ще е същата.
Ако ВЕЦ-овете източваха водата, тя трябваше да пълни коритата надолу. А надолу също няма вода. Къде отива?
Така че тезата че ВЕЦ-овете източват язовирите ми звучи несериозно.
EDM electronics:
По принцип язовирите се пълнят предимно от снеговете, не от дъждовете. Няма ли сняг, няма и пълноводие. Снегът се топи бавно, а планината е като гъба. Тя бавно просмуква водите и така притокът на вода е постоянен. Вече няколко години няма почти никакъв сняг в планините. Миналата година едва валя на Боровец, да покарам 2-3 дни ски. Пистите бяха оголени. Това е основната причина на безводието.
Но въпреки малките притоци язовирите имат достатъчно обем да дават вода поне 1 год. Въпросът е как разумно да се харчи водата. Яз. Жребчево не е за питейни нужди, т.к. града се захранва с питейна вода от друг язовир, който е непосредствено над града и е по-малък. Въпреки това тая година имаше БЯСНО изпускане на язовира, което аз наблюдавах всеки ден. След 3-4 часа до към 9-10 съм там и имам доста ясен поглед на картинката, не някой чул и недоразбрал да ми обяснява.
Точно пролетта, началото на лятото беще най-бясното изпускане и се чудех защо? Когато рибата си хвърляше хайвера, водата намаляваше и той оставаше по камъните. Няма друго обяснение, освен веца. Пролетта не се пълнят каналите за вода, които са за напояване. Аз по шума на кулата разбирам за какво иде реч. Години, години наблюдения имам. Преди да построят ВЕЦ-а на Жребчево нямаше нито една година такъв проблем.
Ама и това не е основния мотив за изпускането. Казах ви, че Пасков го каза, ама той няма общо с ВЕЦ-овете. Има общо с политиката на колониално управление. Ама няма сега да ви развивам теории, щото преки доказателства няма, но косвени и то много. Та Пасков пак казвам за ВЕЦ-ове не е говорил, не импровизирайте, както с комунистите. Комунистите са ви ги набили в главите медиите на дядо ви Сорос, щото и в Русия няма такива.
krasias:
--- Цитат на: EDM electronics в Декември 05, 2020, 09:49:29 pm --- Та Пасков пак казвам за ВЕЦ-ове не е говорил, не импровизирайте, както с комунистите.
--- Край на цитат ---
Напротив говори и то много, и то за ВЕЦ Студена, без изобщо да е стъпвал тука, ей така чул недочул, ама не ми се рови в тубата да търся. Та основния проблем на язовирите не е само сушата а пък ВЕЦовете изобщо не са проблем особено където язовирите са за питейни нужди. Основния проблем е че язовирите си остават с един и същ обем но градовете наоколо нарастват и нуждата от вода рязко се увеличава. От как се помня Перник е нараснал поне 5 пъти като население, изградиха се много нови квартали а други увеличиха населената си площ. И още по тошово време се наложи построяването на нова пречиствателна станция, старата беше само с два малки филтъра. Новата пречиствателна станция е със 7 големи филтъра (то са цели басейни) с капацитет повече от 100л/с всеки, сега старата станция до нея прилича на някакъв малък склад за дрехи. А и като за капак към пернишкия водопровод вече са включени и десетина от близките села и гр.Батановци. Е сега някой хора се питат ама навремето беше друго и стигаше водата, ама вече нещата са съвсем други и не виждам никакви колонизатори и американци.
VITAN:
Що е това цензура и има ли тя място в евроатлантическите ценности....
-
https://www.youtube.com/v/0xSR6Rie7Kc
Радико:
Цензурата в евроатлантическият свят е доста голяма, но все пак не е повсеместна и тотална както в така любимият ти НЕевроатлантически.
Приеми че това е сянката на огромната славяноимперска цензура.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия