Алтернативни енергоизточници > Вашите експерименти

Re: Eлектрогравитация

<< < (7/13) > >>

valex:
Ако постановката е направена като уравновесен кантар ще може да се направят количествени измервания на силите и така да се сравняват експериментите.

teofilius:
За целта е нужно да имам оптимален вариант на ВВ генератор а настоящия е експериментален и не особено ефективен. Да речем КПД няма и 50%.

valex:
Една профанска идея за уточняване дали движението е следствие на йонен вятър или от несиметричност на кондензатора:
Ако се обърне поляритета на електродите и посоката да завъртане се обърне значи ротационната сила е от йонен вятър.

teofilius:
Тествал съм го всякак. Движението е следствие на несиметричност а йонния вятър е бонус. При експериментите на Таусенд Браун във въздуха при наличие на йонен вятър полярността не играе значение а само несиметричността. При експериментите във вакуум несиметричността не е имала значение а полярността определя посоката от минус към плюс.  Йонния вятър се определя от симетричността но не само а от това излъчващия електрод да е остър, или тънък или с малка повърхност, формата и прочее. Лично аз считам че симетричността и топологията на електродите също оказват значение за  посоката във вакуум а не само полярноста но това е при определени условия. Тоест - при лентово-кабелния електрогравитационен модел. Много скоро ще  го изпитам във вакуум така че отговорите да са окончателни.

hyparh:

--- Цитат на: teofilius в Ноември 13, 2017, 10:02:10 pm ---При кабелния вариант ще може да работи и при 500Кв без разряди, дъги и ще е много по-безопасен във всяко отношение а пък ефективността също ще скочи.
--- Край на цитат ---

500kV е огромно напрежение и не съм сигурен дали даже кабел за ВН от ТХО би издържал на нещо такова при положение, че към него е долепен другия електрод. Ще има силен коронарен разряд, който ще загрее кабела и вероятно ще пробие някъде.

Примерно ето това са 200-220kV, които правят искри с дължина 30см: https://www.youtube.com/watch?v=TuSrefvwFxU
Ето и инструкции за направата на умножителя: http://boginjr.com/electronics/hv/multiplier/

Аз също съм се прицелил към нещо такова, само че моите диоди ще са за 20 вместо за 30kV. Трансформаторното масло (или обикновено готварско олио) е най-добрия вариант като изолация на елементите, макар и да утежнява значително конструкцията.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия