Алтернативни енергоизточници > Вашите експерименти
Re: Eлектрогравитация
teofilius:
Ами ще видим с практиката как ще е с високо напрежение но мисля че е добре като идея с маслото ако например кабела е проводник увит с памучен плат напоен с масло и накрая вдянат в маркуч :) . Ето го и днешния ми експеримент с друг по-дебел кабел от ТХО. Резултата е доста добър като за това напрежение. Мисля че с кабели за ТХО имам най-добри резултати като величина на тягата. Опитах с силиконов кабел - ефекта е слаб. Преди също бях опитвал пак със силиконов. Просто Силикона отпада като материал относно електрогравитацията. Утре вече наистина трябва да тествам нещото във вода :) >:( 8) :-\ :-X ;) ;D . Интересно ми е какви са характеристиките на кабелите излизащи от ТХО с високо напрежение.
https://www.youtube.com/watch?v=Q06oongk8EM
Доста добро изпълнение на видеото. Може и аз да направя подобно умножителя, като го и потопя в масло или разтопен парафин. Е като сме на тази вълна може да пробвам кабела да е проводник вдянат в парафинова търбичка.
GreenHulk:
https://www.youtube.com/watch?v=_LZ0-dQxKwI - опити по Гребенников
hyparh:
Теофилиус, много добре се врътка :) Не знам от какъв материал правят тези кабели за ТХО и с каква К са, но явно е доста висока и това си личи. Определено си заслужава да се пробва увиване на кабела с още един диелектрик (с по-ниска К) и да се види ще има ли промяна.
Ако се спретне един лифтер с такъв кабел току-виж повдигнал и теглото си :) Това ще бъде първото по-сериозно разчупване наложилата се от години и не претърпяваща развитие лифтерова конструкция.
teofilius:
Ами факт е че кабела та ТХО е от два слоя диелектрик и е възможно това също да играе роля но не мисля че е само това. Предполагам че е от материал не позволяващ загуби от коронен разряд през самия материал на диелектрика във вид на микропробиви. При озонаторите например имаме стъклена плочка от едната страна с фолио а другата мрежа. Може мрежа и от двете страни като там е желателно напрежението да е променливо и в стъклото има микропробиви - микроразряди. При кабелите е същото. Тоест нужно е да е да е добър изолатор и да е достатъчно плътен за да е добър изолатор. Все пак ще ми е интересно как ще е с парафин и масло от друга страна.
valex:
Има високоволтови кабели на метър при производителите на неонови реклами. Те са с дебел изолатор. Също може и кабели за автомобилните свещи или за камиони.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия