Животът- начин на употреба! > Екология

Защо се затопля климата

<< < (17/30) > >>

tobo1:
ОК, не ми се търси определението за паразит и може би съм сгрешил като съм го употребил.
По-правилно щеше да е ако бях казал тумор вместо паразит.

plcsoft:

--- Цитат на: epwpixieq-1 в Ноември 28, 2019, 05:21:30 pm ---Така че изсичането на дървета ( без засаждане ) и земеделието където се разчистват огромни земни площи за моно култури, е много по голям проблем за планетата отколкото каквато и да е промишленост.  Та зелената маса, със своята активност изсмуква СО2, и го складира в структурата си и в земята:

--- Край на цитат ---

Не съм съгласен с този довод. За разлика от растенията дори и монокултурни който служат като бели дробове и създават условия за живот и препитание на огромното разнообразие от видове животни и човека, то създадената от човека промишленост и машини са изцяло с негативно влияние не само върху природата не само върху всички останали живи същества но и в най-голяма степен върху самият човек. Тоест ние хората сме си създали собствен капан, система за самотормоз и тихо селективно унищожение на всичко живо около нас. Тази система все повече се разраства. Това е големият проблем! И всичко това бълва денонощно неконтролирано огромни количества отрови и замъръсявания. Който ако щете вярвайте, но влияят на всички нас. Просто някой забелязваме какво става с това влияние, а други се самозалъгват със сладки сънища. 

Ksurnev:
Назад към ПАЛЕОЛИТААААА....  :'(

RUS:
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Solar_System_probes
За мен лично е доста интересно колко много спътници и програми за посветени само на слънцето.
Явно засиления интерес има някакви основания за които не се говори много много...

mind:

--- Цитат на: EDM electronics в Ноември 28, 2019, 03:32:44 pm ---Пак си представи, как на о. Кипър ще побереш цялото население...
--- Край на цитат ---
Колега, може да не се оливате с интерпретации. Казах, че давам пример за мащаб, tobo1 разбира - вие не, но аз нямам вина за това. :D И не съм се засегнал, нито съм искал вас да засегна. Това с торпедото пък, беше моя интерпретация за риболова, ей така, шеговито, а вие взехте че се обидихте, но иначе аз харесвам и уважавам всякакъв вид творчество.
Все пак обаче, този цитат е ваш или бъркам?

--- Цитат на: EDM electronics в Ноември 26, 2019, 09:42:02 am ---Само за рибните запаси ще ви кажа, че до края на ВСВ те са намалели на 60%, т.е. до 1945 г. Сега по мои груби преценки тези 60% са намалели с 2/3. По мои груби изчисления, до 20 г. рибите ще ги гледаме само на книга. Човека изби всички животни и по този начин нарушава екосистемата, която иначе се самоподдържа. Бъдещето

--- Край на цитат ---
Вие кажете какво общо има с темата, след като:

--- Цитат на: EDM electronics в Ноември 28, 2019, 03:32:44 pm ---... но дори и да хващах това нямаше да промени температурата на планетата.
--- Край на цитат ---

За ДПФ-а има една фраза - "Скъп на триците, евтин на брашното" Е тук, нямам второ мнение. И вие го затвърждавате:

--- Цитат на: EDM electronics в Ноември 28, 2019, 03:32:44 pm ---му носи много емоции и радости, изживявания, екзотика, които оправдават твоето кахърене, че съм щял да изгоря N-броя туби с нафта - неоправдано  :D
--- Край на цитат ---

Тука се опитвате да ме вкарате в някакъв евтин калъп, но ще ви отговоря.

--- Цитат на: EDM electronics в Ноември 28, 2019, 03:32:44 pm ---но се възползва от убийството, като яде от убитото. Ти от кои си?

--- Край на цитат ---
Да, косумирам, но гледам да е предимно от домашни производители, в крайна сметка домашните животни са за храна. Но не ме приравнявайте с хората, които искат килим от бяла мечка или палто от лисица. Така добре ли е? 

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия