Животът- начин на употреба! > Екология

Защо се затопля климата

<< < (16/30) > >>

EDM electronics:

--- Цитат на: mind в Ноември 28, 2019, 02:33:01 pm ---Давам пример за мащаби, няма да ви заточвам там :DИзтърбушването на ДПФ-филтъра е по-благоприятно за климата от изгарянето на 100 литра нафта за ходене у гръцко, да си начешете крастата. ;D Това обаче, няма да ви трогне.
Дали тази картинка, ще ви спре да преследвате рибите с онова торпедо от кенефна тръба :D - едва ли.

Даже, ако питате бил гей, направо трябва да ни се тегли куршума, защото само той има право да пърди и замърсява :D
Затова казвам, че промяната е индивидуална, а не глобална.

--- Край на цитат ---

mind , не разбирам какво общо има снимката, която си пуснал или пък моето торпедо с темата? Намирам го, като злобно заяждане от твоя страна, за дето съм те цитирал, за глупостите които си написал. Човек трябва да носи ответственост за това, което казва и прави. Засегнал си се, но аз нямам вина за това. Пак си представи, как на о. Кипър ще побереш цялото население на земята + още 2 милрд., или просто да се намираш на празна приказка. По камънаците ли ще ги разположиш там тия милиарди и един въз друг? Не знам дали си ходил в Кипър, аз ходя там през година - това е само камънак и пек. Ако смяташ, че да инсталираш до всеки камънак човек ще е живот...не ти ли се струва тъпо?

По отношение на торпедото ми отново говориш глупости, нито знаеш за какво ще го ползвам, нито пък съм го ползвал още, защото то не е направено  :D. Не съм убивал с него животни, не съм хващал и риба, но дори и да хващах това нямаше да промени температурата на планетата. Но тъй като следиш с интерес развитието на моите "високо технологични разработки"  :D, долу ще ти покажа снимка докъде съм стигнал - дано "не" те натъжи и развали хармонията и любовта с която си уредил живота си, защото ми изглеждаш много чувствителен.  ;D

EDM electronics има няколко хобита, едно от които спортния риболов и гребането, та ходенето не само до Гърция и до други държави, да ги упражнява, му носи много емоции и радости, изживявания, екзотика, които оправдават твоето кахърене, че съм щял да изгоря N-броя туби с нафта - неоправдано  :D, докато ти вероятно гледаш турски сериали или бездействаш и се чудиш какво да правиш.

Няма и да ме трогнеш със снимките, защото месото което си купуваш в магазина е убито от такива като тях. Чисто морално, както искаш впрочем да ме засегнеш, един такъв убиец и унищожител не е по-малко морален от тоя, който не убива, но се възползва от убийството, като яде от убитото. Ти от кои си?

технократ:

--- Цитат ---Да, така е, но това е изначално заложено, т.е предвидено е. Погледнато от друг ъгъл, всяко животно също е паразит. Козата например, пасе и чупи младите клончета на дърветата, делфините обират огромни пасажи риба и това на алчния човек му пречи.
Но има и райони, които се облагородяват - например Дубай или Япония, залесяват сериозно.
--- Край на цитат ---
Паразит е всичко което ползва чуждият труд за собствени облаги. Хищниците са паразити, но те също регулират чрез паразитизъм, иначе отдавна баланса да е нарушен и от човека и от хищниците. Растенията също са своего рода паразити, крадат минерали, крадат въгледвуокис и слънчева топлина и светлина, но без тях живата природа се нарушава. Абсолютен консуматор няма, даже и черните дупки се изпаряват в края на краищата. ;)

tobo1:
Храненето на един организъм според нуждите му не е паразитизъм, а задоволяване на естествените потребности.
Имаше преди години един много хубав сериал за капитан Кук. Откриха остров в който местните живееха в собствен рай, имаха всичко необходимо за техния си начин на живот, нямаха дори понятие за собственост.
Когато корабът реши да отплава искаха да наловят риба за из път, заградиха залива и почнаха да товарят рибите, които дори не бягаха, тогава обаче цялото племе настръхна и скочиха на война - казаха
-Вие не ловите риба, за да се нахраните, вие унищожавате рибата.
Сблъсъкът на начина на разбиране на живота на туземците и модерния човек.
Та такъв е съвременният човек, все нещо не му достига и иска още.
Преди време plsoft  беше написал колко земя е необходима за изхранването на 1 цяла фамилия или държава като Бг, ще се учудите колко малко е.

epwpixieq-1:

--- Цитат на: plcsoft в Ноември 28, 2019, 07:03:16 am ---А за СО2 отделяна от почвата само ще кажа като факт който явно много лесно пренебрегвате, този въглероден двуокис винаги се е отделял от почвата кога в по-малки кога в по-големи количества, доколкото ми е известно в почти цялата 5 милиардна история на планетата. Не може да правите сравнение между това което отделя почвата на 1 милион декара обработваема земя с това което отделя денонощно един ТЕЦ, Завод, Фабрика, Град, село, автомашини и то целогодишно. Докато почвата отделя може би 1 седмица в годината СО2 а през останалото време отделя О2 или нищо не отделя то замъръсяването от човешката дейност е постоянно и тенденцията е тя да се увеличава. Така че, затоплянето на климата ще продължи.

--- Край на цитат ---
Имало е и преди много СО2 от вулканична дейност, и точно за това е имало и огромна растителност на земята. Точно тази растителност е живота който използва СО2 за своя растеж.

Абсолютно може да се прави сравнение за това което се отделя от почвата при оране ( обръщане на земята, абсолютно не натурален процес ), като това е наложена човешка пагубна дейност, която се повтаря без мисъл. Вижте колко СО2 се складира във почвата през годината, като основно това се складира във първите 20-30 см.

погледнахте ли движението на СО2 в атмосферата от информацията която представих. Как така става че през късната пролет и лятото, цялото това огромно отделено СО2 (през Март и Април), така да се каже, изчезва. Това директно оспорва вашето виждане за силното замърсяване от промишлеността. Всъщност зеленината си върши работата, нали на нея и е необходим СО2, за да живее. Така че изсичането на дървета ( без засаждане ) и земеделието където се разчистват огромни земни площи за моно култури, е много по голям проблем за планетата отколкото каквато и да е промишленост.  Та зелената маса, със своята активност изсмуква СО2, и го складира в структурата си и в земята:
http://www.nofa.org/tnf/Summer2014B.pdf
https://cropwatch.unl.edu/2018/cover-crop-and-co2-emissions
Някои, хора вече са го забелязали и правят нещо по въпроса, но по важното е какво вие а и всеки от нас прави. Ако човек не си променя вижданията на база на нови факти, то това което му е в главата като познание се нарича догма или религия, а не наука.

--- Цитат на: plcsoft в Ноември 28, 2019, 07:03:16 am ---Докато ние си мерим кривите температури то климата се променя при това неусетно(защото е постепенно и едва забележимо и не ни прави впечатление) а от това страдаме всички, независимо кой къде живее и как живее.

--- Край на цитат ---
Това е много вярно, и затова в коментара си посочих че ние трябва да оптимизираме човешките дейности независимо "къде и как живеем". Колко от нас орат земята за да я чистят от плевели и за да сеят. Елементарна човешка дейност която е в противоположност на това което постоянно прави природата, а това е да складира СО2 във земята.

технократ:

--- Цитат ---Храненето на един организъм според нуждите му не е паразитизъм
--- Край на цитат ---

Добре де, въшките и пиявиците, като пият кръвта на другите организми, не паразитират ли за сметка на съществуването на тези организми.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия