Автор Тема: Технологични новости  (Прочетена 1613911 пъти)

Неактивен EDM electronics

• Сериозен Експериментатор
  • Много Напреднал
  • Публикации: 5 389
  • Втория 9-ти септември иди, иди ...
Re: Технологични новости
« Отговор #2145 -: Септември 30, 2025, 08:41:38 am »
Нито едно от тези неща не е! Аз такива снимки като предишните мога да ти нацвъкам десетки. Това че ръце държат платки, вече изглежда автентично!

Надценяваш се - абсолютно нищо такова не можеш да нацвъкаш, дори една "предишна" снимка - докажи!
Предишните са реални изображение на генерирания 3Д модел на програмата за чертане на платки, чрез който визуално да ти стане ясно какво си начертал. И минава известно време от 3Д модела, до реалното изпълнение, защото платките се изготвят в завод в Китай по изпратения гербер-файл. Не може да ти се покаже каруцата пред коня.

Но ако беше малко, малко по-умен, щеше да си дадеш сметка, че никой няма да седне да си губи часове време, за да генерира 3Д модел на нещо бутафорно, само и само да го покаже! Намери ми поне един такъв тук във форума и ще разбереш какво ти казвам.

Ти просто си една дърта злоба.
Самия ти никога дори не си барал подобна програма, да не говорим правил нещо подобно. Но ти знае много гагата.

Неактивен epwpixieq-1

• Много Напреднал
  • Публикации: 2 213
  • e^(π*ι)+1=0
« Отговор #2146 -: Септември 30, 2025, 07:06:35 pm »
Пикси, как мислиш - в момента Европа щеше ли да е в състояние да получава руски газ? По коя тръба? В момента има само една тръба, и не е ясно кога и тази тръба ще пресъхне.
Абсолютно, при положение че Европа (основно западната, и в бъдеще, по-западналата, част) не се намесваше, под натиска на Американската политико-военна машина във, практически, гранични и етнически те отношенения между Русия и У-крайа-на(-Русия), руските без никакъв проблем щяха да си потдъжат договорните отношения с платежоспособни клиетни. Въпроса е когато обаче Западно-запдаща Европа е силно зависима от една западаща империална политика на САЩ, и изобщо не си показва главата да се противопоставя на безумието което САЩ налага, и когато САЩ взривяват инфрастуктура на Европейска територия без никакви последствия за тях, всичко се покрива, зтова се получава това което е в момента, а то е сравнително добре замислено от Вашингтонските имериално-плиткоумни пълководци. На тях им е много ясно че единствения начин да имат някакъв успех да държат контрола над едната половина на Европа е да я противопоставят срещу другата и половина - Русия.

Съжелявам че се отплеснахме, по някога и аз правя рантове, особенно когато толкова логически елементрни неща просто се згърбват от (основно) Западните полководци на Европа (понеже те имат най-силна обвързаност със САЩ) и затова трябва да страда цялото Европейско стадо.   

Въпроса беше обаче, че в статията която пуснахте нямаше нищо технологично ново или съществено. При положение че сте видели нещо там, подчертайте го или съмърайзвайте в коментара си, най-малкото за да покажете и вашата гледна точка в това което (предполагаемо) иновативно-технологично толкова ви е впечатлило.

Неактивен juliang

• Заинтригуван
  • Много Напреднал
  • *
  • Публикации: 7 585
« Отговор #2147 -: Септември 30, 2025, 08:04:33 pm »
Абсолютно, при положение че Европа (основно западната, и в бъдеще, по-западналата, част) не се намесваше, под натиска на Американската политико-военна машина във, практически, гранични и етнически те отношенения между Русия и У-крайа-на(-Русия), руските без никакъв проблем щяха да си потдъжат договорните отношения с платежоспособни клиетни.
Да те подсещам ли коя източноевропейска (или по-правилно "западноазиатска") държава поддържаше прекрасни договорни отношения с хитлеристка Германия? И какво се случи след това?
Когато контрагента ти предложи разплащането да се случва само в рубли, като обмяната на евро или левове с рубли трябва да се извършва само от точно определена банка - ти би ли приел такива условия?
И как мислиш - официалния курс на руската рубла към днешна дата дали отговаря на действителността? Ако трябваше да плащаме газта по този курс дали нямаше да ни е по-евтино да го купуваме ако ще от Чили?
И още - смяташ ли че Северните потоци щяха да оцелеят в тази война? Щото Орбан мислеше че нефтопровода и газопровода през Украйна ще продължат да функционират, а то какво се оказа...

• Много Напреднал
« Отговор #2148 -: Септември 30, 2025, 08:24:47 pm »
Да те подсещам ли коя източноевропейска (или по-правилно "западноазиатска") държава поддържаше прекрасни договорни отношения с хитлеристка Германия? И какво се случи след това?
Когато контрагента ти предложи разплащането да се случва само в рубли, като обмяната на евро или левове с рубли трябва да се извършва само от точно определена банка - ти би ли приел такива условия?
И как мислиш - официалния курс на руската рубла към днешна дата дали отговаря на действителността? Ако трябваше да плащаме газта по този курс дали нямаше да ни е по-евтино да го купуваме ако ще от Чили?
И още - смяташ ли че Северните потоци щяха да оцелеят в тази война? Щото Орбан мислеше че нефтопровода и газопровода през Украйна ще продължат да функционират, а то какво се оказа...

Гладът и празният портфейл са най-добрият житейски учител!
Това те чака тебе, докато ти дойде акъла в главата.
Ако не ти дойде, ще стоиш гладен или да го кажем, ще се спукваш от работа в мишарниците по цеховете за една суха кора хляб.  :)

Ще гледате руските суровини под крив макарон.
А в бъдеще те очаква и турски фес, ти и без туй си най-големия туркофил който познавам.
Двамата заедно с оня американски фес от Столипиново, ще питате де кендзат гладните.  :)

Неактивен Михаил Кузмов

• Специалист
  • Много Напреднал
  • Публикации: 2 728
« Отговор #2149 -: Септември 30, 2025, 08:57:19 pm »
Не може да ти се покаже каруцата пред коня.
Следващият път не заблуждавай хората, а пусни реалните платки!  Както ти казах мрежата е пълна с такива модели, а дали са стигнали до снимка в ръцете е друг въпрос!

Неактивен juliang

• Заинтригуван
  • Много Напреднал
  • *
« Отговор #2150 -: Септември 30, 2025, 09:41:36 pm »
Гладът и празният портфейл са най-добрият житейски учител!
Това те чака тебе, докато ти дойде акъла в главата.
Аз само да напомня - при добро стечение на обстоятелствата ми остават 20-тина години живот. А ако човек те слуша теб - много по-малко. Така че идването на акъла в главата го отлагам за следващия живот. Ти му мисли, че имаш още 40 години минимум :) 40 години ще се сражаваш с НАТО-вци, ще бършеш портрета на Путин и тем подобни крайно занимателни действия.

Ако не ти дойде, ще стоиш гладен или да го кажем, ще се спукваш от работа в мишарниците по цеховете за една суха кора хляб.  :)
Днес отново се спуках от работа. На едно много интересно място:

В Гугъл Мапс-а изглежда така: https://www.google.bg/maps/@42.7003489,24.6614723,2191m/data=!3m1!1e3?hl=bg&entry=ttu&g_ep=EgoyMDI1MDkyNC4wIKXMDSoASAFQAw%3D%3D
И се сещам за меме-то у фейса:

Не мирише на нищо, да ти кажа честно :) Чист въздух в подножието на Стара планина, огради, охрана... И не питат колко ще струват моите услуги - имат пари да се заринат и плащат предоволно.

• Много Напреднал
« Отговор #2151 -: Октомври 01, 2025, 09:33:38 am »
Аз само да напомня - при добро стечение на обстоятелствата ми остават 20-тина години живот. А ако човек те слуша теб - много по-малко.
Сакън недей умира рано.  :)
Господ ти е подготвил изненада за изпроводяк  ;) - трябва да усетиш глада на капитализма и да навлезеш в новия обществен строй "Технократския феодализъм", да станеш западен крепостен селянин, да молиш за една троха хляб.

https://www.tiktok.com/@karlovo_velichie/video/7555816439026879766

Така че идването на акъла в главата го отлагам за следващия живот.
Голям си оптимист, акъла няма да ти дойде и през следващия живот. Но аз ще ти кажа, как ще започне той, предвид сегашния ти:
- Ще се родиш в Палестина, в бедно семейство, не семейство на ерудити-преподаватели, които са ти дали всичко на тепсия и ти си израснал, като един мухал - ни образование, ни имоти.
- Понеже нарече палестинския народ - цигани и си заслужават съдбата, Господ там ще те прати, да изтърпиш тяхното тегло. Пожелавам ти приятно прекарване.  :)

Ти му мисли, че имаш още 40 години минимум :) 40 години ще се сражаваш с НАТО-вци, ще бършеш портрета на Путин и тем подобни крайно занимателни действия.
За твое нещастие няма да съм сам в каузата, да воювам срещи НАТО, поне тук в провинцита, който познавам е на моята позиция и да ти кажа, аз пак съм умерен, имам познати, които ги сърбят ръцете и са готови на крайни действия - нека се знаят настроенията на българските граждани.
В тази насока само да кажа, че оня, който се осмели да ми даде заповед - някакъв военен тиквеник, да се бия срещу Русия, ще му пръсна главата с възможно по-тъп предмет - представям си приклада на автомата  :). Така и така ще се мре, поне да е с удовлетворителен край за мен.  ;)  :)

Днес отново се спуках от работа. На едно много интересно място:
Не мирише на нищо, да ти кажа честно :) Чист въздух в подножието на Стара планина, огради, охрана... И не питат колко ще струват моите услуги - имат пари да се заринат и плащат предоволно.
Няма кой да ти повярва, че в мандрата е чист въздуха.
Чист е въздуха там, където аз обичайно ходя за риба - на дивото.
Не знам кой ти плаща за "услугите", аз и 5 ст. не бих ти платил, защото си крайно некомпетентен по всички въпроси.

Неактивен juliang

• Заинтригуван
  • Много Напреднал
  • *
« Отговор #2152 -: Октомври 01, 2025, 09:48:11 am »
Голям си оптимист, акъла няма да ти дойде и през следващия живот. Но аз ще ти кажа, как ще започне той, предвид сегашния ти:
- Ще се родиш в Палестина, в бедно семейство, не семейство на ерудити-преподаватели, които са ти дали всичко на тепсия и ти си израснал, като един мухал - ни образование, ни имоти.
- Понеже нарече палестинския народ - цигани и си заслужават съдбата, Господ там ще те прати, да изтърпиш тяхното тегло. Пожелавам ти приятно прекарване.  :)
По твоята логика си представям какво е подготвил за теб... израсъл си без баща, затуй в следващия живот ще имаш двама :) И заради безграничната ти любов към блатния живот ще се преродиш в някое чукотско село - на чист въздух, единственото което ще правиш е да ловиш риба през дупка в леда.

И да се върнем към технологичните новости: https://interestingengineering.com/energy/lithium-deposit-found-in-germany
Надявам се да се оправиш някак си с гугъл транслейт-а...

Неактивен h2motor

• Сериозен
  • Публикации: 1 170
« Отговор #2153 -: Октомври 01, 2025, 10:09:46 am »
За снарядите ясно, правим много 30 и повече годишни снаряди. Произвеждаха се едни алуминиеви с реотан отгоре грилове, и това производство го изнесоха в Китай защото в България ако ги правят ще са по 50лв. и никой няма да си купи. И правим снаряди, това ще е поредната веселба и с какви материали - сигурно от Азърбейджан..Ай стига глупости и лъжи вече.

• Много Напреднал
« Отговор #2154 -: Октомври 01, 2025, 10:13:54 am »
Сакън нидей умира рано  :), защото трябва на някой да му набивам канчето тук.  :)
Американския фес е много ниска летва за това, кът му стрича сакъза и той се скрива кът бит гъС за 3-4 дни, докато отмине бурята и следва ново набиване на обрачите след поредната му простотия.  :)
Много е скучен, не е упорит, не му е твърда шопска главата, като твоята.  :D

Но най ми липсва, че няма вече изхвърлия от ваша страна. Нито той ходи вече по острови, по луксозни бунгала и до Тексас, нито ти живееш гардски и забележи - СТОЛИЧЕН  ;), не селско-провинциален начин на живот, няма го веч сп. Плейбой. Изстъргах ви гъзЪ от тавата на двамата с ямболската голямата мотика.  ;D

Неактивен juliang

• Заинтригуван
  • Много Напреднал
  • *
« Отговор #2155 -: Октомври 01, 2025, 11:14:18 am »
Но най ми липсва, че няма вече изхвърлия от ваша страна. Нито той ходи вече по острови, по луксозни бунгала и до Тексас, нито ти живееш гардски и забележи - СТОЛИЧЕН  ;), не селско-провинциален начин на живот, няма го веч сп. Плейбой. Изстъргах ви гъзЪ от тавата на двамата с ямболската голямата мотика.  ;D
За разлика от теб аз не обичам да повтарям нещо което венъж съм го казал. Както се казва - умните хора разбират от веднъж. Явно ти си свикнал да общуваш с иднивиди с една мозъчна клетка, на които трябва да им се повтаря едно и също нещо всяка седмица.
Иначе благодаря че се заинтересува от културния живот в столицата. Ходим си на концерти на Роби Уилямс тук, ама некви селтаци взели че поискали подкуп от шофьорите на камионите с оборудването... С'я не знам... догодина имало планиран концерт на Iron Maiden... дали ще посмеят да дойдат...

Чух че сложили зарядна за електрички в Сливен и резултата бил тоя:

... защото в България ако ги правят ще са по 50лв. и никой няма да си купи...
Имаш ли дори и най-бегла представа колко струва един 150 мм снаряд в момента? :)

Неактивен epwpixieq-1

• Много Напреднал
  • Публикации: 2 213
  • e^(π*ι)+1=0
« Отговор #2156 -: Октомври 01, 2025, 12:24:39 pm »
И да се върнем към технологичните новости: https://interestingengineering.com/energy/lithium-deposit-found-in-germany
Надявам се да се оправиш някак си с гугъл транслейт-а...
juliang, отново хвърляте статия без иозобшо да направите някакъв смислен анализ. Тази тенденция не показва желание за мислене (както и при други колеги разбира се, не само при вас).

Тази статиика идва от "зелените" за потдържане на западащата идея за "зелената" батериина индустрия. Както предполагам всички разбират ресурсите са едно, рафинирането на тези ресуси съвсем друго.

Проучете какви количества енергия са неоходими при рафинирането на кг литии. Няма да споменавам изобщо капиталовите мощности (и енергия) необходими за конструирането на самите рефиниращи мощности. Мога да ви гарантирам че и на други места по Европа има огромни залежи на литии ( не само в на територията на Германия, като сигурно и в България има много ) но въпроса не е толкова в залежите а в рафиниращите мощности и най-вече в евтината енергия, с която на тях им е необходимо да работят, за да направят евтин продукт.

Тази част на Европа е пословична с организационната си ефективност както, за съжаление, и с липсата на дългосрочно икономическо виждане, но каквато и ефективност да имаш, липсата на евтин градивен елемент (евтина енергиа) директно убива всякакъв пазарен механизъм за експлоатацията на определен природен ресурс. Винаги разбира се може да се наложи стратегическо бюрократично виждане за експлоатиране на такъв ресурс ( и е вероятно това да се направи, поне на малка скала ), но никога във пазарната история такова налагане не е довело до подобрена икономическа структура. Винаги, подчертавам винаги, такава дислокация на ресурси отива в кошчето за боклук, и от това страда цялата икономическа общност, понеже се пренасочват ресурси към икономически необоснована дейност.

Неактивен Bat_Vanko

• Много Напреднал
  • Публикации: 1 396
« Отговор #2157 -: Октомври 01, 2025, 01:27:45 pm »
За снарядите ясно, правим много 30 и повече годишни снаряди. Произвеждаха се едни алуминиеви с реотан отгоре грилове, и това производство го изнесоха в Китай защото в България ако ги правят ще са по 50лв. и никой няма да си купи. И правим снаряди, това ще е поредната веселба и с какви материали - сигурно от Азърбейджан..Ай стига глупости и лъжи вече.
h2motor, снарядите са малко капризни неща, може да гръмне при достигането на це_та или да гръмне още преди да е излязъл от це_та. От тебе зависи от кои снаряди ще купиш - тези които гърмят при първото це_та или при второто - разликата е само една буква.
Спомням си една история от близкото минало : руснаците купили антидрон пушки от китайците за няколко милиона, а те взели та се оказали водни пистолети.

Неактивен merlinbg

• Специалист
  • Сериозно Активен
  • Публикации: 324
« Отговор #2158 -: Октомври 01, 2025, 01:45:57 pm »
          Украйна нападна страна членка на НАТО!!!

Военно-морските сили на Украйна нападнаха с безпилотен катер мирното население в териториалните води на Турция. На борда на катера е имало над 300 кг. взривно вещество. Все още се изяснява, какви са били целите на непредизвиканото нападение над дългогодишната страна членка на НАТО, Турция. Очакваме да видим, каква ще бъде реакцията на отбранителния съюз (НАТО) към страната агресор (Украйна). Какви са шансовете НАТО да се защити и да използва член 5 от устава си? Ще подкрепи ли САЩ военния си партньор? Ще организира ли НАТО безпощаден военен отговор над страната агресор Украйна?

Надявам се скоро страните членки на отбранителния съюз да се съберат и да отговорят на тези важни и неотложни въпроси, които вълнуват населението на целия деократичен свят!!! Надявам се САЩ, в ролята си на баш тарикат и глава на НАТО, в най-скоро време да попари милитаристичните апетити на политическото ръководство на Украйна. Един от възможните варианти е да действат както с Япония, по време на втората световна война, демек да  изтупурдисат 4-5 ядрени бомби на територията на агресора и 4-5 големи града да изчезнат от лицето на Земята. Както казват французите "Поживем, увидем"!!!  :D

Неактивен juliang

• Заинтригуван
  • Много Напреднал
  • *
« Отговор #2159 -: Октомври 01, 2025, 01:56:28 pm »
          Украйна нападна страна членка на НАТО!!!

Военно-морските сили на Украйна нападнаха с безпилотен катер мирното население в териториалните води на Турция. На борда на катера е имало над 300 кг. взривно вещество. Все още се изяснява, какви са били целите на непредизвиканото нападение над дългогодишната страна членка на НАТО, Турция. Очакваме да видим, каква ще бъде реакцията на отбранителния съюз (НАТО) към страната агресор (Украйна). Какви са шансовете НАТО да се защити и да използва член 5 от устава си? Ще подкрепи ли САЩ военния си партньор? Ще организира ли НАТО безпощаден военен отговор над страната агресор Украйна?
И аз чакам НАТО да се възпали и да затвори цялата акватория на Черно море, а защо не и въздушното пространство? Все пак това се прави за сигурността на страните-членки на НАТО! :)
Турция също не виждам какво се почесва... има прекрасни дронове, на нейна територия е най-голямата виенновъздушна база на САЩ в тоя район... да вземе да се задейства и да си пази границите, както го правят другите държави - членки.