Начало > Новини от света на технологиите
Технологични новости
EDM electronics:
Ще ви гледам още малко сеира, преди да пристъпя към ефективни действия.
Спомнете си какво се случи с руските дипломати.
Повече няма да коментирам нищо с вас.
caduceus:
juliang
На т.нар. Кадуцей :) демек моя милост му е през оная работа колко му е популярен форума www.garaja.net , оставил съм го като един вид библиотека да си чете който иска. Това ми спестява глупостите на потребители които не работят и не могат да кажат нищо ново, основно пълнят с талаш темите - както тук става в последните пет шест години.
Който иска, ме е намерил и сме направили каквото трябва. Но при активността с която форумни тролове и хора с отклонения и без работа убиват всичко истинско, само това е начинът - РАЙД и край с бубите ;D ;D ;D както и с губенето на време.
Та трепи, ЕДМ - и да остават практиците /е, и тук-там някой шантав за цвят/ ;D Форумът не е лош, аз чета повече старите теми и намирам ценни неща от време оно.
Успехи!
krasias:
Цялата бъркотия във форума дойде от геополитическите пристрастия на самия модератор, а сега модератора ще гони потребителите за да оправя форума, колко умно нали. А най добрия вариант е модератора да напусне поста си щот въобще не е за тази длъжност.
juliang:
Асене, моето скромно мнение е че можеше да получиш много ценни съвети от хора като мен, които изгони от твоя форум. Да, можеха да не съвпадат с твоето виждане, може би щяха да бъдат поднесени по не много ласкав за теб начин, но "в спора се ражда истината". Смяташ ли че си запознат поне на 10% колкото мен по въпроса за изгарянето на горива? Как сега да дискутирам с теб резултатите от тия кутии по газопровода на една инсталация, дет ги беше показал на една снимка? Или не те интересува, че човек като мен има контакти с вероятно половината от предприятията, изгарящи газ в България? Човек, който е запознат ако щеш и с нормативните уредби, касаещи проектирането и изпълнението на такива инсталации, и който може да ти каже кое е разрешено и кое не, и да предпази някой от твоите клиенти от това да му спрат предприятието, щото някой е бърникал по газопроводната система? Човек, когото ако успееш да го убедиш, би могъл да ти осигури клиенти докат се пенсионираш?
Да не говоря, че съм човек който се занимава и с автоматизация, с компютри и контролери и бих могъл да давам съвети или дори да изработя някакви неща, които са ти нужни за твоите разработки.
Не, просто ме банна, щото не те кефи моя начин на мислене и езика ми. Ми хубаво... оправяй се както можеш. Но това не е конструктивен подход.
За автомобилните оптимизатори - глупостите които твърдиш че има умишлено поставени ограничения в компютрите на колите само и само да не може сместа да се оптимизира отблъскват огромна част от хората, които са грамотни и които биха могли наистина да поровят в колата си и да покажат възможностите на твоята система. Ти си се прицелил в продажбата на твоите изделия само към блондинки, на които доливаш и течност за мигачи като бонус...
Разберете го - в диалога се раждат някакви смислени неща. Конфронтацията и затръшването на вратата не са решение.
ЕДМ-е - ти си същия - палиш се по детски от всичко. Естествено че от време на време ще ти паля фитила само за да те видя как скачаш на метър от земята :) Толкоз ли пък не носиш на майтап бе, пич? Майка ти ли обидих че така се впрягаш? Напсувах ли те, какво? Оперирали са те от чувство за хумор ли? Егати Русията, егати Путин-а.
Айде, Кадуцея го разбирам - той върти някакъв бинес, и отрицателни коментари го удрят по джоба. Ама ти що заставаш на амбразурата за най-дребното? Верно почвам да си мисля някои неща, и ще се оглеждам за сливенска жигула около портала на руското посолство - поне оттам минавам всеки ден :)
Усмихнете се, вижте какъв хубав ден е навън. Не се впрягайте излишно, гледайте на нещата от положителната посока. А аз отивам на погребението на баща ми...
epwpixieq-1:
--- Цитат на: juliang в Ноември 03, 2022, 08:53:27 am ---За автомобилните оптимизатори - глупостите които твърдиш че има умишлено поставени ограничения в компютрите на колите само и само да не може сместа да се оптимизира отблъскват огромна част от хората, които са грамотни и които биха могли наистина да поровят в колата си и да покажат възможностите на твоята система.
--- Край на цитат ---
Понеже се споменаха оптимизаторите, наскоро един от каналикте който следя, направи много добър изолиран експеримент на тази тема. И понеже в целия този процес има много променливи, добре напарвен експеримент може да даде ясна картинка за процесите: https://www.youtube.com/watch?v=6zErilY7E-M
--- Цитат на: juliang в Ноември 03, 2022, 08:53:27 am ---Разберете го - в диалога се раждат някакви смислени неща. Конфронтацията и затръшването на вратата не са решение.
--- Край на цитат ---
Това е точно така, само в градивния спор се избистрят наистина нещата. Не случайно в науката е точно спор на интелектулани добре обосновнаи и логически свързани идеи. Който си мисли че наука е да се научи нещо и само да се цитира/прилага (по заучени формулировки), не е запознат с философията на научното мислене.
--- Цитат на: juliang в Ноември 03, 2022, 08:53:27 am ---Усмихнете се, вижте какъв хубав ден е навън. Не се впрягайте излишно, гледайте на нещата от положителната посока. А аз отивам на погребението на баща ми...
--- Край на цитат ---
Да прекрасен ден е. Съжелявам за баща ви, бог да го прости. Моя баща почина внезапно на Коледа, преди 17 години, светла му памет.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия