Начало > Новини от света на технологиите
Технологични новости
merlinbg:
Аз говорех за разликите при подаването на кадмиевите пръти в Активната зона от Системата за управление и защита при руснаците и при японците. При японците, те се подават отдолу с помощта на електродвигатели, а като втора възможност: може да се подават и ръчно с винтова система. При руснаците са захванати за метална плоча над Активната зона и се държат от електромагнит. Каквото и да се случи с централата е достатъчно да се обезточи електромагнита и гравитацията си върши работата :) Да... съгласен съм, че може да има проблем и да се наложи ремонт за да се запусне наново реактора, но с гасенето му няма да има проблеми :) Отделно при повишаване на температурата във ВВЕР-а пада мощността на реактора.
Японците се опитаха да запуснат дизелгенератори за да могат да угасят реактора във Фукошима, но от морската вода не успяха да го направят, а ръчнооо... ами знете как е, трябва да се намерят герои, а и то става бавно :)
Понапълних форума с малко глупости, за което се извинявам, но се надявам да ми бъде простено!!! Просто поисках специалиста да ми отговори на един въпрос, а той... не пожела :)
VITAN:
Имаше в тубата едно дълго документално видео за Фокушима. Има още много интересно, но да не разводняваме.
Ядрените централи в Япония до колкото помня, всички са по проект на янките 8)
Имало е шанс да спасят 2-рия реактор:
- ако овреме са намерили въпросния специалист, който е наясно с казусите по клапаните/вентилите или каквото там.
- ако са оставили 1 блок да гръмне, а да се борят за 2-рия.
Най-интересното. По документи централата е на 35 метра над морското равнище, сиреч цунами не може да я бъгне.
А като се вземе "рулетката", тя е на около 22 метра (това помня от видеото). Made in U.S.A.
Има и още, но ви дадох плевнята.
Сами си намерете вратата...
valex:
merlinbg
Щом си убеден, че украинците си обстрелват централата и имаш доказателства - добре.
Каква западна техника за разрушаване на ядрени реактори в Украйна има аз нямам представа. Предполагам, че има и такава :):):)
VITAN:
"...M777 е 155-mm буксируема гаубица, произведена от компанията BAE Systems. Може да изстрелва високоточните 155-mm боеприпаси Excalibur и Precision Guidance Kit. Леката гаубица M777A2 стреля снаряди с калибър 155 mm/39, използвайки същата цев като самоходната гаубица M109A6 на армията на САЩ. Секторът й по ъгъл на място е от + 71º до -3º, а по азимут наляво и надясно от 23°. Има максимална далекобойност от 24 km със стандартните снаряди и 40 km с Excalibur M982/M982A1 с GPS-управление...."
VITAN:
--- Цитат на: valex в Август 16, 2022, 09:04:16 pm ---Каква западна техника за разрушаване на ядрени реактори в Украйна има аз нямам представа.
--- Край на цитат ---
НАТО-вски капитан от артилерията бил. Ти да видиш!
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия