Начало > Новини от света на технологиите

Технологични новости

<< < (106/389) > >>

VITAN:
Украинские военные обстреливают систему охлаждения реактора ЗАЭС

16 августа 2022, 21:31

Украинские военные обстреливают слабое место на Запорожской АЭС — систему охлаждения реактора. Об этом заявил член главного совета администрации региона Владимир Рогов.

«Реактор постоянно нуждается в охлаждении… Несколько десятков выстрелом наносились именно по охлаждающему контору… Он не защищён так, как реактор», — приводит РИА Новости его слова в эфире «Соловьёв.Live».

Рогов добавил, что выход системы охлаждения приведёт к тому, что реактор перегреется.

«Тогда по сути это будет уже настоящая ядерная бомба, реактор тогда просто рванёт», — подытожил он.

П.П.: Линк не ви давам. Повечето от вашите интернет доставчици демократично са го ви забранили. Защото ви имат за водичка, която се плиска насам-натам, на където я заклатят.

merlinbg:

--- Цитат на: valex в Август 16, 2022, 09:04:16 pm ---merlinbg
Щом си убеден, че украинците си обстрелват централата и имаш доказателства - добре.

--- Край на цитат ---
    Убеден съм, защото информацията, че украинците стрелят по Запорожската АЕЦ ми я дава лично другаря Зеленски. Кой съм аз, че да споря с президента на най-голямата държава в Европа :) Когато фактите говотят и боговете мълчат :) На линка който давам, може и сам да се увериш, ако желаеш https://youtu.be/7nGUVbtsn2k?t=349

valex:
merlinbg
Не съм бог ама пред теб замълчавам!

VITAN:
caduceus, виж к'о праят о'рта  8)

Двигатель без масла и «пуля здоровья»: как новый тип ГСМ повышает возможности техники и оружия ВС РФ
https://russian.rt.com/russia/article/1037714-vpk-az-smazka-voennaya-tehnika

За който не го отвори: не по-малко от час и половина двигател да работи без проблем без масло, 7% икономия на гориво, ресурса на двигателя се увеличав 1,5-2 пъти и много други екстри.

EDM electronics:
Леле-майко колко много сте изписали докато съм отсъствал.  :D

VITAN, знам че ти си падаш хакер, кажи как да отварям руските сайтове, че все ми дава блокаж или че била опасна страница? - мота-мо, тета-тет..., все едно обясняваш на Черната Златка Демократка.  :D

Каква е тая демокрация, дето ще ми налага цензура, да си гледам аз каквото си искам?
Тази ли демокрация защитава със зъби и нокти котилото?
Че аз при Бай Тошо си слушах на ВЕФ-а радио Свободна Европа на 100 Вт-това уредба, да чуват и комшиите.
Защо ми ги няма руските канали по кабелната? - бахти лютата цензура...
Какво си мисли колонизатора САЩ, че така ще ми ограничи притока на информация ли, не си ли дава сметка, че му влиза по-надълбоко, че хората не са прости и това ще видите още на изборите наесен.

Котилото, свършва се ваща, радвайте се на последните "слънчеви лъчи американска колониална, диктаторска,  окупаторска и превратаджийско-майданна демокрация".  :D

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия