Начало > Новини от света на технологиите

Технологични новости

<< < (104/388) > >>

merlinbg:
   Благодаря за изчерпателния отговор, беше точно по темата на въпроса :) Амиии... не знам защо им е на украинците да взривяват Запорожската АЕЦ, но точно те стрелят в момента по нея и това е неуспорим факт. Руснаците не стрелят и не искат да стрелят по нея, защото искат да я вкючат към тяхната енергийна мрежа. По този начин Украйна и Европата остават с по-малко енергия, отколкото са очаквали... умно а???  ;)

VITAN:

--- Цитат на: merlinbg в Август 16, 2022, 07:52:52 pm ---Амиии... не знам защо им е на украинците да взривяват Запорожската АЕЦ, но точно те стрелят в момента по нея и това е неуспорим факт.
--- Край на цитат ---
Не знаеш, защото не искаш да знаеш. Ако искаше, щеше.
Мога да помогна, но само, ако някой го иска. А и опираме до политика, което не е предмет на форума.

valex:
merlinbg
Евала!!
Напук на руснаците да не ти вземат тока да взривиш ядрени реактори?
Това е страхотен довод да прецакаш за следващите 40-50 години половината си страна независимо дали си я освободил или е под руска окупация.
Не знам защо този пропаганда ти звучи логично?
Като се взриви да неби да имаш пак тока от нея???????
Хем ще си заразен,  хем нямаш так ток????
Нещо куца тука май?

merlinbg:

--- Цитат на: VITAN в Август 16, 2022, 07:55:21 pm ---Не знаеш, защото не искаш да знаеш. Ако искаше, щеше.
Мога да помогна, но само, ако някой го иска. А и опираме до политика, което не е предмет на форума.

--- Край на цитат ---

Знам много добре, защо украинците стрелят по АЕЦ-а и по чия команда го правят :) Благодаря, не искам жокери. Въпроса ми беше към "Военния специалист", за да разбера с какво толкова разполагат НАТО-вците в Украинско. Всички ВВЕР-и имат Система за Аварийно Гасене на Реактора, но при Руските реактори тази система е много по-добре измислена, отколкото при японците (за Фукушима говоря)... невероятно, но факт :) Ето едно нещо, което Руските инжинери са направили по добре от западните си колеги :)

VITAN:
Не само.
Фукушимските реактори имали няколко клапана, от които аварийно се изпуска водород.
Тук е мястото някой да каже откъде се взема той (и не, не е зелена енергетика).
Понеже често сработвали аварийно, японците ги бай-пас-нали.
И имало само 1 или 2 работника, знаещи всички аварийни клапани - кое как.
Руснак ги питал навремето:
- Какви тренировки правите за аварийни ситуации?
Японеца:
- В Япония няма аварийни ситуации...

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия