Начало > Новини от света на технологиите
Технологични новости
valex:
EDM electronics
Дай да си разберем компентентността.
Аз съм капитан от запаса от артилерията. Командвал съм батарея БМ21 (ако знаеш какво е това).
Учил съм военно дело, тактики и т.н. и съм чел секретни сводки за въоръжението на НАТО и Вършавския договор.
Знам как е устроено и как действа 80% от сегашното въоръжение на руската федерация. Знам го и то голяма част до схемни решения.
Знам, го защото това въоръжение е от 30-40-50 години.
Да ти казвал ли ти къде си бил когато аз съм се занимавал с въоръжение?
Това, че се държиш като фатмак (надали знаеш какво е това) не те прави осведомен!
VITAN:
--- Цитат на: valex в Август 16, 2022, 12:56:09 pm ---Руската федерация НЯМА и скоро няма и да има .
--- Край на цитат ---
1. Хем НЯМА, хем скоро няма да има.
2. Колко скоро? Ако си мъж на пагона, разбираш от чест и ще отговориш.
3. Явно откато си в запаса нямаш прясно инфо. От 2000-та много вода изтече...
Ето ти всеки ден от извора: https://rg.ru/sila
Ако не го отваряш, значи интернет доставчика ти го цензурира (най-демократично).
Сложи си в мрежовите настройки на OS-a един free DNS server и ще отваряш всичко.
Free and Public DNS Servers:
https://www.lifewire.com/free-and-public-dns-servers-2626062
merlinbg:
Много се радвам, че във форума има военен специалист, но наистина този пост не го разбрах!?! На пръв поглед ми изглежда като обикновенно мерене на пишки, но се съмнявам отговора да е толкова прозд. Докато мисля какво друго е искал да каже valex, искам да задам въпрос, като към военен специалист: Има ли в момента в Украйна някакво NATO-вско оръжие което да може да направи от Запорожската АЕЦ(ЗАЕЦ) меко казано... екологично бедствие?
Според моите скромни знания за Ядрената Енергетика няма опасност ЗАЕЦ да се превърне в нов Чернобил, защото знам разликата между ВВЕР и РБМК. Но знае ли човек... може и да са измислили "Господарите" отвъд Голямата Локва начин за да бутнат АЕЦ-а и да ядем домати с радиация :)
valex:
Някой нормален да измисли защо украинците ще правят 6хЧернобил?
Поне един повод някой да измисли!
А сигурно руснаците са минирали централата украинците да не я взривят :):):)
А да украинците плашат руснаците да се изтеглят от Украйна иначе ще взривят централата с американски ракети :):):)
п.п Не се броя за специалист по военни технологии. По-скоро съм информиран за някои неща. И никога не говоря напразно.
Това , че не си правя труда да корегирам информациите на някои потребители във форума е затова , че не всеки заслужава и може да възприеме истината.
VITAN:
Единия лъже, другия маже.
Явно капитана не е мъж на честта - отмаза се от въпроса.
Само последното поколение реактори (в Белорусия и Русия има единици все още),
механиката ще погребе реактора...
Всички други стари реактори, за които идеше реч искат охлаждане, за да не гръмнат!
Ако не са някакви мини - експериментални.
Няма значение, колко е паднала мощността на промишления. Има БУМ !!!
Системите за охлаждане можеш да ги прецакаш с всякакво крупно калибрено въоръжение.
--- Цитат на: merlinbg в Август 16, 2022, 07:36:07 pm ---...но наистина този пост не го разбрах!?!
--- Край на цитат ---
Ако и това не е разбрано, аз съм до тук.
По-просто не мога обясни.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия