Начало > Новини от света на технологиите

Технологични новости

<< < (356/371) > >>

h2motor:
juliang, на руснаците им е ясно, че всички западни технологии всъщност се правят за китайците, те винаги се оказват крайния бенифициент.  За какво им е да качват безброй спътници в Космоса. Точно една добра причина да инвестират няма в такива неща. В един момент всички ще са зависими от китайските монополи. А тези технологии осигуряват контрол на много високо ниво, прекалено детайлен. Какъв смисъл има да инвестираш в нещо, което има кой да го направи и чрез него да те контролира ? Да съкратиш времето за неговото появяване само, нищо повече.

epwpixieq-1:

--- Цитат на: VITAN в Юли 17, 2025, 08:46:12 pm ---На фона на засушавания, промени в климата и все по-чести коментари от фермери и граждани, че „нещо пречи на дъжда“, темата за климатично инженерство придобива нова актуалност.

Макар България засега да не използва такива технологии, те може да се окажат важен инструмент в бъдещето на селското стопанство.

--- Край на цитат ---
VITAN, за съжаление нямя технология която да направи хората по-рационални. Така и каквато технология да се изобрети природните процеси не могат да бъдат променени само направлявани. Тези феремри и граждани пъво да си помислят как могат да задъжрат повече вода в почвата а след това да се оплакват че нещо им пречи.

Имам приятели в моето селце и от години ( вече десетилетие ) им обявам че не е добре да обръщат земята и особенно да я оствят чернозема "гол" на слънце, а най-малкото да го поркият с някакъв вид сено и така да се "охлади" земята като това помага за задъжането на влагат. Да не говорим че когато обърнатия чернозем се изложи на слънце, които УВ лъчи убиват микробиологичния живот, когато завали едно че дъжда спластява земята и другото е че когато земята е топла много по-малко вода може да поеме и повечето изтича от полетата в мътни (минерално и хумосно богати) реки. Преди 6 години за малко да ме отнесе (с колата) една такава моментна река покрай Плевенско селце.

Много лесно, с ниско технологични средства, може да се постигнат големи промени в земеделието, но трябва виждане и осъзнаване на проблема. Проучете, при положение че видгнете съдържанието на въглерод в повърхносния слой на почвата с какъв процент се променя водосъхраняващата способност на ченозема. Осъзнавайки това ще разберте защо започнаха от години да се проявяват порои въпреки че хората се оплакват от "засушаване".

VITAN:
1. От какъв зор се самосезираш?
2. Това не са мои "размисли и страсти", а на автора на статията.
3. Имам 2 села.
4. Плюс наблюдение от глупавите комунисти и умните демократи.
5. Последните освен "умни" се оказаха и крадливи.
6. На дядо ми тополата, която крепеше селският дървен мост, отиде курбан за СДС активистите. После построиха ултра висок бетонен, когато вече реката бе станала ручейче от върлата сеч и палежи (да се скрият следите). Но вече едни други демократични крадци бяха взели властта.
7. Знам как изглеждаха нещата преди десетилетия и как изглеждат сега.
8. Нямам нужда от проучвания, не работя на тоя "терен".
9. Иначе благодаря за инфото.

EDM electronics:
Най-новата технологична новост от днес, без аналог в мире:  :)

Днес в Русия - Сахалин имаше земетресение 8,8 по скалата на Рихтер.
Щетите са 5 паднали комина.  :)

Га някой друг по света достигне такова качествено ниво в строителството - да се обади.  :D

Кой каза "качествено", аз ли?  :D
Сравнение с руското и американското метро мисля няма смисъл да правя, няма смисъл да сравнявам Трабант и Мерцедес.

Номак:

--- Цитат на: EDM electronics в Юли 30, 2025, 10:39:25 pm ---Най-новата технологична новост от днес, без аналог в мире:  :)

Днес в Русия - Сахалин имаше земетресение 8,8 по скалата на Рихтер.
Щетите са 5 паднали комина.  :)

Га някой друг по света достигне такова качествено ниво в строителството - да се обади.  :D

Кой каза "качествено", аз ли?  :D
Сравнение с руското и американското метро мисля няма смисъл да правя, няма смисъл да сравнявам Трабант и Мерцедес.

--- Край на цитат ---
Силно се надявам този силен земетръс да не е предизвикан умишлено ..

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия