Алтернативни енергоизточници > Други генератори на електрическа енергия

Получаване на ел. ток от електрет

<< < (47/51) > >>

EDM electronics:
Случайно открих една книга от БАН с изследване на електретите. Все още се предлага за 13 кинта.
http://baspress.com/book.php?l=b&id=1129

В нея се обясняват всички методи на производство на електрети и приложения, но ми направи впечатление, че само за датчици. Защо само за датчици не мога да кажа, защото не ми стига въображение - нека разконспираторите и ония дето нямат капаци с нитове на главите си да кажат  :D. Не твърдя, че Сорос е бил спонсор на изданието.  :D

Вероятно енергията е пренебрежимо малка и си мисля, че от тесла патента за събиране на заряди от въздуха, което е пак една доста мижава работа, ще се събира повече енергия. Дори ми се струва, че просто една голяма кръгла бобина с много навивки и един грец или умножител от шотки диоди ще извади "колосално" повече енергия от Н-на брой електрети.

juliang:

--- Цитат на: valex в Ноември 23, 2018, 03:45:15 pm ---Доста от съвременните датчици работещи на батерии потребяват не 0.3W , а доста под 0.003W. Така, че има достатъчни  приложения на батерии с такава мощност. Само трябва да се произведат.

--- Край на цитат ---
Датчика за дялово разпределение на радиатора ми не знам колко харчи, но след като си изкара 10 годишния срок, го смениха. Стои поне още 5 години в килера и все още показва някакви числа на дисплея. В това устройство са два датчика, някаква електроника и LCD екранче, а батерията вътре е малко по-голяма от фас на цигара и вероятно струва 2-3 лева.
Едва ли може да се направи електрет с такъв размер, който да захрани това устройство, и дори ако може ... какво ще донесе това? 15 години са почти "вечно" дори в рамките на човешкия живот. А ако накъде се налага да се ползва енергиен източник със срок на действие столетия... има радиоактивни източници на ел. енергия, които се слагат в разни спътници и т.н. Там имаш сравнително малко тегло, комбинирано с дълговечност, сравнително голям ток и устойчивост на високи и ниски температури.

Vale:
dmitarp, колкото и абсурдно да ти изглежда това твърдение е факт. Електретите имат живот от 6 месеца до 10000 години в зависимост от материалите от които са направени и технологията за наелектризиране. EDM, може да намери в началото на темата, където съм поставил част от книгата на г-н Мекишев, която се отнася до получаване на ток от електрет. Това е официалната наука, която се распространява в университетите. Истината обаче се оказа много по интересна. Обърнете внимание на определението за електрет - "квази-перманентно зареден кондензатор". Съвременната наука не иска да обясни, защо електрета след като си отдаде заряда, веднага си го възтановява, и заради това премълчава този факт. Ако някой е обърнал внимание в книгата на Лидскалнин за магнетизма има подобно обяснение за постоянния магнит. Там се казва, че след като магнита произведе ел. ток при електромагнитна индукция, той загубва силата си и трябва да мине някакво време (много малко) за да може магнита да си възтанови силата. Работи точно както и електрета. Този факт е отразен и в генератора на Лидскалнин, от който е останала само подвижната част - там има около 14 постоянни магнита които работят срещу една намотка. За да може в рамките на един оборот на ротора, магнитите след като произведът ток да си възтановят силата. Ролята на прекъсвач играе отсъствието на намотки.

dmitarp:
Сигурен съм, че и сам не вярваш на това, което пишеш. Теории на конспирациите развиваш, на теб някой пречи ли ти да го направиш. Отговори честно, кой и какво те ограничава да го направиш? Защо вярваш на сулю и пулю, а не на собствената си интуиция, освен и тя да е пострадала, помисли малко и се опомни.

coke2k:
От гледна точка получаване на СЕ  24/7/365  няма друго , което на този етап да може да се направи. Друг въпрос е вече колко мощност и на каква цена.  Критиката Ви не е градивна. Vale пуска хипотетичен вариан достатъчно добре обвързан с научни доказателства за направата и функционирането му, естествено абсолютно никой от Вас дървени философи такива няма никаква представа как се прави  електрет, какви свойства има, какво му влияе , какво не му влияе,  какви са начините за подобряване на качеството и най важното защо всички си мислите че електрета може само и единствено да се ползва като някакъв си смотан кондензатор който си възтановява заряда сам. Ама то можело и да се огъва, то  можело да се прави на сектори, то можело да се комбинира с главанични елементи дажеможело и да се върти и не щеш ли и магнитно поле можело да прави. Брейййй..
Много сте зле хора..... това е единственото нещо познато и достъпно за направа, което директрно си взема  изразходения потенциал от околната атмосфера. Айде подължавайте да критикувате.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия