Алтернативни енергоизточници > Други генератори на електрическа енергия

Получаване на ел. ток от електрет

<< < (48/51) > >>

MTM:
coke2k е напълно прав. Някой, от невярващите, да е правил електрет?

EDM electronics:

--- Цитат на: MTM в Ноември 23, 2018, 07:37:34 pm ---coke2k е напълно прав. Някой, от невярващите, да е правил електрет?

--- Край на цитат ---
И от вярващите, и от вярващите...  :D
Бас хващам, че все има някой, който е правил и е стигнал до кривата круша.

Vale:
Абе четете бе хора. Ето този адрес съм го сложил на първа страница от темата и не знам колко хора си направиха труд да го проверат. Пак ще го сложа да не го търсите:

http://www.keelynet.com/electret.htm

По въпроса дето coke2k ви пище че електрета може и магнитно поле да направи:

--- Цитат ---"If you take one electret and one magnet you will get a surprise. When not in motion, these two differing objects will have no effect on one another. It is only when you move them that anything happens ... and ... it is not the familiar attraction-repulsion. When a pole of the magnet is in relative motion to a "pole" of the electret they push each other at 90 degrees to the direction of motion. The effect is entirely odd and immediately unfamiliar (unless you are a physics student)."
--- Край на цитат ---

Когато магнита и електрета се движат единия спрямо другия се получава взимодеиствие под ъгъл 900.

В книгата на Ацюковски за електромагнетизма в главата за кондензатор е обяснено на ефирно ниво какво става в кондензатора когато е зареден и по аналогия може да се разбере защо е възможно да се правят електрети. Ето така е името на книгата:

Ацюковский В.А. - Эфиродинамические основы электромагнетизма

Тука на форума съм виждал че някой му е сложил книгите. Ако е нужно и аз мога да я сложа.

Между другото, на Мекишев във книгата за електрети и дума няма. че електрета може да прави магнитно поле.

dmitarp:
Браво, най-накрая разбра, че няма как вечно да получаваш ток от електрет, и сега постепенно започваш да изместваш темата как да си направим електрет, е който иска може да си го купи, продават се свободно.

coke2k:
dmitarp то няма нищо вечно .... добър интервал е поне 100 г без подръжка. Как ти се струва?

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия