Алтернативни енергоизточници > Други генератори на електрическа енергия

Получаване на ел. ток от електрет

<< < (44/51) > >>

Михаил Кузмов:
От последно написаното, следва че вече трябва да ни покажеш нещо. Какво би и не би няма смисъл да коментираме. Направи едно видео на твоите постижения, в областта на електретите.
Всички виждат, начел си се не малко. Сега приложи на практика знанията. Достатъчно е да ни покажеш един електрет или, свързана група да пали светодиод. Да го приемем като "вечно" фенерче. Ако си запознат достатъчно с форумното съдържание, вЕрвай ми, ще се наредиш м/у първите ползващи СЕ.
Време е!! Достатъчно стояхме, и контра стояхме по въпроса!
Аз поне не намирам за нужно, да пиша повече тук.
Разбира се ще продължа, стига да покажеш нещо лично!
Останете със здраве!!
P.S. само не вдянах какво общо има "бедини" в цялата работа

Vale:
Михаил Кузмов, не знам какво си гледал, но на схемата на Бедини има предложен прекъсвач, който работи без отделна верига за управление. Това е причината, схемата да стой в тази тема. При появата на името Бедини, веднага се намериха неколко души да плюят, че неговия метод не работи и не бил повторен. И никой не обърна внимание, че схемата е поставена заради прекъсвача, който се състои от един тиристор и предполагам само тръбната част на една неонова лампа. Тя тази комбинация ще работи, докато едно от двете не изгори. Понеже темата се казва "получаване на ток от електрет", а не се казва "домашно приготвяне на електрет", тука слагам материяли, които могът да довъдът до целта поставена в темата. А електрет може да се добие и от някой прибор, защото ги слагат на много места. Така че може и това удоволствие да ти доставя, да го видиш вързан през прекъсвача на Тесла. И ти бъди здрав.

nizo:
Здравей, Vale,

преди време за един експеримент реших да си сглобя електронен разрядник, схемата за който намерих тук: http://teslaboys.com/SISG/index.html

Схемата на сайта е от модули, които отпушват високоволтов IGBT транзистор при достигане на желаното напрежение. Моята версия ползва 5 SIDAC (не знам как е на български) по 200V в серия, което отпушва 1200V IGBT на 1000V, всичко друго е както на сайта. Аз имах 2 такива модула и пробивно напрежение 2000V. Схемата по мое наблюдение е много по-ефективна от разрядник. Прикачвам схемата от сайта и снимка на моето творение.
Според мен става за твоите изисквания, сработва на праг, също така може да контролираш дължината на импулса с R5, т.е. може да направиш така, че само част от натрупаната енергия да се вземе от кондензатора, докато тиристора, ще трябва да го разреди почти напълно.
Електростатичния ключ на Тесла е значително по-прост, но не знам колко разряда ще издържи. Може да го видиш тук: https://www.youtube.com/watch?v=AopAHbgD2PA и като цяло системата на Тесла за източване на кондензатора зареден от лъчиста енергия е същата която ти трябва и за електрет. Според мен обаче се заблуждаваш за възможностите на електрета. Мисля си, че йонизатора във видеото е далеч по-мощен от електрет. Замисли се колко е дебел екетрета от една страна и каква малка повърхност има. Може да му сметнеш капацитета, да се види волтажа и според броя разряди в секунда да се изчисли колко енергия ще дава това чудо.

coke2k:
Има хляб в електретите.
Искам само да вметна един факт и няма да се обаждам повече. Първия електродвигател измислен от човек и документиран е електростатичен. 100 години след него е измислен и първия електромагнитен. Има електростатични двигатели  които работят по 100тина години само на електричество от атмосферата . До момента няма електримагнитни двигатели които да работят толкова време дори и с батерии  дори и 10 год не могат.... Имам предвид в автономен режим. В природата няма електромагнитна енергетика има само електростатика.

Михаил Кузмов:
Да спомних си, но коя от двете схеми е по вярна, от #141 или от #143?

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия