Алтернативни енергоизточници > Други генератори на електрическа енергия

Получаване на ел. ток от електрет

<< < (43/51) > >>

Vale:
Bat_Vanko, никого не съм тръгнал да ръководя. Виж какво съм написал в поста, където сложих материала за магнитния двигател на Московския авиационен институт. Написах, че се стига до затваряне на тема с извода, че не е възможно да бъде реализирана, при положение, че има успешни реализации. И от тогава се опитваш, да ме убедиш, че съобщението не вдъхва доверие, понеже въпросния двигател не го продават в магазина. От къде да знам какво го правят. Факта че са го направили си остава. Но този факт пречи на извода, че тази работа не може да се направи, за това се оспорва фанатично. Никого не карам да го прави. Даже написах, че според мен, за частно лице е непосилен разход. Ти изрази мнение, че било много евтино, за това ти писах, да го направиш, като твърдиш че е евтино. Аз мнението си, за това, че схемата не е за частно лице, не съм променил.

juliang:

--- Цитат на: GreenHulk в Ноември 17, 2018, 06:33:54 pm ---Хулио, трябва ли да ти обяснявам, че въпроса не е само в кое е по-икономично и удобно, а и в енергийната независимост?
Или тебе тоя въпрос не те вълнува?

--- Край на цитат ---
Енергийно независим ... хващаш едно колело и тръгваш на море. Купуваш си кон и каруца. Слагаш един декар слънчеви панели. Цепиш по 10 кубика дърва всяка есен.

Кое от всичките тези неща ТИ ЛИЧНО ще направиш? И готов ли си да жертваш личния си комфорт в името на енергийната независимост?

Ей сега си гледам сметката за топла вода и парно от топлинния счетоводител. За 12 месеца съм израходвал топлинна енергия на стойност 823 лева и стотинки. ЗА ГОДИНА. Това е цената на 8 кубика дърва. Някой може ли да каже, че ще изкара цяла година с налична по всяко време топла вода и комфортно стоплен апартамент с 8 кубика дърва? Без да цепи, без да носи, чисти, без да става по нощите, без миризми, без сажди...
Някъде толкова са ми сметките и за ток. Тоест 1 500 лева на година давам за енергия в къщи. Маа му стара ... та аз за бензин давам повече, да си влача задника насам-натам.

Ако реша да си пооежа комфорта, спокойно бих свалил тази цена до под 1000 лева. Но струва ли си? Нали човек трябва и да се кефи, да си почива, да се наслаждава на комфорт. На постиженията на съвременната цивилизация...

GreenHulk:
И какво правим, ако на някой след n години по анализ на изкуствения интелект на постовете му в мазето и фейсбук се решава да не му позволяват закупуване на топлинна и електрическа енергия? 1984?

EDM electronics:
Vale, да те питам нещо:
- Ти познаваш ли принципа на работа на електронните елементи - пасивни и активни?
- Имаш ли практически опит в електрониката?

Vale:
EDM, ти видя ли какво напрежение потребява електростатичния двигател измислен от преди 40 години. Погледна ли какви са характеристиките на електретите, които е известно че се произвеждат. Простичко да направиш сравнение, дали изискванията на двигателя могат да се удовлетворят от електрети, които е известно че се произвеждат. Понеже електретът е кондензатор, за него са в сила правилата за последователно и паралелно свързване на кондензатори. А това последното позволява много широко прилагане. При статичен мотор консумацията на ток идва предимно от получаване на искри, поради високото напрежение, но електретът си възстановява заряда по-бързо, от колкото се случва да прескачат искри, така че статичен двигател би могъл да се задвижва от електрети, без допълнителни части за управление на процеса.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия