Животът- начин на употреба! > Екология
Екологично земеделие
krasias:
epwpixieq-1, цялата тази информация си е чиста Дезинформация, трябва да си много ама много наивен за да повярваш че калция от счукани мидени черупки ще даде сили на растението и сляпото куче ще се откаже да го яде. Да повярваш че минералите от счукани камъни ще помогнат на растенията да се отърват от вредители, това твойто си е чиста детска наивност. Ако растението може да отрови или прогони вредителите то това растение ще те отрови и теб, то затова е и борбата против ГМО растенията. Да има някой начини които са екологични и помагат, като например борбата с листните въшки. Там трябва да откриеш колонията мравки които ги разнасят, унищожаваш мравките и въшките изчезват. Но това е съвсем друг случай.
epwpixieq-1:
--- Цитат на: krasias в Май 22, 2017, 10:18:12 pm ---epwpixieq-1, цялата тази информация си е чиста Дезинформация, трябва да си много ама много наивен за да повярваш че калция от счукани мидени черупки ще даде сили на растението и сляпото куче ще се откаже да го яде.
--- Край на цитат ---
Щом като имате такова мнение премахнете калция от диетата си за година две или още по добре ако можете от тялото си,и ще видите какво ще стане, не можете и да си и представите какви болести ще плъзнат по вас. Или си мислите. че природата има едни закони за хората (и животните) а други за растенията.
Лудост е човек да прави едно и също нещо постоянно и да очаква различен резултат. Действайте с това което знаете, и сте индокринирани в крайна сметка изглежда, че дарвиновската селекция е най-надеждния селективен природен процес.
krasias:
epwpixieq-1, ти пък откъде знаеш какво правя и какво съм правил. Правил съм и доста по големи глупости от тези дето ги говори тоя фермер, та затова сега мисля с главата си а не се водя по акъла на всеки. И искам да ти кажа че изобщо не ми се коментира с хора които познават градината от Vbox-а или You Tube. Майстора го каза много ясно " не разчитайте на бабини илачи", аз ти казвам че е по добре да напръскаш с някаква отрова която после се отмива и разрушава, по добре е отколкото растението да произведе отрова и да убие вредителите. Точно технологията на ГМО растенията прави това и затова е опасна за човека, да тези растения прогонват и унищожават вредителите но после тази отрова я ядеш ти. Толкова ли е трудно да разбереш това или просто си спориш ей така.
epwpixieq-1:
--- Цитат на: krasias в Май 23, 2017, 06:15:50 pm ---Точно технологията на ГМО растенията прави това и затова е опасна за човека, да тези растения прогонват и унищожават вредителите но после тази отрова я ядеш ти. Толкова ли е трудно да разбереш това или просто си спориш ей така.
--- Край на цитат ---
Нямам практически познания по земеделие, това го отбелязах когато за първи път посочих информация по темата, но затова път, посочената информация се дава от потомствени земеделци и биолози, затова и реших да ги споделя.
Никъде в посочените линове не се говори или споменава ГМО култури. Напротив всички тези хора изпитват неприязнен и си пазят продукцията от модифицирани организми.
Всъщност аз не споря, както казах в началния си коментар нямам практически опит за това нито съм се занимавал или интересувал от биодинамика, просто споделям информацията която ми се вижда нетрадиционна но въпреки това логична смислена с динамиката на процесите/законите в природата.
Чудно ми е обаче, как така без да гледате или проявите желание за разбиране на посочения материал заключавате че той е дезинформация. Ако желаете толкова да го опровергаете, моля вижте го, разберете какво говори и изразете конкретно мнение къде човека дезинформира, даже може го качите това ваше мнение на тубата и да обясните на невежите (като мен) да не слушат и подвеждат от такава дезинформация.
Надявам се темата да се върне в нормалното си направление.
krasias:
epwpixieq-1, в момента биопродуктите и екологичните храни са голям бизнес, те са много пъти по скъпи от другите храни. И именно в това е проблема, там където има много пари има и много лъжи и фалшификации. Тоя фермер много добре знае че това не е вярно но ако каже истината кои ще му купи продукцията. Ще ти дам няколко примера, аз живея на село и знам някой неща. Например гледаш един овчар има двайсе овце а продава мляко сякаш има двеста овце. Само че аз познавам магазинерите от селото защото им поправям електрическите уреди и те ми казват по колко кашона сухо мляко купува същия този овчар на месец. И човека продава кисело мляко, прясно мляко, сирене а хората купуват, гледат човека има овце и те си мислят че това е овцете. Само че има и такива които слагат сухо мляко за подхранване на телета защото е по евтино и излиза още по на сметка. Нищо че в сухото мляко за телета има хормони, изобщо не ги интересува, и това с млякото е масова практика по селата. С пчелния мед е същото защото е 10лв буркан, масови фалшификации. Един ден една баба ми обясни с калкулатор в ръката колко захар се купува, колко борови връхчета се слагат, варят се и после се смесват с малко истински мед. И накрая тегли чертата и ми каза колко е на печалба, а бабата имаше пет кошера но печелеше добре. Но на теб никой няма да ти го каже това а ще те лъжат че всичко е чисто и истинско, а да и ще си приберат парите без да им пука че те лъжат. И ако едните баби лъжат така, то какво остава за тоя фермер който явно е заложил твърде много в тоя бизнес. epwpixieq-1, не знам ти може и да си много честен човек и да не познаваш човешката алчност, но за жалост това което ти го пиша е истина. Нямам за какво да те лъжа на мен градинарството и овощарството ми е хоби, и ако изкарам в повече реколта раздавам. Но се старая да произвеждам колкото е възможно по чиста продукция.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия