Животът- начин на употреба! > Екология
Екологично земеделие
epwpixieq-1:
krasias,
Благодаря за описанието, съгласен съм че термините "екологично" и "органично" се използва за печалбарство. Един колега ми разказа за случай с ягоди от Калифорния, които тръгнали от източника си, и след малко път били върнати, понеже не била сложена правилната реколта. След пристигне обратно в товарителницата им се налепят етикети "органични" и вече продукцията е от правилната "органична" реколта. За този, да ме извинят кокошките, кокошкаря който си продава продукцията за която споменавате, да му се връща.
Както има една приказа, "Може да лъжеш малко хора много време или много хора малко време, но не може да лъжеш много хора много време", така, че ранно или късно живота си го върша, лошото за такива тарикати, е когато дойде деня за плащане защото рано или късно той идва.
Оценявам това, че имате практически опит в земеделието, и това е важно, аз го нямам. Всъщност затова и споделих тази информация, че евентуално колеги които са заинтересувани и имат богат опит (безкрайно по-богат от моя) да видят и преценят това за което се говори и евентуално споделят, на база на така изложената информация, тяхното виждане.
ppipilica:
Трябва да се възроди наново Българското село и тогава ще има повечко добри зеленчуци и животински продукти. Ето ви пример ние гледаме зарзават и много хора от близките села че дори и от София идват и си взимат направо от градината, че даже някой си берат и от растенията. Има едно семейство в съседното село имат крави и при тях е опашка за мляко, продава го направо от гюма на доилния агрегат, е как да не се връщат хората като получават истинско мляко. Обаче държавата е от серсеми които да изкарат некой лев убиват селскостопанския бизнес на дребните производители.
Но да си дойдем на думата за био-то и еко-то, на днешно време има много зарази които се разпространяват много лесно и борбата с тях е трудна. Пак пример, полани по доматите се пръкна някъв молец дето фърка нощно време и снася яйцата си в цвета на домата нищо не се вижда, но яйцата остават във вътрешността на домата и се развиват гъсениците гризейки домата отвътре, после го пробиват и фърка новия молец. Та голем зор докато го хванем гадняра, че после зор да се пръска нощно време, та накрая се оказа че в много райони на България е имало нападение на тоя молец който бил внесен с накви домати не помня в момента от къде.
Радико:
--- Цитат ---Трябва да се възроди наново Българското село
--- Край на цитат ---
Това е пълна ХИМЕРА Тази държава България физически е разположена на една планета която е населена вече със 7 милиарда и няма да се получи ти да си правиш красиви градинки зад една ограда разхищавайки пространство което може да изхрани 1000 човека а пък извън оградата стоят 100 умиращи от глад и те гледат как се забавляваш. Ами ще влезнат и ще изядат и теб заедно с градинката ти. Това е положението светът върви на една страна и всички неадекватни който се опитват да вървят в другата ще бъдат смачкани от тълпата.
Аtos:
Радико, не съм съгласен с това!
Земята може да изхрани 1000 пъти повече население (друг е въпросът къде ще го побере).
В по-горните постове някой колега беше сметнал колко земна площ задоволява един земен жител.
Всичко останало е спекула и комерс! Не може да се говори за хранителен недоимък, когато ежегодно в развитите държави се унищожават стотици тонове храни, понеже не отговарят на стандарта за форма, цвят и...търговски вид и то само, за да не се смъкне цената!
Само погледни "Гугъл еарт", виж поречието на Нил в Египет...това е площта на обработваемата земя, изхранваща 1/3 от Африка.
Айде сега я сравни (мащабно) с нашите поля...с руските...френските, швейцарските...
А внасяме боб от Египет?
УНИКАЛНО!
Никой от управляващите (в световен мащаб) няма полза да лиши който и да е народ от ОЩЕ ЕДНА ресурсова зависимост и по този начин да загуби лост за манипулация/управление!
Радико:
За нормално хранене на цялото земно население което е в момента само за хляба при условие, че всички са на нашенски хранителен режим са необходими четири милиона и двеста хиляди квадратни километра житни посеви. за боба няма да смятам, а за кравите и свинете пък въобще не ми се мисли.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия