Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Разлагане на водата
Електролизен апарат за заваряване с Браун газ
h2motor:
Записва се е много общо казано, очевидно ще се записва с камера. Каква да бъде камерата, има много видове камери. Трябва ли камерата да бъде JVC GR-C1 или мога да използвам JVC GR-25, това е въпроса.
edin:
Може и газова да ползваш. Зависи, до къде ти стига въображението.
h2motor:
За газова едва ли, но ако говорим сериозно за да се направи това устройство първо трябва да се конструира единична клетка и тя да се тества много добре. За да стане това, май е задължително да се направи и устройство за измерване на дебита на получавания газ което да може да мери съвсем малка промяна в количеството газ. Клетките с протонообменни мембрани ги усъвършенстваха много едва след като някой измисли специален стенд - клетка при която има възможност да се регулира натиска върху електрода и така да се променя контакта - проводимостта към мембраната от така наречения сух електролит полимера нафион.
Друг подход ми изглежда несериозен и разочарованието пак ще споходи и новата вълна - да направим електролизер. Уредите за измерване на въпросния дебит са на цени непосилни за импровизирани лаболатории, но аз имам идея и при наличие на време ще я опиша.
bugman:
Нов план ;D:
Изработвам тестовата клетка, направо за 220V., примерно със 120 пластини, ако дебита не е достатъчен, още една и т.н. ::)
Не съм мислил за схема на захранването, та някой, ако се сеща за нещо и/или някакви, евентуални, спънки - нека, споделя... ???
Maistora52:
БъгМен - ентусиазмът ти е впечатляващ! - за което - Адмирации!
Сигурен съм, че си наясно, че 220 волта от мрежата не винаги са 220, а и това е променлив ток с честота 50 херца.
Значи - длъжен съм да припомня, че електролизерите работят обичайно с Постоянен ток.
Стенли Майер обаче пуска в своите "електролизери" нито променлив, нито постоянен ток. Пуска импулсен, и при това с точно определена честота. Какъв е обаче неговият импулсен ток - може само да се гадае по схемите дадени към неговите "електролизери". Същото е положението и със схемите на неговите следовници. Абсолютна Мъгла!
Има и голяма разлика между разработките на Ст.Майер и Юл Браун (Илия Велков)
Ако не можеш да ги намериш из мрежата или тук във Форума, кажи, ще си направя труда да кача тук всичко с което разполагам от/за тях двамата и разработките им.
Иначе, това - да пуснеш 220 волта променлив ток на поредицата от клетки може и да Гръмне!
Същото е, и ако изправиш тези 220 волта с високоволтова схема тип Грец, но трябва да си наясно какъв ток ще консумират Клетките, за да не стане пак аварията.
Въобще - внимание и пак внимание!
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия