Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Разлагане на водата

Електролизен апарат за заваряване с Браун газ

<< < (4/40) > >>

lda_has:
bugman показаната схема в Руското списание работи. Имам я от 1983 година и дава 4,2 L/min. направил съм само едно изменение. Допълнително съм сложил един пресостат на 0.35 атмосфери да  изключва електролизата и да се включва когато падне под 0,3 атмосфери. Сложих и два водни предпазителя, като единия мога да го пълня с обикновена газ за осветление да става по мек пламъка. Направих и една грешка, че сложих маркучи с бързи връзки и с времето се свиха и почнаха течове.

Ето го хайванчето показан на прикачения файл.

Атанасов_Хасково

bugman:

--- Цитат на: june1900 в Април 03, 2017, 04:18:55 pm ---Аз имам ето този наръчник...

--- Край на цитат ---

Полезен наръчник - поне за втори път го преглеждам, благодаря.

bugman:

--- Цитат на: lpoik в Април 03, 2017, 04:27:41 pm ---Този човек е измислил водородна клетка много ефективна.

--- Край на цитат ---

8) Зная за този, забавен човек  ;D, но ако опра до него - ще бъде голям резил за форума...   :P

bugman:

--- Цитат на: dymelsoft в Април 03, 2017, 05:33:38 pm ---bugman, за да изкараш 30 l/min ще ти трябват 5-6KW мощност в най-добрия случай 4,8 KW и сериозна инвестиция в материали.

--- Край на цитат ---

6KW не ме притесняват особено. Колкото до материалите, поне на тоя етап смятам да не играя с Нрж., а с черно или поцинковано.   ???
Може ли някакви снимки на клетката, че сбирам идеи и търся косури...

bugman:

--- Цитат на: lda_has в Април 03, 2017, 06:30:41 pm ---Ето го хайванчето показан на прикачения файл.

--- Край на цитат ---

Браво за хайванчето - добре изглежда, че и добре дава, явно...   ;D
Такъв пресостат, май трябва да го запиша в задължителните аксесоари, поне след като получа някакво, налягане... ;)
Не съм сигурен обаче,  че искам суха клетка, въпреки, че ми се струва по-лесна и безопасна.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия