Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Разлагане на водата
Електролизен апарат за заваряване с Браун газ
Михаил Кузмов:
Единствено отличаване на газа може да бъде само във водорода. Изомерите орто или пара. Счита се че орто (оН) е по високо енергиен от пара (рН). При стайна и малко над стайна температура добитият водород, ок. 70% или повече е (оН). Електролизера по принцип загрява. Но тук има един предел, който от опит съм установил. 30-35℃ температура на електролита. Тази температура е оптимална за качеството и ефективността на добития водород. От там нагоре започва изпрение на вода което се увлича заедно с газа. Още увличане на влага се получава от неправилно конструиране. Така някои се заблуждават че като електролизерите им врат като бобена тенджера имат свръх производство. Един вид СЕ. Нищо подобно, този газ е с влошени качества. На това се дължи единствената разлика. Както беше написано не само от мен, при разлагане, от дестилирана вода няма какво друго да се получи освен две молекули водород и една молекула кислород. Тази смес е невъзможно да се съхранява дълго време. Водорода дифузира през стените на съда. Кислородната молекула е 16 пъти по голяма, и на нея и е малко трудно да се промъкне.
Преди няколко години приключих с тази дейност, вече нямам ресурс, за това мога да ти бъда полезен единствено със съвети. От до! Запазени имам само три експериментални, най добрите ми виждания конструкции електролизери. Както и всичко за да сглобя отново една малка система за добив на газ. Видео клиповете ми датират поне от 3-5 години. Ето тук горе долу се виждат много неща от предварителните експерименти.
https://www.dropbox.com/s/y2gbxvruehxeagk/3%20lt.min.%201%20mm%20nozzle.mp4?dl=0
Завършена работеща система, добива 3 лт/мин. газ с изход 1 мм. мед. игла като дюза. Налягането спада защото 1 мм. дюза е голяма за това производство на газ. Системата обаче е автоматизирана. При спиране на пламъка достига налягане 1 бар и изключва захранването. Така за известно време (ок. 30 мин.) има налягане и може веднага да се започне работа. Захранването се вкл. автоматично и процеса се повтаря.
bugman:
Благодаря за споделената информацията... ;)
Хубав е тоя, умен пламък, ама дано се сработим с него, че толко щуротии за едно гледане, няма да ми е забавно... ;D
venzi:
Здравейте колега.
Не искам да ви разочаровам, но е по-добре да сте подготвен за това което ще получите след много труд и средства и то е:
Браун газ или по разпространения ННО газ не стават за заваряване на желязо.
Да ще стопите двата метала един върху друг, но след като истинат ще се разделят с лекота.
Тези газове са добри за рязане на желязо, но ви трябва силна струя за това.
Правих опити да заваря всички разпространени метали в ежедневието.
Единственото което можах добре да заваря е медна тръба с твърд припой.
Мед с диаметър до 32мм с твърд припой се заварява, ако генератора е с дебит от 10л/мин.
Не прочетох вие да търсите подобно нещо и затова ви пиша тия редове.
Но ако желаете да направите Браун газ генератор купете си диска от дъщерята на Илия Вълков - Деси.
В него Илия Вълков обяснява как да си го направите.
Вие гледате доста просто на тази работа, а тя както ще разберете с времето не е!
Поздрави.
Радико:
Венци него просто го кефи да си направи този апарат. И като се е чудел за какво ще го ползва като го направи накрая е измислил, че може да се пробва да заварява с него. Това не е необходимост това е оправдание. Защо да не го направи едно нещо за да ти бъде хоби не е необходимо да бъде ефективно необходимо е да ти носи удовлетвореност от самия процес на създаване.
bugman:
Здравейте и Вие, колега! :)
Благодаря за предупреждението и споделения опит. Имам книгата на Илия Вълков и ще се опитам да работя по нея, имам и няколко допълнителни идеи и благодарение на опита си в заваряването, се надявам, че ще ми се получи...
Поздрави!
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия